Joukkueen kuulumisia 2023

Talvikausi 2022-2023

C-poikien kauden ...C-POIKIEN JOUKKUEEN KUULUMISIA KAUDELLA 2022Talvikausi 2021-2022

Kankaanpään Mailan C-poikien pesiskausi 2022 starttasi hyvissä ajoin syksyllä jo lokakuussa. Aikaisempi kausi oli hyvin rikkonainen johtuen koronasta, mutta nyt saatiin hyvä draivi ja treenitahti heti alusta lähtien rullaamaan. Pojat harjoittelivat talvikaudella neljä kertaa viikossa.
Talvikuukausien aikana joukkue kokoontui kaksi kertaa leireilemään, mutta koko talvikaudella pojat pääsivät pelaamaan ainoastaan yhden harjoituspelin, kun Seinäjoki kutsui meidät heille pelaamaan. Kankaanpäässä ei ole peleihin mahdollisuutta ainakaan vielä, joten junioreiden täysipainoinen treenaaminen pelinomaisesti on vastustajien armoilla.

Leiripäivät sekä harjoituspeli Seinäjoella olivat tärkeitä, sillä joukkueeseen tuli syksyllä mukaan kolme Pirkanmaalaista pelaajaa. Pirkanmaan pojat harjoittelivat suurimmaksi osaksi Tampereella Manse PP:n B-poikien kanssa, sillä he tulevat pelaamaan Manse PPssä B-poikien sarjoja meidän pelien lisäksi. Poikia meidän joukkueessa on näin ollen kaikkiaan 16 ikähaarukaltaan 14-16 -vuotiaita.

Kauden tavoitteena on pelata itsemme SM-leirikarsintasarjan kautta Nuorisoleirin SM-kilpasarjaan. Nuorisoleiri pelataan heinäkuun viimeisellä viikolla Seinäjoella. SM-leirikarsintasarjan lisäksi joukkueemme tulee pelaamaan PPL Läntisen alueen C-poikien aluesarjaa sekä yhdessä KaMan B-poikien kanssa Poikien Ykköspesistä.

Nyt on aika kääntää katseet kentille ja malttaa vielä hetki, että lumi väistää, jotta pääsemme tekemään sitä, minkä vuoksi olemme pitkän talven harjoitelleet!

C-poikien joukkueessa pelaavat kaudella 2022 Veeti Kivinen, Arttu Koivisto, Aleksi Koivumäki, Osku Kuutti, Oula Kyösti, Arttu Mukkala, Kaapo Mäkelä, Tuomas Mäntysalo, Riku Palmroth, Lari Peltonen, Matias Pihlaja, Veikka Soikkeli, Elmer Tuuli ja Tiitu Uusitalo. Joukkuetta valmentavat Mika Peltonen ja Ilkka Uusitalo. Joukkueenjohtajana häärää Tanja Palmroth ja rahastonhoitajana Katri Lamberg.

Ota joukkueemme somekanavat @kama07pojat Instassa ja Facessa seurantaan ja tuu katsomaan pelejä harkkakentälle, sillä pesis on parasta paikan päällä!D07-POIKIEN JOUKKUEEN KUULUMISIA KAUDELLA 2021Kesäkauden muisteluita kauden päätöstilaisuudessa

Kesän aikana joukkue pelasi kahta eri Pesäpalloliiton Läntisen alueen aluesarjaa: D-poikien kilpasarjaa ja C-poikien aluesarjaa. Valitettavasti molemmat D-ikäluokan leirit, sekä alue- että valtakunnallinen Suurleiri, peruttiin koronatilanteesta johtuen ja näin ollen syksyllä asetettu tavoite D-poikien kilpasarjan mitaleista jäi täyttymättä. Joukkueelle ottelutapahtumia kertyi ainoastaan 25 peliä koko kauden aikana.

Perutun leirin tilalle Pesäpalloliitto jälleen kehitti D-ikäisille valtakunnalliset lopputurnaukset, joihin mukaan pääsi kaikista liiton neljästä alueesta kaksi parasta joukkuetta. Koska treenaamaan ei päästy siinä määrin, mitä esimerkiksi Pohjanmaalla treenattiin, näkyi tämä selkeästi kesän peleissä. Vaikka nyt aluesarjan pronssiset mitalit pojille kaulaan saamme ripustaakin, jäi kaudesta kuitenkin sen verran hampaankoloon, että ensi kauteen tulee lähteä rytinällä. Koko joukkue nousee nyt C-ikäisiin ja syksyllä Koskenkorvalla olikin naistenpallon hautajaiset.


Vihdoin pesiskesä on täällä  🥎

KaMan D07-poikien kokoonpanoon kuuluu 11 pelaajaa ja muutos viime kausiin on tapahtunut paljon. Syksyllä talviharjoittelukauteen mukaan tuli lisää pelaajia Ulvilasta: aikaisempina vuosina jo mukana olleen Rikun matka- ja joukkuekaveriksi palasivat jälleen Eeli, Vihtori ja Matias. Näin saimme koottua joukkueen jo hyvissä ajoin tulevaan kauteen.

KaMan D07-pojat lähtevät kaudella 2021 pelaamaan kahta eri sarjaa: Pesäpalloliiton läntisen alueen D-poikien kilpa- ja C-poikien aluesarjaa. C-poikien aluesarjassa joukkuetta täydentää muutama seuran C-poika. Otteluiden tuloksia voitte seurata täältä meidän nettisivuiltamme välilehdeltä 'Ottelut'.

Kesän pääpelitapahtumat eli pesisleirit peruttiin jälleen. Pojat eivät siis ole päässeet leireilemään nyt kahteen kesään, mutta onneksi edelleen saamme olla oman ikäluokkamme hopeamitalisteja ja kauan olemme tätä titteliä saaneet edustaa 💪🏼

Kannattaa ottaa seurantaa @kama07pojat Instassa ja/tai Facebookissa.


Koronatalvikausi 2020-2021

Talviharjoittelukausi oli jälleen todella tympeä. Välillä harjoittelu oli sallittua ja välillä joko alueellisesti tai valtakunnallisesti harjoittelu oli kiellettyä. Näin ollen yhteiset treenikerrat talvikaudella jäivät todella vähäisiksi. Hulluinta oli, että 2008-syntyneet pojat saivat harjoitella koko kevään, mutta me vanhemmat D-ikäiset emme saaneet. Onneksi kuitenkin saimme ennen koronataukoja jälleen nauttia Kankaanpään seudun Leiskun Eero Hirvisen juoksuvalmennuksesta, joka on tärkeä lisä joukkueen lajiharjoittelun oheen.

Koronataukoja talviharjoitteluaikaan tuli kaikkiaan kaksi: 30.11.2020 - 10.1.2021 ja 22.2.-18.4.2021.


 D07-POIKIEN JOUKKUEEN KUULUMISIA KAUDELTA 2020


Kovin vähän tuli lopulta kirjoiteltua kaudella 2020 kuulumisia. Jonain päivänä tätä pesiskautta voisi tänne muistella, mutta luulempa, että eipä niitä tule muisteltua :(

Pesisharkat käyntiin viimein!

Kauan odotettu hetki saapui, kun valtion päättäjät päättivät lieventää koronarajoituksia koskien liikuntapaikkoja Suomessa. 18.5.2020 pääsimme jatkamaan joukkueharjoittelua, mutta kuitenkin vain pienryhmissä. Pojat treenasivat kolmena päivänä kolmessa eri pienryhmässä toukokuun lopun. Kesäkuun alusta vihdoin saimme kokoontua myös koko joukkueen voimin ja täysipainoinen harjoittelu alkavaa pesiskesää kohti jatkui.

Ikävä kyllä kesän pääpelitapahtumat eli pesisleirit peruttiin liiton puolesta ja näin ollen niiden pelien perään oli enää turha haikailla. Joukkueen pelireissut sekä Kankaanpään tutuille kentille Etenee!-leirin että Raumalle Suurleirin osalta siirtyivät nyt kesään 2021.

Aluesarjaa onneksi pääsemme pelaamaan ja joukkue onkin tänä vuonna yhteisesti D06-poikien kanssa liikkeellä niin D-poikien kilpa- että pelisarjassa ympäri Pesäpalloliiton läntistä aluetta. Sarjat pyörähtävät käyntiin molempien joukkueiden osalta viikolla 25, mutta sitä ennen pääsemme pelaamaan parit harkkapelit.


Talvikausi 2019-2020

Joukkueen talvikauden harjoitukset aloitettiin juoksuvalmennuksella, joissa poikien koutsina toimi Kankaanpään seudun Leiskun Eero Hirvinen. Hirvisen raudanluja ammattitaito jouksutekniikasta auttoi poikia saamaan nopeutta lisää ensi kesän pesien välille. Lajiharjoitukset joukkue aloitti vasta marraskuun puolessa välin. Joukkueen kanssa samoissa harjoituksissa oli seuran 2006 syntyneet pojat ja näin pääsimme harjoittelemaan isommalla porukalla kaikkiaan kaksi kertaa viikossa pimeän talven ajan.

Harjoitukset kuitenkin loppuivat kuin seinään, kun kesken torstain 12.3.2020 harjoitusten saimme tiedon, että valtakunnallisesti kaikki harrastustoiminta lopetetaan ja koulujen salit suljetaan. Syynä oli Suomen poikkeustilaan ajanut covid-19 -virus, jonka tartuntamahdollisuuksia alettiin minimoimaan. Näin ollen harjoittelu siirtyi meidänkin joukkueen osalta omiin kotioloihin. Kun poikkeustila Suomessa tullaan lopettamaan, olemmekin jo kesäkaudessa... E07-POIKIEN JOUKKUEEN KUULUMISIA KAUDELTA 2019


Joukkueelle annettiin PPL Läntisen alueen Satakunnan leiripokaali hyvästä leirimenestyksestä

Perjantaina 15.11.2019 Porissa pidettiin Pesäpalloliiton Läntisen alueen Satakunnan palkitsemistilaisuus. Tilaisuudessa muistettiin kaikkia alueen valtakunnallisilla leireillä menestyneitä joukkueita, joten myös meidän joukkueen edustusta oli kutsuttuna tilaisuuteen. Tilaisuudessa joukkuettamme edustivat valmentajat Ile ja Ville sekä pelaajaedustajina olivat paikalla Tiitu, Matias ja Riku.

WhatsApp Image 2019-11-15 at 19.48.32

Huh huh, olipas mahtava pesiskausi 2019!

Pesiskausi 2019 on takana ja uutta kautta poikien ansaitun tauon jälkeen ollaan käynnistelemässä. On siis hyvä hetki koota yhteen pesiskausi 2019.

Pesiskauden alussa marraskuussa 2018, kun poikien talviharjoittelukausi alkoi, oli jo aistittavissa, että tämä poikajoukko tulee olemaan tulevana pesiskesänä vahva ja menestyksekäs jengi omassa ikäluokassaan. Kesän saatossa tuli kuitenkin kahmittua pisteitä myös vanhempien poikien aluesarjassa sekä kakkossija alueleirillä vanhempien poikien kilpasarjassa ylitti odotukset täysin.

Kaikkiaan poikien pesiskesään mahtui huikeat 48 peliä. Aluesarjan pelejä pojilla oli 13 peliä E-poikien kilpasarjassa, joissa koettiin ainoastaan yksi tappio alkusarjassa Seinäjokea vastaan ja lopputuloksena olikin kesän lopulla aluesarjan kultamitalit.

WhatsApp Image 2019-09-18 at 15.00.54

Kuva pojista uunituoreina aluemestareina.

D-poikien aluesarjan pelisarjaa pelattiin yhdessä seuran 2006 syntyneiden poikien kanssa kaikkiaan 16 pelin verran. Tästä sarjasta pojat nappasivat lopulta viidennen sijan. Leiripelit olivatkin todella menestyksekkäitä kesän aikana, kuten aikaisemmista uutisista on luettavissa. Leiripelejä oli kesäkuussa Kurikassa Etenee!-leirillä 7 peliä D-poikien pelisarjassa ja lopulta finaalissa vastaan asettui oman seuran D-pojat, jotka lopulta myös nappasivat pelisarjan voiton, jolloin nämä nuoremmat pojat näin ollen hienosti toiselle sijalle.

Tenavaleirillä pelejä pelattiin kuuden päivän aikana kaikkiaan 12. Näissä peleissä poikia paremmaksi osoittautui ainoastaan yksi joukkue Suomesta; Oulun Lippo. Meidän pojat saivat kauden päätapahtumasta kaulaansa finaalipelin jälkeen epäviralliset SM-hopeat. Tätä me vanhemmat tosin osasimme aavistuksen verran odottaakin, sillä tää jengi on kovaa kamaa. Leirille lähdettiin kuitenkin vain yhdeksällä pelaajalla, joten paljon ei ollut varaa loukkaantumisiin tai muihin sairasteluihin. Onneksi hyvät venytykset ja fysiikkaharjoitteet talven ja kesän aikana piti paikat kunnossa raskaan leirin ajan ja leiri päästiin loppuun asti ilman loukkaantumisia!

Joukkue on aivan hiukea! Jätkien "me"-henki on hyvä ja kaikkia kannustetaan. Jokainen pelaaja kehittyi kauden aikana todella paljon ja luottamus omaan tekemiseen on kaikilla kohdillaan. Näiden jätkien menoa on ollut ilo ja kunnia saada seurata! Uskon, että näistä pojista tullaan kuulemaan vielä pitkään.

Poikien pesiskausi 2019 ei olisi voinut olla tätä tasoa ilman mahtavia taustajoukkoja! Siispä isot kiitokset valmennuksesta, kannustamisesta, tsemppaamisesta, pelinohjauksesta kuuluu Ilelle ja Villelle! Te kaksi olette tehneet mahtavaa työtä, josta toivottavasti pojat pääsevät nauttimaan vielä pitkään! Iso kiitos myös Aijalle, joka joukkueenjohtajana on huolehtinut pojista ja meistä vanhemmista koko kauden ajan! Erityisesti ilman Aijan ja Ritvan leirieväitä eivät pojat olisi pystyneet Tenavaleirillä niihin tuloksiin, mihin pystyivät! Iso kiitos myös luottokuski Jussille! Lopuksi kiitos vielä kaikille yhteistyökumppaneille, jotka ovat rahallisesti tukeneet joukkueen toimintaa.


Hopeaa kaulaan!

Joukkueemme pelasi heinäkuun alussa valtakunnallisella Tenavaleirillä Espoossa kovatasoisessa kilpasarjassa. Alkusarjassa pelattiin kaikkiaan seitsemän peliä, joista joukkueemme voitti kuusi ja yksi peli päättyi tappioon. Jatkosarjassa oli kolme ottelua, joista aivan jokainen voitettiin. Pojat raivasivat tiensä näin välieräpeliin, joka pelattiin leirin viimeisenä päivänä varhain.

Välierässä joukkue oli jo pahassa pinteessä Joensuun Mailaa vastaan tilanteen ollessa JoMalle 1-5. Joukkue kuitenkin näytti kovan luonteensa ja pojat käänsivät pelin kolmannessa vuorossa omaksi edukseen. Ottelu päättyi lopulta hurjan jännitysnäytelmän jälkeen KaMan voittoon 10-9.

Finaalissa vastaan asettui turnauksessa tappioitta pelannut Oulun Lippo, jolle joukkueemme oli jo alkusarjassa kerran hävinnyt. Ottelu oli tiukka ja ottelun kaksi ensimmäistä vuoroa edettiin tasatahtia. Lopulta turnauksen paras joukkue Oulun Lippo karkasi kolmannessa vuorossa 6-2 johtoon ja Lippo vei ansaitusti leirimestaruuden ja kultaiset mitalit.

Pojat pelasivat aivan upean turnauksen, sillä joukkue pelasi koko leirin vain yhdeksällä pelaajalla. Näin ollen hopeamitalit olivat huikea suoritus!

Leirin aikana pelattiin perinteisesti E-ikäisten Itä-Länsi-pelit. E-poikien kilpasarjan Itä-Länteen valittiin joukkueestamme Veikka Soikkeli ja Riku Palmroth. Lisäksi länttä pelin voittoon johdattamaan oli valittu meidän oma pelinjohtajalle Ile sekä huoltajana toimi Ville.

Leirijoukkueessa pelasivat Jere, Julius, Lauri, Matias, Rasmus, Riku, Tiitu, Valtteri ja Veikka. Pelinjohdosta vastasi Ile ja Ville. Joukkuetta kuskasi koko viikon Jussi Perähannu ja muusta huollosta vastasivat Aija, Ritva Soini ja Tanja Palmroth.

DSC 0044


Etenee!-leiri Kurikassa on takana

Kesän ensimmäinen leiri on takana, ja taas on reppu täynnä kivoja kokemuksia ja mukavaa yhdessäoloa. Näkee, että pojat ovat jo vuosia olleet yhdessä. Joukkuehenki on kohdillaan ja se on ihan parasta. Uudet pojatkin ovat löytäneet paikkansa joukkueesta hienosti.
Pelillinen anti Etenee!-leirillä D-poikien pelisarjassa oli hyvä. D-poikien pelisarjassa pelasimme, koska E-poikien puolella kilpasarjaan ei tullut riittävästi joukkueita. Hävisimme peleistä ensimmäisen ja viimeisen. Väliin mahtui viisi hienoa voittoa. Nämä viisi voittoa siivittivät joukkomme välieriin, jossa kohtasimme Seinäjoen yhden kolmesta leirillä olleesta pelisarjajoukkueesta. Leirin paras peli oikeaan paikkaan ja ansaittu finaalipaikka KaMan 06-05 joukkuetta vastaan. Finaalissa sarjamme paras joukkue ansaitusti voitti. Onnittelut Pellin joukoille!
Edessä on kahden viikon harjoitusjakso, jonka jälkeen edessä on viikon leiri Espoossa. Sitä kohti kovalla tsempillä.
T. Ile ja Ville

P.S. Tarkemmat tulokset Etenee!-leiristä löytyy Ottelut-sivulta.

Valmistautuminen pelikauteen 2019

Valmistautuminen pelikauteen on lähtenyt ulkokentillä hieman kylmissä keleissä. Joukkueen oli tarkoitus osallistua kaksipäiväiselle harkkapelileirille Kouvolassa, mutta valitettavasti leirille lähteminen toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna peruuntui lumisateiden ja pakkaskelien vuoksi. Harmitus leirin peruuntuessa oli suuri niin pelaajille kuin valmentajille.

Joukkueemme on kuitenkin saanut kaksi harjoituspeliä alle ennen varsinaisia aluesarjan pelejä. Ensimmäisenä harkkavastustajana oli Manse PP:n pojat Tampereelta. Pelissä näimme paljon onnistumisia, mutta myös kehitettävää löytyi ennen sarjapelien alkua. Meidän pojat voittivat Mansen ja kauden ensimmäiset kunnarit myös kenttään lyötiin.Toinen harjoituspeli pelattiin Mailajunioreiden D-tyttöjä vastaan. Pelissä palloon osuttiin hienosti ja lopputuloksena tästäkin pelistä voitto.

Näiden harjoituspelien jälkeen on hyvä lähteä kohti sarjapelejä!

Talvikausi 2018-2019

Talvikausi aloitettiin lokakuun lopussa Move-areenalla pidettävillä harjoituksilla. Harjoituksia talvikaudella oli pääsääntöisesti vain yhdet viikossa, sillä suurin osa joukkueen pelaajista pelaavat ja harjoittelevat jääkiekkoa talvikuukausina. Jääkiekko antaa pelaajilla erittäin hyviä valmiuksia myös pesäpalloon ja tästä syystä monipuolinen harjoittelu talvikaudella on vain eduksi joukkueelle.

Joukkue on muuttunut hieman kaudesta 2018. Mukaan joukkueeseen on tullut kolme uutta pesäpallon pelaajaa sekä yksi, jo kauemmin pelannut pelimies siirtyi Ulvilasta joukkueeseemme. Näin joukkueen muodostaa 12 pelaajaa.