KAUSI 2015

Nuorisoleiri Oulussa 26.-31.7Oulu nuoriso2015


SM-hopeaa!


 

Leirillä, alkusarjassa, pelattiin kahdeksan neljän vuoroparin mittaista ottelua. 99-pojat voittivat oman lohkonsa ja näin pääsivät suoraan välieriin. Leirin alku oli tosin melkoinen katastrofi, sillä ensimmäinen peli PattUa vastaan päättyi Pattijoen voittoon 17-1. Tästä sisuuntuneena pojat palasivat pelisuorituksissaan takaisin omalle tasolleen ja pelit alkoivat taas kulkea.

Välieräpeli pelattiin sitten jo jaksopelinä. Siinä vastassa oli Tohmajärvi. Ensimmäinen jakso oli tiukka, jonka KaMa voitti 4-3. Toinen jakso päättyi 6-0. Näin pojat varmistivat pääsyn finaaliin.

Finaalissa vastassa oli vahva ennakkosuosikki Halsuan Toivo, joka ei hävinnyt leirillä otteluakaan. Finaalin alku lupaili yllätystä, sillä KaMa karkasi 0-3 johtoon ensimmäisessä vuoroparissa. Halsuan fyysiselle ylivoimalle eivät pojat mahtaneet mitään, vaan jakso kirjattiin HaTo:lle 10-3. Toinen jakso olikin tiukempi. Se päättyi kuitenkin HaTo:lle lukemin 4-1.

Joukkueen tsempparina palkittiin Nestori Kalliomäki ja onnistujana Joona ”taikuri” Anttila.

Leirin itä-länsi pelissä oli joukkueeltamme myös vahva edustus. Pelinjohdosta vastasivat Niko Peltomäki ja Pasi Virtanen. Pelaajapuolella lännen paidassa taistelivat Joona Lehtinen, Joonas Peltomäki ja Teemu Utunen. Itä vei voiton 2-0.

Näin KaMa-99 poikien pesäpallohistoriassa yksi vertaansa vailla oleva aikakausi sai hienon päätöksen. Sehän alkoi Raumalla 2011, jolloin saavutettiin ensimmäinen leirimestaruus. Toinen leirimestaruus tuli Kempeleellä 2013. Nyt on leirit leireilty, mutta pesismatka jatkuu …


Leirikarsintasarja


Leirikarsintasarja on valmis. Pojat menettivät siinä vain yhden jakson Turkupesikeselle. Tästä on mukava jatkaa kohti Oulua.

Wp ss 20150801 0003 (kopio)
Lopullinen sarjataulukko leirikarsintasarjan osalta.


IMG 0183 (kopio)
Talviset fiilikset Niinisalossa Loimaata vastaan.

C-poikien päätavoite tälle kesälle on menestyminen Oulussa järjestettävällä Nuorisoleirillä heinäkuun lopussa. Leirin kilpasarjaan pääsemiseksi kesän aikana pelataan karsintasarjat useassa lohkossa. Molemmat KaMa:n joukkueet pelaavat B-lohkossa. B-lohkon muut joukkueet ovat TurkuPesis, HyvinkäänTahko, Loimaan Palloilijat ja PunaMustat Helsingistä.

Karsintasarjan kymmenestä ottelusta on nyt pelattu seitsemän. Pojat ovat voittaneet ne kaikki puhtaasti 2-0. Tiukimmat pelit ovat olleet Turkua ja Hyvinkäätä vastaan. Jäljellä on vielä kolme kotiottelua Turkua, Tahkoa ja PuMua vastaan.

Sarjatilanne

Tämän hetkinen sarjatilanne (13.06.2015).


IMG 0215

IMG 0214

Peli Hyvinkäällä on päättynyt.


Atria-turnaus Seinäjoella 2.-3.5.2015


Varsinainen ulkokausi alkoi jo perinteeksi muodostuneessa Atria-turnauksessa Seinäjoen Maila Jussien isännöimänä. Tällä kertaa ei tarvinnut pelata räntäsateessa, kuten edellisenä vuonna. Ilmat olivat pesäpallolle varsin suotuisat vuodenaikaan nähden.

Ottelut pelattiin tunnin mittaisina aikapeleinä. Lauantain tiukin peli oli Oulun Lippoa vastaan. Se päättyi tasan 8-8. Ottelun loppuhetkillä vähäpätöisen näköinen harhaheitto oli koitua KaMa:n kohtaloksi. Oulun kenttä rullasi ja he olivat jo menossa voittoon. Pienten "turpakäräjien" jälkeen harhaheiton turvin edenneitä pelaajia palauteltiin pesille. Kentän rajoitusaluesäännöt olivat ilmeisesti vähän tuomareillakin hukassa. Tällä tasapelillä KaMa varmisti lohkovoiton ja pääsyn välierään.

Välierä pelattiin TurkuPesistä vastaan. Siinä alku näytti hyvin tasaiselta taistelulta, mutta lopuksi lukemat kirjattiin kuitenkin KaMa:lle 15-4. Toisessa välieräparissa pelasivat SoJy ja Tahko Hyvinkäältä. Ottelu oli varsin tiukka, päättyen SoJy:n voittoon 9-8. Finaaliin KaMan kanssa selvisi siis Sotkamo.

Finaalista ei sitten paljon kerrottavaa olekaan. Sotkamo kaatui selvästi 13-1. Pronssin nappasi Hyvinkää kotiutuslyöntikisan jälkeen. Turku oli neljäs.

WP 20150503 002 (kopio)
WP 20150503 010 (kopio)
Tunnelmat voittoisan finaalin jälkeen.