Uutiset

KaMalle vapauttavat kolme pistettä kotona hienon esityksen jälkeen

 

Kankaanpää Areenalla päästiin perjantaina ensimmäistä kertaa tällä kaudella paikallisotteluiden makuun, kun Kankaanpään Maila kohtasi Loimaan Palloilijat. Joukkueiden voimasuhteet olivat säilyneet muuttumattomina sitten viime viikon tiistaina pelatun kauden ensimmäisen kohtaamisen. KaMa vei pisteet tälläkin kertaa puhtaalla 2-0 (4-0, 4-2) voitolla.

Sää ottelussa oli viileä ja kova puuskittainen tuuli vaikeutti joukkueiden sisäpeliä huomattavasti. Isäntäjoukkue hallitsi kuitenkin haastavat olosuhteet paremmin ja vei kolmostilanteetkin selvästi 18-12. KaMa otti ottelun hallinnan heti avausvuoroparissa, kun se nollasi vieraat aloittavalla ulkovuorolla, ja teki itse yhden tasoittavalla. Tästä vastasi Joona Anttila viimeisen lyönnin kakkossauman puhkaisulla kahden palon tilanteessa.

 – Edellinen peli Kankaanpäässä oli aneeminen ja täynnä virheitä. Tähän peliin asiat oltiin käyty läpi, ja mietitty, miten parannetaan. Iso teema tähän otteluun oli yhdellä sanalla 'ryhti'. Ja tänään kyllä nähtiinkin ryhdikäs KaMa kentällä. Pojat ottivat tänään hienosti homman haltuun, että kotona aletaan pärjäämään ja voittamaan näitä pelejä, kehui KaMan pelinjohtaja Atte Hakala omiaan vuolaasti ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Vieraiden juoksu oli lähimpänä kolmannen aloittavalla, mutta työkomennukselta palanneen Arttu Vilanderin piiska sivalsi takakentältä palon arvoisesti Nooa Hoikan tappikumuran jälkeen. Tasoittavalla KaMa meni lopulta menojaan Juuso Vuorenmäen tappikumuran ja taikuri Anttilan kahden identtisen keskikumuran myötä. Jakso kirjattiin isännille lopulta 4-0, kun loistavat ulkopelisuoritukset nollasivat Loimaan neljännessä vuorossa.

 – Ulkona onnistuimme tänään lähes täydellisesti. Sisällä saimme vaihtotilanteissa suunniteltuja lyöntejä lyötyä, ja "Apella" oli tänään hirveä lyöntivire takatilanteeseen, jota kautta ottelun voittoon. Tosi hienoja ulkopelisuorituksia nähtiin tänään Heiniluomalta, Vilanderilta, Paanaselta ja Vartiamäeltä etunenässä. Upea ottelu kaikkineen, jatkoi Hakala kehujaan.

Toisellakin jaksolla KaMa otti hallinnan heti itselleen. Aloittavalla rakentui paloton ajolähtö, josta vuorollaan kävivät onnistumassa Vuorenmäki kakkospussarilla, Anttila keskikumuralla ja Joe Vartiamäki tarkalla kolmoskumuralla. Tasoittavalla loimaalaiset eivät päässeet ykköspesää pidemmälle. Toisessa vuoroparissa molemmilla oli paikkansa, mutta ainoa onnistuja oli vieraiden Tommi Angervisto kotiutusnäppiä seuranneen harhaheiton myötä.

 – Tänään hävittiin erityisesti kahteen asiaan; kaverin hyvään lyöntipeliin sekä ihan puhtaaseen jalkanopeuteen. Pesänväleillä ja kotitaipaleella hävittiin tänään selvästi. Kaveri otti kakkoselta tänään sellaisia lentolähtöjä, että pystymailanäpistäkään ei olisi meillä kukaan pystynyt polttamaan kolmoselle. Vaihtotilanne on ulkona ollut meille läpi kauden todella vaikea, vaikka erilaisia juttuja on kokeiltu ja miehiä vaihdeltu, tuskaili puolestaan vieraiden viuhkamies Joni Kalttonen.

Juoksuttoman kolmannen vuoroparin jälkeen viimeisessä vuoroparissa lukemia kaunisteli jälleen taikuri Anttila mutta Sami Mikkolanahon lyöntivuorolla. Mikkolanahon kumura tippui etutilanteessa väliin ja Anttila spurttasi suoraan kakkospesältä kotiin voittaen juoksukilvan varmistavan kopparin heittoa vastaan. Tasoittavalla LP kavensi Hoikan kakkossaumaiskulla 4-2:een, jotka olivat lopulta myös jakson loppulukemat.

 – Oli hienoa, että saatiin tuo niin sanottu kotitaika nyt murrettua ja kolme pinnaa. Pojat pelasivat jälleen hienoa ulkopeliä. Siihen ollaan pystytty nojaamaan joka pelissä. Sisäpeli on paikoin jäänyt vähän piippuun, itseltänikin, mutta tänään lyöminen oli oikein rennon letkeää, joten oli kyllä oikein hienoa pelata, iloitsi KaMan sisäpelin sankari sekä ykköspalkinnon neljän lyödyn, yhden tuodun ja kuuden kärkilyönnin kautta ansainnut Joona Anttila.

Paikallisotteluherruus säilyy edelleen Kankaanpäässä! Seuraavaksi KaMan kausi jatkuu kahdella vierasottelulla Pohjanmaalla, joista ensimmäisenä ensi keskiviikkona koittaa ottelu Seinäjoen Maila-Jusseja vastaan. Seuraava kotiottelu on vuorossa vasta kahden viikon kuluttua, jolloin vastaan asettuu Jukka Karttusen pelinjohtama Jyväskylän Kiri. Tervetuloa kannustamaan jälleen tuolloin KaMa voittoon!

Ottelun kokoonpanot, tilastot & palkitut

Ottelun lehdistötilaisuus

 -MK