Uutiset

KaMa kohtaa Lipon Tenavaleirin leiriottelussa

 

Kankaanpään Mailan Ykköspesis-kausi jatkuu kotiottelulla Oulun Lippoa vastaan. Jo nyt voidaan todeta ottelussa nähtävän kuluvan kauden yleisöennätys, kun Kankaanpää Areenan lehtereille kerääntyy parituhatta leiriläistä muiden katsojien lisäksi. KaMan viimeinen kotiottelu ennen historiallista Ykköspesiksen Itä-Länttä käynnistyy Tenavaleirin vuoksi poikkeuksellisesti jo kello 17.

Ottelussa mitellään isoista pisteistä, sillä KaMa löytyy sarjataulukosta viidenneltä tilalta seitsemällä voitollaan, viidellä tappiollaan sekä 20 pisteellään. Vain kolmen pisteen päässä vaanii vierailija Lippo kuudella voitolla sekä kuudella tappiolla. Joukkueiden väliin kuudennelle sijalle mahtuu vielä Seinäjoen Maila-Jussit pisteen KaMasta jääneenä. SMJ on kuitenkin pelannut jo kaksi ottelua KaMaa ja Lippoa enemmän.

KaMa lähtee otteluun kahden ottelun tappioputkesta, sillä viikonlopun vieraskiertueella se koki niukat 1-0 tappiot niin Jyväskylän Kirille kuin Puijon Pesiksellekin. Kotiareenalla on kulkenut kuitenkin paremmin, sillä Kankaanpää Areenalla pelatuissa otteluissa KaMa porskuttaa neljän ottelun voittoputkessa. Voittojen lisäksi putken komeaksi tekee se, että kaikki ovat olleet hienoja kolmen pisteen arvoisia 2-0 voittoja.

 – Vastustajat pelasivat viikonloppuna hyvin. Erityisesti Kirin sisäpeli oli huippuluokkaa, ja lähes kaikki juoksut tulivat vastustamattomilla lyönneillä. Meillä taasen jäi sisäpeli piippuun erityisesti toisella jaksolla. Kuopiossa puolestaan me teimme kasan ratkaisevia virheitä. Tiesimme, että aika kissa-hiiri -leikkiä tulee taistelu voitosta olemaan, ja se päättyi nyt tällä kertaa näin päin, että luu jäi vetävän käteen, kuvaili KaMan pelinjohtaja Atte Hakala viikonlopun tuplavierasotteluita.

KaMan alkukausi on ollut aaltoileva, sillä kauden alkajaisiksi joukkue voitti ja hävisi vuorotellen. Tätä seurasi komea neljän 2-0 voiton voittoputki ennen viikonlopun tuplatappioita. Nyt joukkue halajaakin katkaista tämän putken iskeäkseen itsensä takaisin ylempien pudotuspelien kantaan. KaMa kolkutteli jo neljän parhaan joukkueen portteja, mutta edeltävät tappiot tiputtivat joukkueen viiden pisteen päähän Jyväskylän Lohesta ja Haminan Palloilijoista.

 – Molemmissa peleissä oli kuitenkin paljon hyvääkin. Erityisesti se, että molemmissa otteluissa nousimme isolta takamatkalta pelaamaan vielä jaksovoitoista. Se oli hyvä osoitus joukkueelta, että meissä on sitkeyttä ja selkärankaa nousta tiukoistakin paikoista peliin mukaan. Vaikka tällä kertaa pisteet jäivät tulematta, olen varma, että noista nousuista ja niistä saaduista kokemuksista saamme palkinnot vielä myöhemmin kesällä, vakuutti Atte.

KaMan osakkeita taulukossa parantaa se, että se on pelannut ottelun Lohta ja HP:ta vähemmän. Lisäksi KaMalla on kaksi ottelua vähemmän pelattuna kuin Kannuksen Uralla, jonka se voitti murskaluvuin edellisessä kotiottelussaan. Rästiottelut voittamalla siis KaMalla on jälleen mahdollisuus hönkiä vain pisteen päässä ylemmistä pudotuspeleistä. Joukkueen terveystilanne on säilynyt hyvänä ja KaMa pääseekin otteluun terveellä ykkösmiehistöllä.

 – Positiivisilla mielin lähdemme otteluun tekemään omaa hommaamme. Hieman harvinaisesti, ei nuo viikonlopun kaksi tappiota paina tai haittaa laisinkaan noiden nousujen ja vahvistavien kokemusten myötä. Katseet ovat tiukasti tulevissa otteluissa - nyt ensimmäiseksi tässä - ja on mielenkiintoista nähdä mitä loppukausi tuo tullessaan. Hienoa päästä taas pelaamaan, hehkutti Atte.

357446425 10230568778547381 2241057971319175481 n

Kankaanpää Areenan katsomot pullistelivat jo keskiviikkona pelatuissa Tenavaleirin Itä-Länsi -otteluissa. Torstaiseen leiriotteluun paikalle odotetaan vielä reilun tuhannen katsojaa enemmän. Kuva: Jussi Valli

Ykköspesiksen kestomenestyjä Oulun Lippo haki pitkään nousua Superpesikseen kovilla rahallisilla panostuksilla. Viime kauden Haminan Palloilijoille koetun välierätappion jälkeen Oulussa painettiin lopulta suurta Reset-nappulaa, ja joukkue hajosi palasiksi. Nimekkäistä entisistä Superpesis-pelaajista koostunut joukkue vaihtui nuoreen ja nälkäiseen ryhmään sekä useampivuotiseen projektiin, joka edelleen tähtää pääsarjatasolle.

Oulua ei siis kuluvan kauden alla enää ennakoitu nousukahinoihin. Heikohko kauden aloitus kuitenkin aiheutti luultavasti pieniä sydämen tykytyksiä lippolaisten rinnuksissa. Sittemmin Superpesiksestäkin tuttu pelinjohtaja Riku Tolonen on kuitenkin saanut joukkueensa hyvään iskuun, ja Lippo on noussut nopeasti sarjan hänniltä keskikastiin sekä saman vireen jatkuessa voi nousta ehkä jopa kärkikahinoihin.

 – Oulu on kova vastustaja, ja heillä on kasassa hyvä nuori porukka. Heidän pelinsä on vielä toistaiseksi ailahdellut hieman, mikä on toki nuorelle joukkueelle ominaista. He ovat kuitenkin hyvin valmennettu joukkue, joka pelaa hyvin nimenomaan pesäpalloa pelinä. He tietävät, mitä kentällä tekevät, ja osaavat reagoida erilaisiin tilanteisiin erityisesti ulkopelissä hienosti, kehui Atte huomista vastustajaa.

Uudelleenrakennusvaiheesta huolimatta Lipolla on kasassa erittäin mielenkiintoinen nippu. Tähtipelaajina häärivät täksi kaudeksi Lippoon saapuneet kovan Superpesis-kokemuksen omaavat Topi Korhonen sekä viime kaudelta KaMastakin tuttu Sami-Jukka Korvola. Viime kausilta Ykköspesis-tilastojen kärkisijoilta tuttuja nimiä ovat puolestaan "iki-Lipot" Ari Lankinen sekä Kasperi Salmela, joka kuitenkin puuttui viimeisimmän ottelun kokoonpanosta.

 – Sisällä Lippo on kohtalaisen yllätyksellinen joukkue. Meidän pitää olla ulkopelissä hereillä erilaisiin vienteihin monenlaisissakin tilanteissa. Heillä ei ole ehkä sarjan nopein joukkue, mutta omasta mielestäni he ovat kuitenkin ehkä sarjan viekkain porukka, mikä tekee pelaamisesta heitä vastaan kyllä mielenkiintoista. Meidän pitää olla hereillä ja pystyä reagoimaan yllätyksiin, kertoi Atte.

Kuten uudelleenrakennusvaiheeseen kuuluu, on Liposta noussut uusia mielenkiintoisia nuoria nimiä, joista seurata kannattaa erityisesti Veetejä Kokko ja Venäläinen. Ottelu on Lipolle etelän kiertueen toinen osa, sillä tänään keskiviikkona se pelasi Loimaalla, jossa se hävisi sarjajumbo LP:lle kotiutuslyöntikilpailun jälkeen 2-1. Nähtäväksi jääkin saapuuko Kankaanpäähän niukan tappion myötä ärsytetty vai pitkän pelin myötä väsynyt oululaisjoukkue.

 – Lähdetään peliin nauttimaan täysistä katsomoista! Aivan upeaa, että pääsemme esiintymään isolle yleisölle. Vielä hienompaa on, että katsomossa on paljon lapsia sekä nuoria, ja saamme tarjota heille hienoja uusia kokemuksia pesiksestä, naulasi Atte tavoitteet huomiseen otteluun.

Huomenna mennään jälleen ja tunnelma Kankaanpää Areenalla tulee olemaan katossa! Ottelu on varmasti ikimuistoinen niin pelaajille, leiriläisille kuin muillekin katsojille. Saavu siis nauttimaan pesäpalloviihteestä sekä kannnustamaan KaMa voittoon, sillä seuraava kotiottelu mitellään vasta parin viikon kuluttua. Lippu kannattaa hankkia jonojen välttämiseksi ennakkoon Tiketistä. Tervetuloa!

Tämän ennakon tarjosi otteluisäntä Kankaanpään kaupunki.

 -MK


Oulu