Uutiset

KaMa kohtaa Loimaan tärkeissä back-to-back -otteluissa

 

Kankaanpään Mailan Ykköspesis-kautta on runkosarjan osalta jäljellä enää vain neljä ottelua. Seuraavaksi joukkue kohtaa paikallisvastustajansa Loimaan Palloilijat niin kutsutuissa back-to-back -otteluissa, kun joukkueet mittelevät paremmuudestaan ensin keskiviikkona Kankaanpää Areenalla ja heti perään torstaina Loimaalla. Loppukaudella nämä pisteet tulevat näyttelemään huipputasaisessa Ykköspesiksessä suurta roolia.

Kankaanpään Maila on 20 pelatun kierroksen jälkeen runkosarjassa kuudennella tilalla, mutta sen edellä vain pisteen päässä majailevat Jyväskylän Lohi, Kannuksen Ura sekä Oulun Lippo. Näistä Lohella sekä Lipolla on vieläpä pelattuna yksi ottelu KaMaa enemmän. Loimaa-ottelut näyttelevät siis huippusuurta roolia KaMan loppukauden mittaisessa pudotuspelijahdissa, jossa panoksena on pääsy Superpesiksen nousukarsintoihin.

 – Oikein positiivisilla mielin olemme joukkueessa aloitelleet uutta viikkoa! Kaikki on vielä täysin omissa käsissä eikä meidän tarvitse murehtia kenenkään muun otteista tai muiden paikkakuntien tuloksista. Me keskitymme vain omaan tekemiseemme, ja kaikki varmasti tietävät pelin hengen. Hienoahan tämä vain on, että toiseksi viimeinen viikko runkosarjaa käynnissä ja tällaisilla panoksilla mennään, ioitsi KaMan pelinjohtaja Atte Hakala.

Loimaalla tilanne on täysin päinvastainen, sillä se on saanut jo tovin valmistautua syksyn putoamiskarsintaotteluihin. Loimaa sekä Alavuden Peli-Veikot tippuivat muiden kyydistä jo kierroksia sitten, ja ovat mitelleet keskenään sarjan jumbopaikasta. Kolmella voitollaan sekä kahdeksalla pisteellään LP on kaksi pistettä APV:n perässä eikä kummallakaan ole enää toivoa välttyä karsintaotteluilta, joiden häviäjät putoavat ensi kaudeksi Suomensarjaan.

 – Lähtökohdat otteluun ovat varmasti sikäli selvät, että me tarvitsemme vastustajaa kipeämmin pisteitä. Heillä ehkä tavoitteena on tällä hetkellä enemmänkin pisteiden sijasta saada kehitettyä omaa peliään. He varmasti hakevat vielä koostumuksia ja parasta pelitapaa lähteä pelaamaan karsintapelejä, jotta olisivat siellä sitten parhaassa mahdollisessa iskussa, näki Atte erot hyvin erilaisissa tilanteissa olevien joukkueiden tulokulmissa otteluun.

KaMa ja LP ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kaksi kertaa, mutta edellisestä joukkueiden kohtaamisesta tulee täyteen jo kaksi kuukautta. Alkukauden otteluissa loimaalaisilla oli omat hetkensä, mutta silti voittajasta ei jäänyt kummallakaan kertaa epäselvyyttä. KaMa vei ottelut nimiinsä pistein 6-0 sekä juoksuin 21-7, ja loppukautta helpottaisi huomattavasti, mikäli voimasuhteet joukkueiden välillä olisivat säilyneet samanlaisina.

 – Me metsästämme edelleen sitä täysin ehjää kokonaista ottelua. Muutamassa pelissä olemme päässeet aika lähelle kattoamme, mutta ihan vielä ei sitä olla saavutettu. Jokaisella osa-alueella pystymme vielä parantamaan, mutta erityisesti ulkopeliä kun saamme aggressiivisemmaksi ja pelaavammaksi, niin vastustajat jäävät entistäkin vähemmille tilanteille ja kotiutuksille, kertoi Atte loppukauden tavoitteista pisteiden ja sijoitusten lisäksi.

350965234 1273540479966617 8672829685826367917 n

KaMan parhaana edellisessä Loimaa-ottelussa palkittiin huippuiskussa ollut Joona Anttila. Jatkuuko sama vire myös huomenna kotiyleisön iloksi? Kuva: Juha Levonen

Loimaalta löytyy nippu mielenkiintoisia pelaajia, kun KaMa-taustaa omaavat mm. Toni Pomell, Mikko Pauna, Akseli Åberg, lukkari Joona Iivonen sekä LP:n heikosta kaudesta huolimatta lyöjätilaston yhdeksäntenä majaileva kotiuttajajokeri Tommi Angervisto. Valtakunnallisesti mielenkiintoisin pelaaja on vasta C-ikäinen Perttu Kenttäaho, joka on puuttunut viime kierrosten kokoonpanosta Nuorisoleirin vuoksi, mutta on joukkueen mukana jälleen näissä peleissä.

Loimaa vahvisti rivejään siirtorajalla putoamiskarsintaotteluja varten. Joukkueen haaviin tarttui kaksi edellistä kautta KaMassa Superpesistä pelannut Jouni Mäki, jonka alkukausi kului Laihian Lujan Suomensarja-joukkueessa. Mäki siis palannee keskiviikkona vanhalle kotistadionilleen. Heti hän ei LP:n suuntaa muuttanut, sillä joukkue on viiden ottelun tappioputkessa, jossa kaikki ottelut ovat päättyneet 2-0. Viimeisin ottelu oli sunnuntaina Puijon Pesiksen vieraana.

KaMalla puolestaan käynnissä oli komea kuuden ottelun mittainen voittoputki, joka kuitenkin katkesi sunnuntaina Ykköspesistä johtavan Haminan Palloilijoiden vieraana. Tilastotappio oli kuitenkin hyvä ottaa tässä vaiheessa, sillä nousu ylempiin pudotuspeleihin on edelleen täysin KaMan omissa käsissä. Edellä olevista Lippo ja Lohi ovat pelanneet ottelun KaMaa enemmän ja Kannuksen Uran KaMa kohtaa vielä runkosarjan toiseksi viimeisellä kierroksella.

 – Haminasta jäi käteen hyvää oppia siitä, miten ulkona pitää takatilanteessa pystyä pelaamaan. Heiltä nähtiin kyllä hyviä lyöntejä, mutta niitäkin vastaan pitää pystyä puolustamaan paremmin, sillä prosentit olivat aivan liian kovia. Parantaaksemme sitä me tarvitsemme syvyyspelaamiseen paljon aggressiivisempaa otetta. Se on meille varmasti isoin kehityskohta loppukauden peleihin, kertoi Atte viikonlopun tuliaisista kolmen pisteen lisäksi.

Fakta on, että omat ottelunsa hoitamalla KaMa voi nousta vielä runkosarjan kolmannelle sijalle. Kotiedun nappaaminen vaatisi Haminan sekä Puijon kompastelua, mutta neljän joukkoon KaMa päätyy, vaikka se menettäisi vielä jokusia pisteitä. Täydet pisteet Loimaa-otteluista antaisivat KaMalle happea runkosarjan päätöskierroksille ja sysäisivät paineet muille. Takki auki otteluihin ei voi kuitenkaan lähteä, vaan voittoihin vaaditaan edelleen täysi fokus ja päivätyö.

 – Pelit vähenee ja pidot paranee! Kaikki ovat varmasti teksti-tv:n avanneet eikä isommin tarvitse alleviivata sitä, missä mennään. Neljän joukkoon meillä on kova hinku, ja sinne tarvitaan vielä pisteitä, joten kyllä nämä pelit pitää voittaa. Hienoa, että peleissä riittää yhä panosta. Pitää vain muistaa nauttia tästä tilanteesta eikä alkaa jännittämään, sillä se jatkopaikka on vielä itse omalla tekemisellä ansaittava, naulasi Atte lopuksi.

Panokset ovat loppukaudella huipussaan, ja joukkue tarvitseekin juuri Sinun tukeasi pudotuspelijahdissaan! Kaikki on nyt itsestä kiinni, ja jokainen kivi on käännettävä tavoitteiden saavuttamiseksi. Ota siis tuttavat, sukulaiset ja naapurit mukaan sekä saavu huutamaan ja kannustamaan KaMa arvokkaaseen voittoon ja huipputärkeisiin pisteisiin! Ennakkoliput otteluun myy Tiketti. Tervetuloa!

Tämän ennakon tarjosi otteluisäntä Kingspan.

 -MK


Lpuutine