Uutiset

KaMalle tärkeät kolme pistettä paikallisotteluiden avausosasta

 

Kankaanpään Mailan Ykköspesis-kausi jatkuu back-to-back -paikallisotteluilla, joiden ensimmäinen osa pelattiin keskiviikkona Kankaanpää Areenalla. KaMa jahtaa tiukasti paikkaa ylempiin pudotuspeleihin, ja jahti sai suotuisan tuloksen KaMan murskatessa Loimaan Palloilijat 2-0 (6-0, 3-1). Joukkueet kohtaavat uudelleen huomenna torstaina Loimaalla, josta KaMa tavoittelee toista peräkkäistä täyttä pistepottia.

Avausvuoroparissa molemmat joukkueet rakentelivat palottomat ajolähdöt, mutta kotiutukset jättivät toivomisen varaa. Toisessa vuoroparissa KaMan kuparisen rikkoi kahden palon ajolähtöön astellut Sami Mikkolanaho. Ensimmäinen lyönti kolmospussiin, ja pallon tippuessa lukkarin räpylästä, KaMa 1-0 johtoon. Toisella lyönnillä vaihto ja kolmannella puolestaan keskipussiin, josta lukemat 2-0:aan.

 – Alkuun pelasimme mielestäni aktiivista ja hyvää ulkopeliä, mutta loppuun asti emme jaksaneet sitä pitää. Sisäpeliä pitää vielä rauhoittaa ja yksinkertaistaa. Ulkopeliin olemme tuoneet paljon uusia juttuja, ja etenkin takatilanteen etäisyyksien kanssa on vielä tekemistä. Kaverilla oli hyviä lyöntejä ja nopeita etenijöitä, mutta turhan selvästi ehtivät tietyillä pussinpohjalyönneillä kotiin, analysoi vieraiden pelinjohtaja Joni Kalttonen omiensa otteita.

Avausvuoron jälkeen KaMan ulkopeli tiivistyi. Kolmannen aloittavalla johtoa lisäsivät onnistuneen vaihtolyönnin jälkeen Arttu Vilander yllätyskotiutusnäpillä sekä Mikkolanaho kolmospussarilla. Viimeisessä sisävuorossa Vilander onnistui toistamiseen, nyt vapaalla tappikumuralla. Eetu Heiniluoman komea keskikumura vei KaMan 6-0 johtoon, mikä jäi myös jakson loppulukemiksi KaMan torjuttua tasoittavalla LP:n palottoman ajolähdön.

 – Kaikilla näyttävät lukemat taas pöytäkirjassa lukemat kauhean hyviltä, mutta peli oli meiltä kyllä levotonta ja sekavaa. Tehtiin merkkivirheitä, oltiin kaarella huonoja... Vaikka lukemat ovat selvät, niin pelasimme kyllä todella huonon pelin kaikkinensa. Mahtavaa saada uusi yritys huomenna Loimaalla, totesi KaMan sankarina molemmilla jaksoilla häärinyt Mikkolanaho.

362622480 768835818580428 3032732277184217371 n

"Mikkis" oli mies paikallaan aloittaen juoksutehtailun molemmilla jaksoilla. Yhteensä viisi lyötyä tänään siirsivät hänet kahden juoksun erolla yksin Ykköspesiksen lyöjätilaston kärkipaikalle tehoin 2+57. Kuva: Juha Levonen

Toisen jakson alkajaisiksi KaMa torjui LP:n ajolähdön ja siirtyi tasoittavalla johtoon Mikkolanahon kakkospussarilla. Toisessa vuorossa KaMan johtoa lisäsi Eetu Heiniluoma, joka livisti kotiin Aapeli Suvisalmen kopin tiputtua kopparin räpylästä. Kolmannen vuoron jälkeen lukemat olivat 3-0 Mikkolanahon onnistuttua jälleen kakkospussarilla. Viimeisen aloittavalla LP sai kuparisen rikki Toni Pomellin lyönnin hukuttua ulkokentällä, ja loppuluvuiksi kirjattiin 3-1.

 – Kolmeen pisteeseen saa olla todella tyytyväinen. Onneksi ne nyt kuitenkin tulivat, sillä tämä oli meiltä kyllä sisällä melkoinen ottelu. Tilastot näyttävät hyvältä, mutta emme kyllä ole näin paljon tehneet merkki-, etenemis- ja kaarivirheitä varmaan edes yhteensä koko kaudella. Joskus on ollut paljon iloisempikin fiilis voiton jälkeen, ja tyytyväinen saa olla, että peli meni sitten kuitenkin noinkin hyvin, komppasi pelinjohtaja Atte Hakala Mikkolanahon mietteitä ottelun jälkeen.

Tilanne ylemmällä pudotuspeliviivalla on jännittävä KaMan noustua voitolla neljänneksi. Oulun Lippo ja Jyväskylän Lohi ovat pelanneet ottelun KaMaa enemmän, ja tänään 2-0 voittanut Lippo pysyi pisteen KaMan edellä. KaMa nousi tasoihin vasta supervuoroparissa tänään voittaneen Lohen kanssa ja on edellä enempien kolmen pisteen voittojen ansiosta. Kolmikon taakse tippui pelaamatta ollut Kannuksen Ura, jolla on yksi peli ja kaksi pistettä KaMaa vähemmän.

 – Tiedämme, että joudumme karsintoihin, niin koko ajan haetaan ja harjoitellaan uusia asioita sekä kerätään haluamaamme dataa. Huomenna muuttuu pelaajisto ja haetaan taas uusia juttuja, jotta olemme sitten meidän tosipeleissä syksymmällä valmiina. Vaikka tämä vähän harjoittelua onkin, niin kun peliin tullaan ja pilliin vihelletään, niin kaikki unohtavat harjoitusmoodin ja voitosta lähdetään tappelemaan, kertoi vieraiden Kalttonen joukkueen asetelmista huomisen toisintoon.

 – Vähän joutuu miettimään, että miten me saamme sisäpeliin taas rauhallisuutta etenemisiin sekä kaaripelaamiseen. Meillä on tästä kyllä paljon parannettavaa huomiselle, jotta pääsemme pisteiden makuun Loimaallakin, kuului puolestaan KaMan Hakalan aatokset seuraavan päivän revanssista.

Juhlat jäävät lyhyiksi, sillä katseet on käännettävä jo huomiseen uuteen kohtaamiseen Loimaalla, josta kaivataan lisää pistepussin täytettä pudotuspelitaistoon. Ensi viikolla KaMalla on kaksi tärkeää ottelua Kannuksen Uraa sekä Puijon Pesistä vastaan. Näistä jälkimmäinen on myös runkosarjan viimeinen kotiottelu, ja se käydään Kankaanpää Areenalla perjantaina kello 18. Ennakkoliput myy Tiketti. Tervetuloa!

Ottelun kokoonpanot, tilastot & palkitut

Ottelun lehdistötilaisuus

 -MK