Uutiset

KaMa nappasi välieräpaikan sekä niskalenkin tulevasta vastustajastaan

 

Kankaanpään Maila pelasi Ykköspesiksen runkosarjan viimeisen ottelunsa Kankaanpää Areenalla perjantaina, kun vieraaksi saapui pisteen edellä toisena sarjassa majaillut Puijon Pesis. Kankaanpääläisyleisö pääsi todistamaan huimaa jännitysnäytelmää, jossa kotiseudun ylpeys nappasi huiman kolmen pisteen voiton luvuin 2-0 (2-0, 2-1). Joukkueet kohtaavat toisensa jälleen ensi viikolla alkavissa Ykköspesiksen välierissä.

KaMa rakensi heti avaussisävuorossa palottoman ajolähdön, josta isännät johtoon vei Joona Anttila vieraiden lukkarin kauhottua kotipesässä tyhjää. Vieraiden alku sisällä oli puolestaan hankala KaMan pitäessä etenijät poissa kolmospesältä. KaMa puolestaan onnistui toistamiseen toisessa sisävuorossa, kun ykköskolmostilanteessa Sami Mikkolanahon viimeisen lyönnin tappikumura tippui viimeisenä lyöjänä vastustamattomasti väliin.

 – Kentällä oli tänään vain yksi joukkue enkä kyllä tiedä, mikä lauma se toinen oli. Pelinjohtajia ja pelaajia myöden voimme mennä itseemme. Meidän pelaamiseen en ole lainkaan tyytyväinen, ja myös tuomarit olivat huonoja, vaikka emme heidän takiaan hävinneetkään. Kaikennäköistä taas sattui, josta osa oli omaa syytä ja osa ei sitten millään tavalla riippuvaisia meistä itsestämme, antoi vieraiden pelinjohtaja Altti-Jussi Ronkainen palaa lehdistötilaisuudessa.

Kolmannen aloittavalla KaMan johto meinasi kasvaa harhaheiton myötä, mutta tilanteessa pesävahti törmäsi Onni Kaskeen, joka loukkasi itseään. Viimeisten sisävuorojen palottomista ajolähdöistä huolimatta KaMan juoksutili ei enää karttunut. PuPe sai jakson ensimmäiset kolmostilanteensa myös viimeisissä sisävuoroissa, mutta KaMa torjui lähentelyt varmasti. 2-0 jaksovoitto varmisti KaMalle myös pudotuspelipaikan.

 – Välieräpaikka oli meillä ollut tavoitteena jo pitkän aikaa, ja tällä viikolla se sitten lopulta varmistui monen mutkan kautta. Ulkopelissä olimme tänään hyviä, ja teema otteluun olikin, että ulkopeli olisi aktiivista ja aggressiivista. Siihen löysimmekin hyvän rytmin ja lisää nopeutta vähän ulkopelijärjestystä muuttamalla. Lisäksi Paananen pelasi rytmityksellisesti hyvän pelin lautasella tänään, kehui KaMan pelinjohtaja Atte Hakala omiensa otteita.

366722135 782498283880848 8708506000594314460 n

Tällaiset olivat joukkueen tunnelmat toisen jakson voittojuoksun jälkeen. Kuva: Juha Levonen

Puijo sai ottelun ensimmäisen juoksunsa heti toisen jakson avaussisävuorossa, kun kahden palon ajolähtöön astellut Mikko Lukkari pisti pallon viimeisellä lyönnillään vastustamattomasti tappimiehen yli väliin. Tämän jälkeen joukkueet rakentelivat kotiutuspaikkoja jokaiseen vuoroon PuPen kolmatta lukuunottamatta. Tilanne säilyi kuitenkin sitkeästi 0-1:ssä läpi jakson, joten kaikki ratkeaisi KaMan neljännen tasoittavalla sisävuorolla.

 – Sisäpelissä oli tänään aika nihkeää, mutta vastustajan lukkari syötti kyllä takatilanteessa hyviä syöttöjä, joihin oli vaikea saada hyviä osumia. Olisimme kyllä voineet lyödä muutaman juoksun enemmänkin, mutta tällaista tämä on, kun on kova joukkue vastassa. Se tarkoittaa yleensä sitä, että tässä ei montaa juoksua eroa ole vaikka kuinka tuntisi olevansa niskan päällä, kommentoi Hakala.

KaMan kärki rakensi palottoman ajolähdön, jota purkamaan asteli Arttu Vilander. Viimeisellään "Vila" iski kylmän viileän kakkospuolen ilmasaumalyönnin. Pallo viisti vieraiden räpylöitä, mutta painui lopulta vastustamattomasti kenttään tasoittaen jakson ja taaten KaMalle ottelun voiton. Tilanne jatkui Sami Mikkolanaholle, jolla jäi myös viimeiseen. Isku kolmosrajaan yllätti kaikki ja ilman katsomorakenteita jakso olisi merkattu KaMalle suurinumeroisemminkin kuin 2-1.

 – Ulkopeli meillä kestää, mutta jos koko jakson joutuu puolustamaan yhden juoksun johtoa, niin kyllähän se kertoo sitten muista ongelmista. Pitää miettiä ihan tosissaan porukalla, että miten tästä menemme eteenpäin. Enää ei auta olla lukossa, jos meinaamme voittaa. Muutama juttu pelin sisällä jäi kyllä ihmetyttämään, mutta ei auta kuin mennä eteenpäin ja keskittyä seuraavaan peliin, totesi Ronkainen.

KaMa nousi voitolla kaksi pistettä kuopiolaisten edelle. PuPe kaatoi kuitenkin lopulta lauantain päätöskierroksella Loimaan Palloilijat 0-2 ja nousi näin pisteellä KaMan ohi. KaMa sijoittui siis Ykköspesiksen runkosarjassa kolmanneksi ja kohtaa ensi viikon keskiviikkona välierissä juuri PuPen. KaMan kotiottelu on luvassa perjantaina, ja finaalipaikka paras kolmesta -sarjassa ratkaistaan tarvittaessa sunnuntaina Kuopiossa.

 – Huomenna palautellaan, jonka jälkeen aloitetaan harjoitukset sekä aloitetaan tutustumaan tulevaan vastustajaan. Meillä on ollut nousujohteinen kausi, joten luotetaan ja uskotaan siihen, että meidän peli entisestään paranee. Meitä ei ole kenenkään helppo voittaa, tuli sitten vastaan kuka tahansa Olemme aika kovapäinen sakki, joka on pystynyt parantamaan koko ajan, ja jolla on kova draivi päällä, kertoi Atte KaMan valmistautumisesta jatkopeleihin.

KaMan runkosarja huipentui huimaan kymmeneen voittoon 11 viimeisessä ottelussa, mikä takasi sijoituksen kolmantena sekä paikan välierissä. Välierät käynnistyvät keskiviikkona Kuopiossa, ja perjantaina PuPe saapuu Kankaanpää Areenalle. Tarvittaessa pelataan vielä sunnuntaina Kuopiossa, jotta finalisti selviää. Finaalissa panoksena joukkueilla on nousu Superpesikseen. Tervetuloa kannustamaan KaMaa kohti Superia!

Ottelun kokoonpanot, tilastot & palkitut

Ottelun lehdistötilaisuus

 -MK


Välieräuutinen