Uutiset

KaMa kohtaa kärkijoukkueet – Karttusen Kiri ensimmäisenä

 

Ansaittu juhannustauko on takanapäin, ja Kankaanpään Mailan Ykköspesis-kausi jatkuu kolmen kotiottelun putkella. Haaste ei voisi olla juuri kovempi, sillä tulevissa otteluissa sarjan kolmantena majaileva KaMa kohtaa kärkinelikon muut joukkueet. Ensimmäisenä päävastustajana Kankaanpää Areenalle saapuu sarjassa toisena oleva Jukka Karttusen kipparoima Jyväskylän Kiri 2020.

Kiri on sarjassa toisena kolme pistettä jäljessä sarjaa johtavaa Kouvolan Pallonlyöjiä. KaMa puolestaan majailee kolmantena tasapisteissä Koskenkorvan Urheilijoiden kanssa ja kolme pistettä Kirin perässä. Takaa-ajoasemista huolimatta KaMa on pelannut kaksi ottelua vähemmän kuin jyväskyläläiset ja peräti kolme vähemmän kuin paikallisvastus KPL.

Kirin kausi alkoi mallikkaasti kulkemalla lähes voitosta voittoon. Mallikkaan toukokuun jälkeen kone on kuitenkin yskähdellyt kesäkuussa, kun kauden neljästä tappiosta kolme on tullut kuun vaihtumisen jälkeen. Kahdeksasta voitosta kolme on kesäkuulta, ja ennen juhannustaukoa Kiri onnistui jo kääntämään jälleen kelkkaansa kohti parempaa, sillä jyväskyläläiset saapuvat Kankaanpäähän kahden ottelun voittoputkessa.

KaMan voittoputki sen sijaan on jo neljän ottelun mittainen. Viiden ottelun voittoputkella kautensa avannut KaMa on hävinnyt kymmenestä pelaamastaan ottelusta vain yhden, ja sillä on yhdessä kaksi ottelua enemmän pelanneen KoUn kanssa eniten voittoja sarjassa, yhdeksän kappaletta. Molemmat ovat kärsineet kauden mittaan samasta ongelmasta – nimittäin kolmen pisteen voittojen vähyydestä. Niitä löytyy enemmän edellä olevilta Koplalta ja Kiriltä.

Kiri vältti viime kaudella täpärästi karsinnat, kun se kaatoi viimeisellä kierroksella Kannuksen Uran puhtaasti 2-0 ja sijoittui parhaiten tasapistevertailussa KPL:ää ja Seinäjoen Maila-Jusseja vastaan. Joukkue ei tehnyt syksyllä suuria muutoksia, mutta kuitenkin riittävän viisaita, että joukkue pystyi nousemaan kuluvaksi kaudeksi sarjan häntäpäästä kärkikahinoihin.

Viimekautisen lukkariongelmansa se selätti hankkimalla pudonneesta Koskenkorvan Urheilijoista Lauri Vuollon lautasen herraksi. Superpesiksestä Kiriä pelastamaan viime kaudella saapunut Atte Brandt jatkoi ja jakaa pääkotiutusvastuun Aleksi Karttusen kanssa. Kovalla kokemuksella joukkuetta johtavat edelleen viime kaudelta tutut sotaratsut Kimmo Carlson ja Ykköspesiksen kärkilyöntitilastoa dominoiva Miikka Matikka.

Raskasjalkaisena joukkueena viime kaudella tunnettu Kiri hankki myös nopeutta joukkueeseen Juho Matolan muodossa, joka on osoittautunut oivaksi vahvistukseksi Ykköspesis-tasolle. Hän miehittää yhdessä Taneli Lassilan ja Ville Vierimaan kanssa tuotujen tilaston kärkinelikkoa. Myös joukkueen nuoriso-osasto on ottanut jälleen harppauksia eteenpäin, mikä ei toki yllätä KaMassakin kovaksi pelaajien kehittäjäksi osoittautuneen Jukka Karttusen alaisuudessa.

KaMa sai juhannustaukoa edeltäneessä Ura-ottelussa Joe Vartiamäen takaisin yhdeksikköön. Häntä tuuraamaan tulleen Tino Heikkilän lainasopimus umpeutui myös tuohon otteluun. KaMa palanneekin jälleen alkukaudesta tuttuun kokoonpanoon Joni Aallon jatkaessa sairastuvalla. Ykköspesiksen Itä-Länteen KaMasta valittiin kahdessa edellisessä ottelussa ykköspalkitun Joonas Peltomäen lisäksi ykköskärjen Teemu Utunen sekä Arttu Vilander.

Sääennusteet lupailevat Kankaanpäähän upeaa, jopa helteistä kesäsäätä. Sään lisäksi kylmäksi ei tule jättämään itse ottelukaan, kun Ykköspesiksen kärkijoukkueet mittelevät tärkeistä pisteistä sekä asetelmista kohti loppukautta ja syksyn tärkeitä pelejä. Lämmin sää lupailee usein hyvin sisäpelivoittoista ja juoksurikasta ottelua pallon ollessa kimmoisa ja sen kulkiessa kevät- tai syyskeleihin verrattuna huomattavasti kovempaa.

Nyt vastakkain ovat kuitenkin Ykköspesiksen toiseksi ja kolmanneksi vähiten juoksuja ottelua kohden päästänyttä joukkuetta. Ykköspesiksen parhaimpien ulkopelien lisäksi myös sisäpelit ovat huippulaatua, sillä Kiri on tehnyt kolmostilanteita ja juoksuja toiseksi eniten ottelua kohden koko sarjassa. KaMakin löytyy noista tilastoista sijoilta neljä ja viisi. Nähdäänkö ottelussa sisä- vai ulkopelin juhlaa? Entä kumman voittoputki katkeaa? Sen saat selville Kankaanpää Areenalla.

Tästä ei keskikesän asetelmat pesäpallo-ottelulle paljoa parane! Vain yhden ottelun koko kaudella hävinnyt KaMa kohtaa nyt suurimman haasteensa, kun vastaan asettuvat vuoron perään sarjan muut kärkijoukkueet. Ensimmäisen haasteen luo tiistaina Jukka Karttusen kipparoima Jyväskylän Kiri. Ottelu vislataan käyntiin kello 18, ja ennakkoliput otteluun myy tuttuun tapaan Tiketti. Otteluisäntänä toimii Moore Idman Oy.

Tervetuloa kuumalle Kankaanpää Areenalle kannustamaan KaMaa Kirin kaatoon!

448945337 18350947993107200 5591286791491824277 n


449098866 18350973523107200 8734861816332433407 n