Uutiset

Kankaanpää Areenalla käydään tiistaina Lohen pyyntiin

 

Kankaanpään Mailan Ykköspesis-kausi jatkuu tiistaina kotiottelulla, kun Kankaanpää Areenalle vierailulle saapuu muutaman vuoden takainen karsintavastus Jyväskylän Lohi. Ottelussa mitellään isoista pisteistä, sillä KaMalla on tähtäimessään runkosarjan voitto, kun taas Lohi taistelee tasaisessa keskikastissa pääsystä ylempiin pudotuspeleihin putoamiskarsintojen sijaan.

Kankaanpään Maila on elänyt Ykköspesis-kauttaan tarkasti kahden pisteen pistekeskiarvolla. 18 ottelun jälkeen voittoja on 14, pisteettömiä otteluita vain yksi sekä pisteitä juuri 36 kappaletta. Tuo oikeuttaa tiukassa kärkitaistossa nyt kolmanteen sijaan, joskin edellä olevalla Koskenkorvan Urheilijoilla on pisteitä sama määrä, mutta otteluita jo kaksi enemmän. Sarjaa johtava Kouvolan Pallonlyöjät sen sijaan ei voi osallistua pudotuspeleihin Superpesis-seuran kakkosjoukkueena.

Vierailija Jyväskylän Lohi on sarjataulukossa kahdeksantena, kun 20 ottelusta on tullut yhdeksän voittoa, 11 tappiota ja 26 pistettä. Vain pisteen Lohen edeltä löytyy peräti kolme joukkuetta, joten kuuden joukkueen ylemmät pudotuspelit ovat aivan käsin kosketeltavissa. Toisaalta matka alas ei ole kovin pitkä, sillä joukkueella on vain kahden pisteen kaula alempiin pudotuspeleihin – ja otteluitakin on kertynyt jo kaksi enemmän kuin lähimmällä haastajalla.

Lohen kausi on ollut kaiken kaikkiaan haastava, ja pahimmillaan jyväskyläläisryhmä souti jopa sarjan jumbopaikalla, kun kauden yhdeksästä ensimmäisestä ottelusta laariin satoi vain kuusi pistettä. Kesäkuun puolivälissä tapahtui kuitenkin ryhtiliike, ja seuraavat seitsemän ottelua tuottivat komeat 16 pistettä nostaen Lohen taistelemaan paikasta ylempiin pudotuspeleihin. Viimeiset neljä ottelua ovat olleet jälleen vaikeita sisältäen vain yhden voiton.

KaMa ja Lohi kohtasivat toisensa Koskenharjulla heti kauden ensimmäisessä ottelussaan. Huippujännittävä kohtaaminen kääntyi lopulta KaMalle tiukimmalla mahdollisella erolla KaMan napatessa kaksi pistettä 0-1 (0-1, 1-1) voitollaan. Ottelussa näkyi selvästi vielä KaMan torsoksi jäänyt ulkoharjoitusottelukausi, ja melko pian kauden käynnistymisen jälkeen joukkueet taistelivatkin sijoituksista eri päissä sarjataulukkoa.

KaMa on ollut Ykköspesis-kauden paras ulkopelijoukkue tilastojen valossa, mutta yllättäen Lohikaan ei noissa tilastoissa ole ollut kovin kaukana. Vieraiden vaikeahkon kauden syyt löytyvätkin sisäpelistä, joka on ollut ehkäpä koko kauden heikointa. Sarjassa on vain kaksi joukkuetta, jotka eivät vielä ole rikkoneet 100 lyödyn juoksun rajaa, ja Lohi on näistä toinen, vaikka otteluita on kertynyt toiseksi eniten.

Tässä suhteessa onkin hämmentävää, kuinka korkealta Lohen kärkinimiä löytyy tilastojen kärkisijoilta. Kauden ylivoimaisesti positiivisin yllättäjä on kotiuttajajokeri Teemu Lepistö, joka löytyy 0+40 lyödyllään tilaston kolmannelta sijalta. Hän onkin vastannut lähes puolesta Lohen lyödyistä juoksuista kuluvalla kaudella. Pääosin kärkenä pelannut Valtteri Havukainen löytyy puolestaan tuoduista ja kärkilyönneistä sijoilta kuusi ja seitsemän.

Roope Pöyry löytyy vielä kärkilyöntitilaston sijalta 14, joka on sijan korkeammalla kuin KaMan tilastokärki Joonas Peltomäki. Tämä alleviivaakin joukkueiden sisäpeliarsenaalien eroja. Siinä missä Lohella ei ole käytännössä lainkaan kakkoskärkeä, on KaMa jauhanut kahdella sylinterillä läpi pitkän kauden, jolloin tehotkin jakautuvat tasaisemmin. Kun henkilökohtaiset tilastot lyödään syrjään on KaMa pelannut kaksi ottelua vähemmän, mutta lyönyt 28 juoksua vieraita enemmän.

Lohen vaarallisuus piileekin sen ulkopelissä. Jos se saa pidettyä vastustajansa vähillä juoksuilla, taistelee se tosissaan minkä tahansa ottelun voitosta. Juoksukilpailussa se ei pärjää, mutta onnekseen niihin sen ei ole tarvinnut juuri kuluvalla kaudella lähteä. Siitä on pitänyt huolen erityisesti huippulupaava Imatran Pallo-Veikkojen lukkarilupaus Pietu Vesterinen. Myös jo mainittujen Havukaisen ja Pöyryn ulkopelisuorituksia on pesäpallon ystävien ilo seurata.

KaMa hankki pesäpallokauden siirtorajalla joukkueeseensa lisää jalkoja ja särkymävaraa Miki Likanderin muodossa. Kouvolasta siirtynyt etenijätilaston kärkinimi on vapaa pelaamaan jo tässä Lohi-ottelussa. Mahdollista kuitenkin on, että debyytti nähdään vasta viikonlopun ottelussa Kannuksen Uraa vastaan, sillä vielä viikonloppuna Likander oli raskaalla tuplapelireissulla pohjoisessa KPL:n mukana.

KaMan terveystilanne tässä vaiheessa kautta on vielä varsin hyvä, kun ainoa varma poissaolija on edelleen pitkäaikaisloukkaantunut Joni Aalto. KaMan mukana kuluvalla kaudella käväisi useammalla kolmen ottelun nuoren pelaajan lainasiirrolla Tino Heikkilä. Viimeisin rykäys alkoi viikko sitten pelatussa vierasottelussa Koskenkorvan Urheilijoita vastaan, mutta tuo laina jäi lopulta viimeiseksi ja yhden ottelun mittaiseksi Manse PP:n tarvittua sopimuspelaajansa takaisin.

Tiistaina Kankaanpää Areenalla luvassa on jälleen varmasti huippujännittävä pesäpallotrilleri. Molempien joukkueiden tilanne ja pistetarve on sellainen, että mitään ei varmastikaan jätetä sattuman varaan. Lisäksi KaMan ja Lohen välisissä otteluissa on ollut jo Superpesis-karsinnoista asti erityinen jännite, joka on luonut kohtaamisiin aina mukavasti sähköä ja tunnelmaa. Tälläkin kertaa ääntä areenalla tulee varmasti pitämään myös Lohen äänekäs kannattajaryhmä.

Ja taas mennään! Kankaanpää Areenalle saapuu aina huippumielenkiintoinen Lohi, jonka riveistä on kuluvalla kaudella useaan kertaan löytynyt myös joukkueen sisäisen kotiutustilaston kolmantena oleva KaMa-kasvatti Tuukka Soikkeli. Ottelu Kankaanpää Areenalla vislataan käyntiin kello 18. Ennakkoliput otteluun saat tuttuun tapaan Tiketistä. Otteluisäntänä toimii ST1 Kankaanpää.

Tervetuloa kannustamaan KaMa voittoon ja kohti Ykköspesiksen runkosarjan voittoa!

452080219 18355025092107200 8501763288686127350 n


Lohi24