Uutiset

KaMattaret ottivat 0-1 voiton Pesäkarhuista


Kankaanpään Mailan naisten superpesisjoukkue nappasi hienon päänahan kauden toisessa harjoitusottelussaan, kun viime vuoden pronssijoukkue Pesäkarhut kaatui luvuin 0-1 (1-3,1-1). KaMattarien peli-ilme oli aivan eri planeetalta kuin loppiaisena Jyväskylässä ja se näkyi kaikessa tekemisessä.

KaMattaret aloitti ottelun vahvasti ja siirtyi heti ensimmäisessä sisävuorossa 0-2 johtoon, kun Piritta Kärnä löi pallon kahdesti vastustamattomasti väliin. Toisen vuoroparin aloittavalla vuorolla Pesäkarhujen onnistui kaventaa tilanne 1-2:een, kun kokenut kettu Heidi Kuusisto löi yhden juoksun arvoisesti. KaMattaret vastasi vielä yhdellä juoksulla, joka syntyi harhaheiton seurauksena.

Toinen jakso oli tasainen, molempien joukkueiden vaihtopelissä oli vielä toivomisen varaa, eikä kumpikaan joukkue päässyt mässäilemään kotiutusyrityksillä. Elisa Salonen kotiutti kuitenkin nuoren Emilia Narmion, jolla vierailijat pääsivät 0-1 johtoon. Pesäkarhut ei kuitenkaan luovuttanut, vaan tuli vielä viimeisen tasoittavalla vuorollaan 1-1 tasatilanteeseen Susanna Puiston lyödessä pallon väliin.

- Tasonnosto Kirittäret-ottelusta oli mainio. Ulkopelimme oli jo valmiimpaa, vaikka eihän se tässä vaiheessa kautta valmista voi, eikä pidäkkään olla. Vaihtolyönneissä oli molemmilla vaikeuksia, mutta molemmat joukkueet saavat varmasti pelinsä parannettua kauden alkuun. Kesällä on luvassa monia hegemonia-kamppailuita, kun Kankaanpää, Rauma ja Pori pääsevät pelaamaan vastakkain, ennakoi KaMattarien pelinjohtaja Mikko Järvenpää.

- Joukkue otti tänään todella suuren harppauksen reilun viikon takaisesta ottelusta. Joukkuepelaaminen ja asenne olivat tänään hyvällä tasolla, totesi avausjaksolla kaksi juoksua lyönyt Piritta Kärnä.

Pesäkarhujen pelinjohtaja Sami Österlund oli samoilla linjoilla Järvenpään ja Kärnän kanssa:

- Ehkä se KaMan yksi hallipeli enemmän näkyi pelaamisessa. Kokonaisuutena tämä oli meiltä hyvin hermostunut peli.  KaMa oli hyvä ja me olimme huonoja. Ei tässä vaiheessa silti vielä pidäkään olla tyytyväinen, myöntää Österlund.

KaMattaret oli mukana laajalla rosterilla ja ottelussa nähtiinkin 15 pelaajaa.

KaMan kokoonpano 1. jaksolla / 2. jaksolla

1. Laura Jokinen 2P / Laura Jokinen 2P
2. Emilia Itävalo 1V / Emilia Itävalo 1V
3. Niina Jokinen 3K / Niina Jokinen 3K
4. Elisa Salonen 3V / Elisa Salonen 2V
5. Anniina Kiviharju 2K / Annika Koivuniemi S
6. Ella Kaasinen 3P / Anniina Kiviharju 2K
7. Jenni Kemppainen 2V / Ella Kaasinen 3P
8. Taiju Haanpää L / Johanna Käkönen 3V
9. Johanna Käkönen S / Silja Syrjälä L
10. Piritta Kärnä / Piritta Kärnä
11. Anu Kiviharju / Anu Kiviharju
12. Sanna Koivuniemi / Sanna Koivuniemi
13. Essi Ahonen / Emilia Narmio