Uutiset

Mikko Järvenpää: Raumalle ei lähdetä lauantaina nöyristelemään!

Naiset aloittavat oman Halli-SM urakkansa tulevana lauantaina Raumalla pelattavassa alkuturnauksessa. Vastustajat ovat suoraan Superpesiksen eliitistä kun samassa lohkossa lopputurnauspaikkaa tavoittelevat yksi kauden mitalisuosikeista emäntäjoukkue Rauma ja mestaruuden jo kolmena vuotena peräkkäin voittanut Lapua. Lohkon voittaja selviää Kuopiossa 7.3-8.3 pelattavaan lopputurnaukseen. Haaste on siis kova, mutta nöyristelemään tai vastustajia kunnioittamaan ei olla kuitenkaan Raumalle lähdössä.

Pelinjohtaja Mikko Järvenpään mukaan joukkue on fyysisesti selvästi paremmassa kunnossa kuin viime vuonna tähän aikaan:


- Harjoituskausi on sujunut suunnitelmien mukaan. Pieniä vammoja ja sairastumisia on toki ollut, mutta ne eivät ole haitanneet kokonaisuutta. Toki Kiviharjun Alinan uusi loukkaantuminen on ikävä ja pitää nuoren tytön poissa kentiltä todennäköisesti koko kauden. Muuten joukkueen terveystilanne on tällä hetkellä kuitenkin hyvä

Olemme fyysisesti selvästi edellä vuoden takaista. Lajipuolella olemme saaneet harjoiteltua ulkopeliä hyvälle tasolle. Toki siihen silti tehdään pieniä viilauksia ja tarkennuksia koko ajan. Sisäpelissä on enemmän kehitettävää, mutta siinäkin olemme mielestäni aikataulussa. Hallivuorot, harjoituspelit sekä huhtikuulla tuleva Italian leiri toimivat tärkeänä osana koko pelimme kehittämisessä. Meillä on sopivasti kilpailua pelipaikoista, joka tuo vain positiivista säpinää ja asennetta tekemiseen
.


Tähän mennessä KaMa on kohdannut harjoitus otteluissa kolme mitalisuosikkia eli Jyväskylän, Rauman ja Porin. Ne ovat puolestaan tehneet Järvenpään mielestä selväksi sen, että joukkue on sisäistänyt, mitä Superissa pelaaminen todella vaatii:


- Jyväskylää vastaan olimme pikkaisen arkoja ja suorittamisemme oli vajavaista.  Tuolloin takana olikin vain yksi kenttätreeni. Sen jälkeen kuitenkin Poria ja Raumaa vastaan olemme pelanneet vahvasti. Erityisesti ulkopelimme on ollut laadukasta. Sisäpeli on ollut hieman heikompaa, mutta on siitäkin löytynyt selkeitä valonpilkahduksia. Poria vastaan olimme mielestäni parempi joukkue ja ansaitsimme voiton. Myös Raumaa vastaan olimme pelillisesti hyvinkin tasaväkisiä ja siitä kertoo jaksovoitto.


Joukkue sai valmennustiimiinsä syksyllä laadukasta valmennustyötä vuosia naispesäpalloilun eteen Kankaanpäässä tehneen Mika Peltosen. Tämä on Järvenpään mukaan ollut kaikin puolin erittäin hyvä asia:


- Pellin tulo mukaan on ollut itselleni erittäin mieluisa kokemus. Hänen osaamisensa lajipuolella yksilötaidon kehittämisessä on ollut todella isoksi avuksi. Mielestäni ajattelemme lajista samalla tavalla ja täydennämme hyvin toisiamme keskustelemalla meidän pelin kehittämisestä


Syksyllä Jalasjärven kanssa solmittua farmiyhteistyö tarjoaa KaMalle monenlaisia mahdollisuuksia urheilupuolen kehittämiseen:


- Tärkein asia mielestäni on, että meillä on nyt hyvää työtä tekevä seura farmina. Sieltä on muutama lahjakas tyttö, josta esimerkkinä on jo meillä Poria vastaan toisen jakson syöttänyt lukkari Silja Syrjälä. Meillä on mahdollisuus nostaa sieltä tyttöjä mukaan esimerkiksi loukkaantumisten kohdatessa. Pelaajaliikennettä voi olla kuitenkin toiseenkin suuntaan. Loukkaantumisen jälkeen pelituntuman haku Ykkössarjasta on todella merkittävä asia, vetää Järvenpää yhteen farmiyhteistyön etuja


Tulevana viikonloppuna Raumalla pelattavaan turnaukseen ei Kankaanpäästä todellakaan lähdetä nöyristelemään, vaikka kovat joukkueet vastassa onkin.  Järvenpään mukaan tavoitteena on  pelata yllätyksellistä ja hyökkäävää pesäpalloa, jolla horjutetaan vastustajia:


- Lähtökohta tietenkin on, että haastajanahan me turnaukseen lähdetään. Meidän ei kuitenkaan tarvitse nöyristellä tai kunnioittaa vastustajia liikaa. Olemme osoittaneet Poria ja Raumaa vastaan, että meidät on otettava vakavasti tällä tasolla. Ulkopelimme tulee kestämään mitä vastustajaa vastaan tahansa. Sisäpelin rullatessa kunnolla on meillä mahdollisuudet mihin vaan. Tavoitteenamme on voittaa turnaus


Lauantain vastustajat ovat kumpikin nimivahvoja mitali/mestarisuosikkeja tulevalla Superpesiskaudella.  Lapualta löytyy voittamisen kulttuuria roimasti, sillä viime kaudella mestaruuden voittanut joukkue säilyi pelinjohtokaksikko Jukka Liikala- Timo Kankaanpäätä myöten kasassa varsain hyvin, vaikka joukkueesta kaksi tärkeää pelaajaa eli lukkari Jenni Kammi-Rahnasto sekä jokeri Enni Kylä-Kause Raumalle siirtyivätkin.


Rauma puolestaan vahvistui merkittävästi, kun joukkueeseen siirtyi edellä mainittujen lisäksi viime kaudella Porissa pelannut Kaisa-Maija Rosvall. Pelinjohtopuolella joukkueen otti viime viikolla komentoonsa pitkän linjan pesäpallomies Pohjanmaalta eli Jarmo Ania.   Vahvoista materiaaleistaan huolimatta kumpikin joukkue on Järvenpään mielestä lyötävissä:


-Molemmilla on nopeutta sekä lyöntivoimaa sekä paljon Itä-Länsi tason yksilöitä. Lukko on mielestäni kaadettavissa, kunhan ulkopelimme pysyy tiiviinä ja maltamme olla kärsivällisiä sisällä sekä iskeä kun paikka tulee.
Lapuasta ei niin paljon ole vielä tältä kaudelta tietoa. Mielenkiintoista on nähdä miten uusi lukkari Elli Kattelus pärjää. Samat lääkkeet kuin Lukkoakin vastaan ovat kuitenkin avainasemassa.


Otteluohjelma lauantaina Raumalla:


Rauma-Kankaanpää kello 11.00
Kankaanpää-Lapua kello 13.30
Rauma-Lapua kello 16.00


Jarkko Huhtala https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif


 
 .