Lähellä, mutta kaukana

Suorastaan ärsyttävän lähelle pääsi KaMa sarjapisteitä tänäänkin, mutta vähemmillä virheillä varsinkin ulkona pelannut Raahe vei kuitenkin kolme pistettä mukanaan Pohjois-Pohjanmaalle jaksoluvuin 0-2 (2-3 ja 1-2).

Loistavissa olosuhteissa pelattu ottelu tarjosi puitteet periaatteessa kovemmallekin juoksumäärälle, mutta kummallakin joukkueella sattui tänään sen verran paljon virheitä sisällä, että sen suurempaa iloittelua ei sillä saralla nähty.

Tiistaisen Alajärvi ottelun ratkaissut Petri Kulmala aloitti juoksujen tekemisen.  Miehen kova niitti kakkospuolelle kimposi Raahen ulkokentän ulottumattomiin ja Topias Lilja toi luvuiksi 1-0.

2-0 tilannekin oli lähellä, mutta Teemu Utusen näpäytyksellä ei ihan syntynyt juoksua. Jakson hahmo oli kuitenkin Raahen Paavo Pelto.  Toisen tasoittavalla ensimmäisenä lyöntivuorossa olleen Paavo Pellon viimeinen lyönti karkasi takaa läpi ja Pelto juoksi kunnarin tyhjään kenttään.  Sama mies oli suuressa roolissa myös vieraiden johtojuoksussa. Pelto nimittäin livisti Jussi Kemilän kopin tiputuksen jälkeen kotiin.   Antti Korhonen lisäsi vielä samassa vuorossa raahelaisten johtoa kotiuttamalla välilyönnillä Jussi Markuksen.

1-2 väli

1-2 väli oli tänään turhan hankala pala purtavaksi KaMalle.

KaMa ei kuitenkaan tästä lannistunut, sillä ensin kokoajan parantava Petteri Kortelainen näpytteli ajolähdön, jota asettui  purkamaan jälleen Petri Kulmala. Tällä kertaa Peten kakkossauma lyöntiin ei Raahen polttolinja ehtinyt ollenkaan mukaan ja Lauri Kaartokallio toi luvuiksi 2-3.

Jakson neljännen aloittavalla KaMa kehitti vielä kunnon kirin, sillä joukkue sai rakennettua kärjestä palottoman ajolähdön. Kotiutusta päästiinkin yrittämään kolme kertaa, mutta Raahen ulkokenttä hoiti tilanteet varmasti ja näin heidän jaksovoittonsa ei ollut kuitenkaan ihan kunnolla uhattuna

Toisella jaksolla vieraat löivät kaikki juoksunsa ensimmäisessä sisävuorossaan ja se riittikin heille lopulta toisen jakson voittoon. Yhden palon ajotilannetta purkamassa olleen Antti Korhosen lyönti tippui KaMan polttolinjan räpylästä ja Timo Kallio toi luvuiksi 0-1. Tämän jälkeen vielä Jussi Markus kotiutti nätillä välilyönnillä Topi Kososen ja vieraiden johto kasvoi lukemiin 0-2.

KaMa kavensi vielä toisen tasoittavalla kun Jussi Kivelän komea lyönti painui ajolähdössä etumiehen yli ja Roope Reinikka toi luvuiksi 1-2. Tämän jälkeen KaMa sai vielä rakennettua kolmannessa vuorossa ajolähdön kahdella palolla, mutta tämän lähemmäksi ei enää jakson aikana juoksun tekemistä päästy. Näin Raahe aiheutti katkeran tappion isännilleen myös toisella jaksolla.

Vaikka ulkona tehtiinkin tänään muutama ratkaiseva  virhe, niin antoi suoritustaso siellä kuitenkin mahdollisuuden taistella voitosta.  Eniten KaMalla takkusi tänään nimenomaan tilanteiden rakentelu.  Lauri Kaartokallio hoiti hommansa kärjessä mainiosti menemällä kentälle 100 % tehoilla. Kaksi kertaa mies paineli itse asiassa suoraan kakkoselle asti. Erityisesti ykköstilanteen purku oli kuitenkin isännille tänään liian vaikeaa.  Hankalaa se oli Raahellakin, mutta pienten marginaalien ottelussa heidän suoritusvarmuutensa kuitenkin ulkona riitti ottelun voittoon.

Lauri Kaartokallio pokkasi tänään jälleen kerran ansaitusti ykköspalkinnon. Kakkospalkinto meni kaksi juoksua lyöneelle Petri Kulmalalle. Erityismaininnan ansaitsee tänään myös numerolla seitsemän pelannut Roope Reinikka, joka eteen tulleet tehtävät mailan varressa 100 % tehoilla.  Kaiken kaikkiaan muuten vaisusti sujuneessa sisäpelissä juuri kakkoskärki rakensi muutaman kerran ajolähdön näyttävillä lyönneillä, mikä lupailee hyvää tulevia pelejäkin silmällä pitäen.

Reinikka

Tänään varmasti mailanvarressa esiintynyt Roope Reinikka oli Lauri Kaartokallion ja Petri Kulmalan ohella isäntien sisäpelin onnistujia

Vieraiden ehdoton hahmo oli siis kunnarin lyönyt, kaksi juoksua tuonut ja yhdeksän kärkilyöntiä kerännyt Paavo Pelto. Antti Korhonen ansaitsi myös kahdella tärkeällä lyödyllä juoksullaan kakkospalkinnon. Vieraiden kova lukkari Topi Kosonen ei päässyt tänään mellastamaan ihan totuttuun malliin, mutta tärkeässä roolissa mies kuitenkin joukkueensa hyvin toimineessa ulkopelissä tänäänkin oli.

Raahen pelinjohtaja Jari Törmänen korosti ulkopelin merkitystä tänään voitossa:

-Sisällä sattui sitä sun tätä, mutta onneksi ulkopeli kesti. Kaartokalliota emme tänään saaneet kiinni, mutta muuten saimme KaMan sisäpelin vaihtotilanteissa aisoihin ja erityisesti Lankiselta ajotilanteet pois.

KaMan pelinjohtaja Jukka Karttunen manasi sisäpelissä sattuneita virheitä:

Ei oltu tänään henkisesti tarpeeksi paikalla ottelussa ja se näkyi erityisesti sisäpelissä. Kaartokallio pelasi tänään hienon pelin, mutta ei saanut tarpeeksi tukea ykköstilanteen vaihtajilta. Ulkopelivirheisiin kaatui erityisesti ensimmäisen jakson voitto.

Kotijoukkueen ykköspalkittu Lauri Kaartokallio oli samaa mieltä pelinjohtajansa kanssa, että valmiustaso ottelun voittoon ei ollut tänään riittävä:

.- Jos peli pelattaisiin uudestaan heti perään, niin olisimme varmasti valmiina. Harmittaahan tämä tulos, mutta näistä opitaan.  Mukava oli pelata vanhaa seuraa vastaan ja oma pelikin meni sillä tavalla, että tuli näytettyä että ei ihan kaikkea siellä opittua ole unohdettu, totesi Kaartokallio ja antoi myös tunnustusta Raahen ajoilleen.

KaMan pelit jatkuvat  sunnuntaina vierasottelulla Kouvolassa. Kotona joukkue nähdään ensiviikon tiistaina 2.6 Nelonen Pro  ottelulla Joensuuta vastaan.