Joensuu kumoon vahvalla ulkopelillä

Kankaanpään ja Joensuun ensimmäinen puolivälieräottelu poikien Superpesiksessä oli pudotuspelien hengen mukaisesti ulkopelin juhlaa. Kotijoukkue KaMan paketti pysyi ulkona hyvin kasassa koko ottelun ajan mainion pelin pelanneiden lukkari Ville-Veikko Ollin sekä sieppari Roope Reinikan johdolla, eikä ottelun voitto ollut oikeastaan missä vaiheessa uhattuna.. Kun taas vastavaasti sisällä tehtiin neljä juoksua lyöneen Petteri Kortelaisen johdolla se mitä voittoon vaadittiin, otti KaMa siis ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan jaksoin 2-0 (1-0 ja 5-1).

Reinikka

Eilen hyvin miestenkin Superin ottelussa pelannut Roope Reinikka oli tänään kentän ehdoton kingi niin sisällä kuin ulkonakin.

Avausjakson ainut juoksu nähtiin kolmannessa vuoroparissa kun isäntien jokeri Petteri Kortelainen sai sijoitettua lyöntinsä takakentälle niin, että Joensuun ulkokenttä ei sille mahtanut mitään.  Juoksun toi Roope Reinikka.

Isäntien ulkopeli oli niin vahvaa koko jakson ajan, että Joensuu ei ollut oikeastaan lähelläkään juoksun saamista missään kohtaa. Jakson yksi kohokohdista  oli KaMan kannalta  kolmas vuoropari, jossa lukkari Ville-Veikko Olli hommasi kaikki palot joensuulaisille.  Toisaalta myös Joensuu pelasi jakson aikana lukkarinsa Samu-Kalle Varosen johdolla hyvää peliä ulkona ja tylsytti siten isäntien sisäpeliä.

Jos pyöri  KaMan sisäpeli ensimmäisellä jaksolla takkuisasti, niin toisen jakson alussa homma laitettiin heti ryminällä käyntiin, sillä isännät löivät heti vuoron alkuun neljä juoksua. Ensin 1-tilanteessa Topias Lilja pisti pallon komeasti kakkosjatkeelta maisemaan ja Mikael Sillanpää juoksi edellä kotiin. Lilja olisi lyönnillä juossut myös kunnarinkin, mutta harmittava liukastuminen kakkospesällä sai aikaan sen, että mies ei lähtenyt kolmosta kohti edes yrittämään. Eilen miesten pelissä vahvassa kotiutusvireessä ollut Olli jatkoi myös tänään samaa rataa ja kotiutti Topias Liljan, joka toi siinä kohtaa lukemiksi 2-0.  Tämän jälkeen astui areenalla Petteri Kortelainen, jonka keskisauma lyönti karkasi lopulta Joensuun kolmoskopparilta maisemaan kahden juoksun arvoisesti.

Joensuu ei jakson aikana tästä KaMan räväkästä alusta enää toipunut. Petteri Kortelainen lisäsi vielä joukkueensa johtoa toisen aloittavalla 5-0 kun miehen pussarilyönnin jälkeen joensuulaisten palautusheitto karkasi kotipesän yli. Joensuu kaunisteli ottelun ainokaisella juoksullaan toisen tasoittavalla kun Aleksi Toropainen kipitti kotiin Juho Vänskän hienolla välilyönnillä.  Tämän jälkeen ei  enää ottelussa juoksuja nähty.

Kotijoukkue KaMan parhaimmistoa ottelussa oli siis jo mainittujen Reinikan, Ollin ja Kortelaisen ohella ykkösvahtina pelannut Mikael Sillanpää, joka oli aivan liekeissä erityisesti ulkokentällä.  Pitää myös todeta, että isäntien ulkokentästä ei tänään heikkoa lenkkiä löytynyt. Erityisen hyvällä tasolla ulkopelaaminen oli ykköstilanteessa, sillä vieraat onnistuivat vain 5/22 tehoilla ykkösvaihdoissaan.   Joensuun palkitut lukkari Samu Kalle Varonen kakkospolttaja Aleksi Toropainen olivat suurimpia syyllisiä siihen, että isäntien sisäpeli pysyi erityisesti ensimmäisellä jaksolla niin hyvin kurissa.

Kotijoukkueen ykköspalkittu Roope Reinikka oli erityisen tyytyväinen voiton taanneeseen toimivaan ulkopeliin.

-  Muutimme tauolla vähän kotiutustaktiikkaa ja se tuotti tulosta, kertoi Reinikka syyn, mikä avasi joukkueen sisäpeliä toisella jaksolla.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran Joensuussa ensiviikon maanantaina 10.8. Mahdollinen kolmas ottelu pelataan 17.8 Kankaanpäässä.