Uutiset

Karaistunut KaMa lähtee luottavaisena Koskenkorvaa vastaan

KaMan miesten kauden tärkeimmät ottelut käynnistyvät tänään, kun joukkue aloittaa alemmat pudotuspelit Koskenkorvan kanssa. Superpesispaikan säilyttämiseen vaaditaan kaksi voittoa. Otteluparin häviäjän pelit jatkuvat Superpesiskarsinnoissa Kempele-Tampere kaksikon häviäjää vastaan.

Joukkueen pelinjohtaja Jukka Karttunen on luottavaisella mielellä ottelusarjan alla, vaikka viime sunnuntaina päättynyt runkosarja ei pistemäärän ja sijoituksen suhteen suunnitelmien mukaan mennytkään:                            

- Edellisen kauden jälkeen tavoitteenamme oli vähentää annettujen juoksujen määrää ja lisätä tehtyjä juoksuja. Onnistuimme parantamaan peliämme, mutta siitä huolimatta pistemäärä ja sarjasijoitus ovat pettymys. Pelaamisessamme on ollut paljon eri muuttujia, joka on näkynyt yksittäisissä otteluissa.

Runkosarjalla saatiin kuitenkin onnistunut päätös kun Karttusen miehistö  voitti puhtaasti erityisesti hyvin toimineen ulkopelin ansiosta yhden kauden yllättäjistä eli Alajärven.

- Alajärvi-ottelun voitto nostaa joukkueen itseluottamusta, jota me kaipasimme. Uskomme että tulemme pelaamaan kauden parasta peliä tulevissa kauden tärkeimmissä otteluissa, summaa Karttunen päätös ottelun hyvän tuloksen merkitystä jatkoa silmällä pitäen.

Joukkue ja karttunen

Jukka Karttunen johtaa kovissa paikoissa marinoituneet joukkonsa tänään alempien pudotuspelien avaukseen Koskenkorvalle

Alempien pudotuspelien  vastustajajoukkue Koskenkorvaa Karttunen kuvailee lyöntivoimaiseksi joukkueeksi:

- Koskenkorvan pelaaminen perustuu paljolti kolmeen lyöjäjokeriin (Dahlström, Tallbacka ja Mahlamäki) joilta tulee tilanteet pitää vähissä. Joukkueessa on myös nopea kärki (Koskela ja Myllyniemi), johon meidän tulee iskeä ulkopelissä. Koskenkorvan lyöntivoiman vuoksi meidän on ulkopelissä pelattava järkevästi ja oltava räpylän kanssa huolellisia. Vastustajalla on riittävästi ”heikkoja” paikkoja, jotta saamme kyllä sisällä tilanteita ja sitä kautta juoksuja aikaiseksi.

Tiivistahtinen ottelusarja asettaa aina omat vaatimuksensa erityisesti joukkueen henkiselle kantille. KaMa lähteekin ottelusarjaan aiempien vuosien kovista paikoista selviämisen myötä karaistuneempana ja henkisesti vahvempana kuin vielä HalliSM-lopputurnaukseen tiensä selvittänyt ja kovin odotuksin kauteen lähtenyt Koskenkorva.  Karttusen mukaan se kumman selkärepussa tässä kaksikossa paineet kulkevat on selvä asia:

-          - Meillä on kokemusta viime vuosilta kovista painepeleistä ja kun Koskenkorva oli kaikkien mielestä ennakkoon välieräjoukkue ovat paineet varmasti heillä.  Keskittyminen omaan tekemiseen tulee olla 100% jotta emme tee  pelistä itsellemme vaikeaa. Meidän tulee vain luottaa omaan vahvaan tekemiseen ja omiin hyviin suorituksiin niin sisä- kuin ulkopelissäkin.

Mitkä sitten ovat Karttusen mielestä niitä avaintekijöitä, joilla homma hoidetaan kotiin siihen malliin, että pelit joukkueella päättyvät tällä viikolla?

-          - Kaarella meidän tulee olla huolellisia vastustajan lukkarin kanssa, jotta saamme annettua kaiken avun lyöjälle ja etenijöille. Uskon että merkatuissa kotiutuksissa olemme vahvempia ja sopivaan paikkaan haemme läpilyöntiäkin. Kunhan ulkopelissä emme anna vastustajan lyödä läpi olemme varmasti vahvoilla.

Tämäntyyppisessä ottelusarjassa myös pelinjohdon päivittäisessä työssä keskitytään Karttusen mukaan runkosarjaa enemmän nimenomaan vastustajan pelaamiseen.

-   Näissä peleissä vastustajan läpikäynti on tarkempaa ja kaikki voimavarat käytetäänkin heidän pelaamisen analysointiin ja heikkouksien löytämiseen. Olemme pelanneet tämän kauden aikana jo viisi kertaa vastakkain, joten molemmat joukkueet tuntevat toisensa erittäin hyvin. Voittaja on se joka tekee vähemmän virheitä ja siihen luotamme, että se joukkue on KAMA!

A         Alempien pudotuspelien otteluohjelma:

            ke 19.8

Koskenkorva-Kankaanpää 17.30

la 22.8
Kankaanpää-Koskenkorva 15.00

su 23.8                
Koskenkorva-Kankaanpää 17.00 (tarvittaessa)


Jarkko Huhtala