Vahva sisäpeli takasi ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan

Runsaasti juoksuja,tukuittain hienoja lyöntejä ja kolmentuntisen taiston tarjosivat KaMa ja Vimpeli poikien Superpesiksen ensimmäisessä välieräottelussa. Ottelun toisella jaksolla ulkopelinsä normaaliin kuosiin saanut KaMa korjasi lopulta voitton jaksoin 2-1 (6-7,6-2 ja 1-0)

Juoksuttoman avausvuoroparin jälkeen ottelussa alkoi tapahtua. Kotijoukkueen ykköspalkittu Elias Lilja laittoi pallon vierasjoukkueen kolmoskopparin ohi maisemaan ja kiersi kunnarin tyhjään kenttään. Vimpeli ei kuitenkaan tästä häkeltynyt, vaan laittoi tuulemaan sisällä kolmannen aloittavalla. Vieraat tulivat ensin rinnalle ja ohi Taneli Lassilan sekä Arttu Ruuskan lyömillä juoksuilla.  Sitten areenalle astui Taneli Lassila joka pisti pallon takaa läpi ajolähdöstä kolmen juoksun arvoisesti. Ripeästi tilanteessa toiminut KaMan ulkokenttä sai lopulta tehtyä tilanteessa yhden palon, mutta lukemat olivat kuitenkin tilanteen jälkeen vieraille jo 1-5.

Vimpelin lisätessä johtoaan neljännen aloittavalla jo 1-7 vaikutti jakso ratkenneelta.  Pasi Vanhatalon miehistö ei kuitenkaan luovuttanut, vaan aloitti kunnon kirin neljännen tasoittavalla. Ensin Ville Väliaho löi pallon maisemaan kahden juoksun arvoisesti.  Tämän jälkeen Elias Lilja iski takaa toisen kunnarinsa, jonka kylkiäisenä tuli kaksi muutakin juoksua. Näin lukemat olivat hetkessä muuttuneet 6-7 ja jo ratkenneelta vaikuttanut jakso olikin taas täysin auki.  KaMa pääsi Liljan kunnarin jälkeen yrittämään vielä kahdesti kotiutusta ajolähdöstä, mutta Vimpelin ulkokenttä kesti rynnistykset ja jakso päättyi kuin päättyikin vieraiden niukkaan voittoon.

Väliahon johdolla

Sisäpelissä riitti tänään tuulettelemisen aiheita kokojoukkueen onnistumisista

Tämän vuoron jälkeen ote kuitenkin ottelussa kääntyi isännille ja koko toinen jakso kulki täysin KaMan askelmerkkien  mukaan. Joukkue ratkaisikin jakson käytännössä heti ensimmäisessä sisävuorossa. Ensin Petteri Kortelainen laittoi pallon maisemaan kakkosluukusta kahden juoksun arvoisesti. Tämän jälkeen Atte Brandtin välilyönnillä lukemat muuttuivat 3-0.  Vuoron kauniiksi lopuksi Teemu Utunen laittoi palloa vielä maisemaan kolmospesän taustalta kahden juoksun arvoisesti.

Vimpeli ei enää tosiaan tästä myrskyalusta toipunut ja kun KaMan ulkopeli toimi toisen jakson ajan totutun vahvalla tasolla ei jaksovoitto ollut ollenkaan uhattuna.  Ville Laitila ja Joonas Lassila iskivät vielä juoksut mieheen vimpeliläisillä ja Ville-Veikko Olli yhden isännille.

Supervuorossa hutunkeiton voittanut Vimpeli valitsi ensin sisävuoron. Se ei kuitenkaan kauaa kestänyt sillä, KaMan ulkokenttä napsi etupesiltä palot nopeaan tahtiin.  Tasoittavalla sisävuorolla homma toimi myös kuin pesäpallon oppikirjasta. Kärki Mikael Sillanpää-Topias Lilja-Roope Reinikka rakensi yhteensä neljällä lyönnillä palottoman ajolähdön. Ensimmäinen kotiutusyritys tästä ajosta ei vielä tuottanut tulosta, mutta toinen sitten ratkaisi ottelun. Petteri Kortelainen laittoi määrämittaisen hermopallon Vimpelin linjaan ja Topias Lilja kiiti lyönnillä kotiin. Palautusheitto karkasi myös tilanteessa vieraiden ulkokentältä reilusti ohi kotipesän.

PSU 2704 (5)

Siellä kasan alla illan stara Elias on..

Isäntien ykköspalkitun Elias Liljan mukaan ottelu ratkesi KaMalle sen vuoksi, että he olivat parempia oikeilla hetkillä

Ottelun alussa oli vähän hankalaa, mutta saimme sen onneksi kääntyä. Sisällä meiltä nähtiin tänään hyviä lyöntejä koko joukkueelta.

Kahden kunnarin mies Lilja ei muistanut koska viimeksi olisi tehnyt vastaavan tempun. Joukkueen ulkopelin paraneminen jaksotauon jälkeen ei hänen mukaansa vaatinut mitään sen ihmeempiä temppuja:

- Ensimmäisellä jaksolla meillä oli kaikenlaista, varmaankin jännityksestä johtunutta sählinkiä. Tauon jälkeen ryhdistäydyimme ja aloimme pelata omalla tasollamme. Ei siinä sen ihmeempää ollut.

Isäntien kakkospalkinnon nappasi erityisen ulkona vahvan pelin pelannut ja kaksi juoksua tuonut Roope Reinikka.  Maininnan ansaitsee myös voittojuoksun lyönyt sekä toisen jakson tärkeistä avausjuoksuista vastannut Petteri Kortelainen.  KaMan joukkueen vahvasta suorittamisesta sisällä kertoo paljon se, että kaikki 12 miestä olivat joko lyömässä tai tuomassa juoksuja.

Vieraiden ykköspalkinnon nappasi kolme juoksua lyönyt Ville Laitila sekä kakkospalkinnon 100% mailanvarressa onnistunut Jussi Virkkala.

Välieräsarjan toinen ottelu pelataan 8.9 Vimpelissä ja kolmas ottelu tarvittaessa heti perään 9.9 Kankaanpäässä.