Uutiset

Myös Lauri Kaartokallio jatkaa KaMan riveissä!

Kankaanpään Maila on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen tällä kaudella Itä-Länsi ottelussakin esiintyneen Lauri Kaartokallion kanssa.

Lahden Maila-Veikkojen kasvatti Kaartokalliolle päättynyt kausi oli ensimmäinen KaMan riveissä. Kankaanpäähän täksi kaudeksi Raahesta siirtynyt Kaartokallio on aiemmin urallaan pelannut superpesistä myös Jyväskylässä Kirissä.  Lisäksi hän on pelannut suomensarjassa kasvattajaseuransa Lahden ohella Jyväskylän Lohessa sekä ykköspesistä Lievestuoreen Kisassa.

Sisällä numerolla yksi koko kauden pelannut Kaartokallio keräsi kauden aikana komeat 154 kärkilyöntiä ollen näin kentällemeno tilaston nelonen.  Superissa aiemmin pääosin etenijäjokerina pelanneen Kaartokallion rooli ulkokentällä vaihteli kauden aikana jonkin verran ja mies nähtiinkin pesävahdin että kopparin tonteilla.  Kaartokallion hyvin sujuneen kauden yksi kohokohdista oli valinta uran ensimmäiseen Itä-Länteen, joka pelattiin Hyvinkäällä. 

Late

Kaartokallion tärkeimpänä syynä jatkaa Kankaanpäässä oli halu olla viemässä seuraa korkeammalle tasolle:

- Pyörittelin eri vaihtoehtoja väsymykseen ja uupumukseen asti. Pyörittelyn tuloksena jäi tunne, että haluan auttaa joukkuetta kasvamaan ja nousemaan kahden surkean kauden jälkeen. Minulle jäi tunne, että joku jäi kesken. Nyt on helpompi lähteä uuteen kauteen, kun tuntee organisaation hyvin ja oma rooli joukkueessa on lähtökohtaisesti selkeämpi kuin koskaan aikaisemmin urallani, mikä tuo rauhallisuutta tekemiseen. Perhe tuki myös päätöstä, mikä oli tietenkin tärkein edellytys jatkamiselle.

Omista suorituksiinsa päättyneellä kaudella mies oli aiheestakin hyvillä mielin:

- Voin olla omaan kauteeni tyytyväinen. Ensimmäinen Itä-Länsi kertoo varmasti sen, että oikeita asioita tehtiin kentällä. Kohtalaisen tyytyväinen voin olla myös ensimmäiseen ulkopelikauteen.

Tulevalla kaudella Kaartokallion mukaan koko joukkueen pitää pystyä parantamaan:

-Luottavaisin mielin katson tulevaan. Jokaisen täytyy nostaa tasoa, jotta pärjätään paremmin. Jokaisen täytyy myös näyttää, että ansaitsee pelipaikkansa Superpesiksessä. KaMa tulee olemaan vakavasti otettava vastustaja ensi kaudella!


 Jarkko Huhtala