Uutiset

KaMa ja KeKi kamppailemaan huipputärkeistä pisteistä - otteluun alennuslippuja

 

Kankaanpään Maila kohtaa kotikentällään sarjanousija Kempeleen Kirin. Ottelussa mitellään huipputärkeistä pisteistä, sillä jaettavien kolmen pisteen osoite ratkaisee pitkälti molempien joukkueiden loppukauden suunnan ja panokset. Otteluisäntä Satakunnan Osuuskauppa tarjoaa tähän huippuotteluun viiden euron alennuksen normaalihintaisista lipuista S-etukorttia vilauttamalla. KaMan tämän kauden ehkä tähän mennessä tärkeimpään otteluun pääsee siis halvalla – ota tuttavasikin mukaan ja ahdetaan Pohjanlinna täyteen!

Sarjatilanne: Kankaanpään Maila löytyy 16 pelaamansa ottelun jälkeen sijalta 11 kerättyään 14 pistettä. Kempeleen Kiri taasen majailee kaksi sijaa alempana saman ottelumäärän jälkeen, kun näistä on mukaan tarttunut yhdeksän pistettä.

Viimeisimmät 3 peliä: Kotijoukkue Kankaanpään Mailalla on allaan vaikeampi pelillinen jakso, sillä kolme edellistä ottelua ovat kaikki tuottaneet 2-0 tappiot. Pohjanlinnassa joukkue hävisi ennen Itä-Länsi –viikonloppua Kouvolan Pallonlyöjille ja Jyväskylän Kirille. Näitä otteluja edelsi vierastappio Alajärven Ankkureille.

Vierailija Kempeleen Kiri taasen voitti ennen arvo-otteluviikonloppua Alajärven Ankkurit kotonaan suoraan 2-0. Tätä ottelua edelsi 0-2 –tappio kotona Joensuun Mailalle ja 1-0 –tappio vieraissa Jyväskylän Kirille.

Kauden kohtaamiset:      7.6. KeKi – KaMa 0-1 (2-5, 3-3)     Tilastot     Raportti

Ennakkoasetelmat: Tämä ottelu on panosten osalta todellinen superottelu. Molemmat joukkueet tarvitsevat kipeästi pisteitä. KaMa on toistaiseksi pysynyt turvallisella 11:nnellä sijalla, mutta kaula karsintaotteluihin on vain neljä pistettä ja jumbopaikallekin vain viisi. Toisaalta pudotuspeliviiva on vain kahden pisteen päässä Pattijoen Urheilijoiden hallussa. Kempeleen Kiri taasen on viimeistä edellisenä – kuitenkin tasapisteissä jumbopaikkaa hallussaan pitävän Jyväskylän Kirin kanssa. Mikäli KaMa naaraa tästä pisteet, on joukkue jälleen täysillä mukana taistelussa pudotuspelipaikoista. Toisaalta tappiolla tilanne käy entistä tukalammaksi taistelussa karsintaotteluiden välttämiseksi. Vierailija KeKi taasen tarvitsee kipeästi pisteitä jumbopaikan ja suoran putoamisen välttämiseksi.

Kotijoukkue KaMa on elänyt viime ajat todella vaikeaa pelillistä jaksoa. Tappioputki on kasvanut jo seitsemän ottelun mittaiseksi, ja edellisistä pisteistäkin on aikaa jo lähes neljä viikkoa. Itseasiassa KaMan edellinen voitto-ottelu oli juuri joukkueiden aiempi kohtaaminen Kempeleessä. Tuolloin KaMa katkaisi neljän ottelun tappioputkensa. Onnistuuko sama temppu kempeleläisten kustannuksella tälläkin kertaa? Tuolloin joukkue näytti henkistä vahvuuttaan nousemalla väkisin toisella jaksolla tappioasemasta tasoihin jättäen kempeleläiset nollaan pisteeseen. Samanlaista sytykettä ja taistelutahtoa olisi tilauksessa tälläkin kertaa, viime aikoina niiden oltua hukassa. Pystyykö KaMa kääntämään kautensa suunnan kotiyleisönsä edessä?

Vierailija Kempeleen Kirille ennakoitiin kuluvasta kaudesta vaikeaa. Työtä ei ole myöskään lainkaan helpottanut ikävän kova loukkaantumissuma. Vastoinkäymisistä ja asiantuntijoiden tuomioista huolimatta joukkue on pystynyt esittämään varsin mallikastakin pesäpalloa. Ja KeKikin osoitti henkistä vahvuuttaan murskaamalla edellisessä huipputärkeässä ottelussaan Alajärven Ankkurit. Samaa liitoa joukkue lähtee varmasti tavoittelemaan ja jatkamaan nyt myös tässä vierasottelussa. Kritiikistä ja vähättelystä huolimatta KeKikin on osoittanut olevansa parhaimmillaan huippuvaarallinen joukkue – tästä osoituksena esimerkiksi 1-0 –voitto hallitsevasta Suomen Mestarista Sotkamon Jymystä. Helpolla KaMa ei siis tule pääsemään tiistai-iltana.

Kokoonpanot: Edellisestä ottelusta sairastumisen takia poissa olleen Valtteri Kleemolan pitäisi olla jälleen pelikunnossa. Mikael Sillanpään tilannetta tarkkaillaan päivittäin. Edellisessä ottelussa kuitenkin Henri Pulkkinen esiintyi mallikkaasti kopparin tontilla ja Lauri Kaartokallio ehkä jopa hieman paremmin siepparin paikalla. Mielenkiintoista onkin nähdä, millaisella ryhmityksellä KaMa otteluun lähtee. Kleemolan paluu antaa nimittäin esimerkiksi mahdollisuuden ottaa Jukka Lankinen jälleen jokeriksi tuomaan tarvittavaa kotiutusvoimaa. Tällöin Pulkkinen ja Kaartokallio pitäisivät paikkansa ja Teemu Utunen siirtyisi kolmosvahdiksi. Vahvoja otteita esittänyt Jere Viitasalo jatkanee kolmannen jokerin paikalla, ellei Sillanpää ole vielä pelikunnossa. Tästä linkistä klikkaamalla pääset katsomaan KaMan edellisen ottelun tilastoja ja kokoonpanoa. 

Kempeleen Kiri on joutunut kamppailemaan läpi kauden loukkaantumisten kanssa. KaMankin paidasta tuttu Jani Moilanen loukkasi itsensä jo harjoituskaudella, eikä ole tällä kaudella pelikunnossa. Koko alkukauden sivussa ollut Jyri Kyllönen palasi kokoonpanoon edellisessä Ankkurit-ottelussa. Kimmo Lukkari ja Antti Vihtkari ovat olleet edellisistä otteluista sivussa loukkaantumisten takia. Kankaanpääläisyleisön suurin mielenkiinto kannattanee suunnata KaMa-kasvatti Juhani Ojalaan. Ojala on raivannut kauden aikana tiensä pienestä roolista suurempaan käyttäen loukkaantumiset hyväkseen. Edellisessä ottelussa mies nähtiin jo 3-kopparin tontilla sekä numerolla 4. Kolme lyötyä juoksua 100% kotiutustehoilla olivat mukavat kiitokset kasvaneesta vastuusta ja näytönpaikasta. Tästä linkistä klikkaamalla pääset katsomaan voitokkaan Ankkurit-ottelun kokoonpanoa ja tilastoja. 

Taisteluparit: Kotiutusosastot. KaMan viime peleissä yskineet kotiutukset on nyt saatava kohdilleen. Hurjassa vireessä olevat Ojala ja Jarmo Viittanen löivät Ankkurien kentästä yhteensä seitsemän juoksua. Heitä säestävät vielä mahdollisesti pelikunnossa olevat Kyllönen, Vihtkari ja Lukkari. KaMan Lankisen, Kleemolan, Petteri Kortelaisen ja Ville-Veikko Ollin on saatava terävyyttä kotiutuslyönteihinsä. Bonuksena on myös painotettava, että tässä ottelussa vasurin mailataiturien, eli Ollin, Kleemolan ja Ojalan sisäpelityöskentelyssä voi olla paljon seurattavaa kotiutusten lisäksikin.

Ulkopelit. Ottelussa kohtaavat kaksi tähän mennessä eniten juoksuja päästänyttä joukkuetta. Molemmilla on nyt ollut aikaa laittaa ulkopeliään kuntoon juhannustauon sekä Itä-Länsi –viikonlopun ajan. Kumpi on saanut paremmin käytettyä tauon edukseen? Kumpi on onnistunut paremmin analysoimaan ongelmakohdat sekä keksinyt niihin lääkkeet? Nämä kysymykset tulevat näyttelemään tässä ottelussa keskimääräistä suurempaa roolia.

Ottelun ratkaisee: Henkinen kantti. “Pelit vähenee, panokset kovenee” sanotaan. Tämä pitää erittäin hyvin paikkansa tässäkin ottelussa. Panokset ovat suuremmat kuin vielä kertaakaan kuluvalla kaudella ja jaossa olevat kolme pistettä ovat ehkä tärkeimmät tähän mennessä koko kaudella. Se joukkue, kumpi onnistuu paremmin säilyttämään malttinsa ja keskittymään perussuorituksiin puristamatta liikaa mailaa tai räpylää, tulee voittamaan ottelun. Pelinjohdoilla ja johtavilla pelaajilla on kova paikka saada pidettyä lataus kohdillaan sekä säilytettyä maltti ja toivo, mikäli ottelu lähtee heikosti liikkelle. Molemmat ovat osoittaneet kuluvalla kaudella pystyvänsä pelaamaan huippulaadukasta pesäpalloa. Nyt mitataan henkistä kanttia, kun suoritusten pitäisi alkaa olla kauden parasta tasoa – tai ainakin lähellä sitä.

Tästä superottelusta ei panoksia puutu! Ja kun vielä otteluisäntä Satakunnan Osuuskauppa tarjoaa S-etukortilla normaalihintaisesta ottelulipusta viiden euron alennuksen, niin eihän tässä jää mitään muuta mahdollisuutta kuin saapua suurella porukalla tiistaina Pohjanlinnan pesäpallostadionille! KaMa tarvitsee kotiyleisönsä tukea ehkä kovemmin kuin kertaakaan aiemmin tällä kaudella – älä siis jää kotiin! Tervetuloa!


SoMessa pääset menoon mukaan hashtageilla #SydäntäPeliin #PaluuTulevaisuuteen #Pääskysasento


-MK

P.S. Veikkaus tarjoaa KaMan voitolle maukasta 1,80 kerrointa. Tästä linkistä pelaamalla tuet KaMan junioritoimintaa, ja voit kaunistella oman tilisikin saldoa.

Kamakeki