Uutiset

Toinen voitto putkeen - nousu takaisin pudotuspelipaikoille!


 Kankaanpään Maila – Jyväskylän Kiri 2-1s (5-1, 0-2, 1-0)

Kankaanpään Maila voitti toisen ottelunsa perätysten ja ensimmäisen kotonaan sitten toukokuun. Huimien panosten ottelu nosti kankaanpääläiset PattUn ohi pitkästä aikaa takaisin pudotuspeleihin oikeuttavalle sijalle. Varsinkin avausjakso oli tänään vakuuttavan murskaavaa laatua.

KaMa aloitti avausjakson rautaisella ulkopelillä jättäen Kirin kakkostilanteitta. Sisävuorollaan joukkue rakensi yhden palon ajolähdön. Jukka Lankinen ei ensimmäisenä yrittäjänä onnistunut, mutta seuraavana lyömään astellut Petteri Kortelainen oli mahtavassa vireessä. Ensin pallo läpi kolmosjatkeelta – uimahallin seinä pelasti kirin, toisella lyönnillä läpilyönti kakkosrajasta – aita pelasti Kirin. Toiseen vuoropariin jatkettiin siis 2-0 –johdossa.

Toisessa vuorossa Kiri sai sisäpeliään toimimaan ja rakensi palottoman ajolähdön. KaMasta tuttu Jukka Latvala kavensikin hidastetullaan syvään kakkospuolen pussiin. Loput yritykset KaMa kuitenkin pysäytti vakuuttavasti ja pääsi tasoittavalleen johtoasemasta. KaMa jatkoi toisessa vuorossaan siitä mihin jäi. Paloton ajolähtö päälle ja Jukka Lankinen onnistui upealla kotiutusnäpillään. Petteri Kortelainen jatkoi hurjaa virettään ja iski pallon hallitusti pystymailalla väliin. 4-1 –tilanteesta jatkettiin kolmanteen vuoropariin.

Kiri sai rakennettua kolmannessa vuorossa kakkoskärjestään ajolähdön. KaMa onnistui kuitenkin torjumaan yritykset vaivatta. Kolmas vuoro oli myös KaMan kärjen osalta vaikeampi. Kaikki kuitenkin muuttui, kun kahden palon tilanteessa Topias Lilja iski kakkosjatkeelta kunnarin tyhjään kenttään! Teemu Utusen kolmosrajanäpillä miestä yritettiin vielä yllättäen kotiin, mutta kotipesän kynnykselle niukkaakin niukempi palo.

Kiri lähti viimeiseen vuoroon neljän juoksun takaa-ajoasemasta. Joukkue saikin lopulta ajolähdön aikaiseksi, mutta kahdella palolla. Lyömään tallustellut Jukka Latvala yritti kotiutusta, mutta Jouni Itävalo venytti miehen kumurayrityksen upealla loikallaan kopiksi. Palo kotiin, ja kotijoukkue jatkoi hyviä otteitaan vieden avausjakson lukemin 5-1.

 KaMa venyy toiseen peräkkäiseen voittoon

Toinen jakso alkoi KaMan hieman heikommalla sisävuorolla. Lopulta Valtteri Kleemola saatiin kuitenkin kolmospesälle ja Petteri Kortelainen pääsi yrittämään viimeisenä lyöjänä miestä kotiin. Ensimmäinen merkkaamaton lyönti tippuikin väliin, mutta Miikka Matikka onnistui polttamaan etenijän kotipesän kynnykselle. Kirin tasoittavalla Jukka Latvala iski lyöntinsä yhden palon ajolähdössä kakkossaumaan. Pallo kimposi linjamiehen räpylästä takaa läpi kahden juoksun arvoisesti.

KaMan sisäpeli alkoi rullaamaan toisessa vuorossa hieman paremmin ja joukkue rakensikin palottoman ajolähdön. Jukka Lankinen, Ville-Veikko Olli ja Petteri Kortelainen kävivät kukin vuorollaan yrittämässä, mutta tällä kertaa tuloksena oli kolme paloa kotipesään. Kirinkin kärki toimi mallikkaasti tasoittavalla ja tuloksena oli paloton ajolähtö. KaMa onnistui kuitenkin Jukka Latvalan vuorolla tekemään kaksi vakuuttavaa paloa kotipesään.

Kolmas sisävuoro oli KaMalta vaikea. Miestä ei saatu kakkoselle saakka, ja Kiri pääsi lähtemään tasoittavalleen 0-2 –johdosta. Kiri sai Miikka Matikan kolmoselle, mutta Valtteri Kleemola luki Jukka Latvalan kotiutusyrityksen hyvin ja haki tappikumuran kopiksi. KaMa lähti viimeiseen sisävuoroonsa hakemaan kahta – mielellään useampaa – juoksua.

KaMalla olikin lopulta suuria vaikeuksia purkaa Kirin 1-3 –tilanteen karvausta. Lopulta numerolle kolme vaihdettu Mikael Sillanpää onnistui tehtävässä ja aikalisän jälkeen kahden palon ajolähtöön astellut Jukka Lankinen iski ensimmäisellään keskisaumaan. Kiri otti kuitenkin takapalon kolmoselta, ja näin vierailijat veivät toisen jakson.

Kirillä oli hankaluuksia saada supervuoroparin aloittavallaan miestä kolmospesälle. Lopulta Joose Kemppaisen joukkue sinne toimitti. Viimeistä edellisellä lyöjällä, Olli Kiiverillä, miestä haettiin kotiin, mutta ilmasaumalyönnin venytti Mika Ihanamäki upeasti kopiksi. KaMa lähti tasoittavallaan hakemaan yhtä juoksua. Henri Pulkkisen vuorolla Jouni Itävalokin oli varaa uhrata kakkospesälle, jotta Lauri Kaartokallio saataisiin kolmospesän suojiin. Lopulta Ville-Veikko Ollin kopilla Kiri antoi KaMalle yhden palon ajolähdön. Lyömään astellut Jukka Lankinen iski ensimmäisellään kolmosluukkuun, ja kun lyönti pompsahti pesävahdin räpylästä ulos, tuotti merkattu lyönti toivotun tuloksen, ja KaMa venyttää voittoputkeaan!

 Tekemisen meininki lupaa hyvää ensi viikkoa silmällä pitäen

Vierailijoiden pelinjohtaja Juhani Lehtimäki oli lehdistötilaisuudessa mietteliäällä päällä tappion jälkeen.
 - Ensimmäinen jakso ei ollut sellainen kuin halusimme. Toinen jakso lähti kuitenkin hyvin käyntiin ja oli mallikasta peliä, vaikkei kaverin niskoja onnistuttukaan katkaisemaan. Supervuoropari on sitten aina tiukkaa vääntöä. Pelissä oli tänään siis sekä hyvää että huonoa.

Kirin kaikki kolme juoksua lyönyt ja ykköspalkinnon pokannut vakavailmeinen Jukka Latvala oli totutun suorasanainen.
 - Aika räpiköintiä meinasi tänään olla. Ensimmäinen jakso oli meiltä huono. Toisella jaksolla saatiin peliä kulkemaan, vaikkei niskoja katkaistukaan. Superissa sitten 1-0 ei jätä mitään seliteltävää.

KaMan ykköspalkittu oli tänään hyvin vaihtotyöskentelyssään onnistunut Henri Pulkkinen.
 - Hieno peli tänään. Saatiin hyvä lähtö ottelulle ja oli avausjaksolla iloista rilluttelua. Toisella jaksolla oltiin sitten jostain syystä kipsissä. Jalat unohtuivat tauolla koppiin. Saatiin kuitenkin käännettyä voitto ja hyvillä mielin päästään jatkamaan. Oma sisäpeli on ollut tällä kaudella parempaakin, mutta ulkopeliin olen tyytyväinen – se oli ehkä kauden parasta tänään.

 - Seinäjoelta saatiin hyvä flow päälle. Se näkyy nyt sitten positiivisena tekemisenä. Nyt ovat meidän lyöjämörssärimmekin onnistuneet hyvin. Ulkopeli on huomattavasti tiiviimpää kuin muuten viime aikoina. Sieltä se sitten lähtee ja sitä kautta sisälläkin on sitten helpompaa, mies jatkoi kysyttäessä viime aikojen piristyneen peli-ilmeen salaisuutta.

Kotijoukkueen pelinjohtaja Jukka Karttunen jatkoi toiveikkaana tässäkin lehdistötilaisuudessa. Joukkueen peli on alkanut löytää pitkästä aikaa jälleen oikeat uomansa ja meininki joukkueessa näyttää lupaavalta.

 - Kempele-ottelun toiselta jaksolta alkaen meillä on ollut nousujohteinen ajanjakso. Harjoituksissakin on alettu saamaan esiin alkukauden tekemisen meininkiä. Ensimmäinen jakso oli tänään puhtaasti meidän hyvyyttä, vaikka kaveri heikkoa peliä valitteleekin. Olen todella tyytyväinen ensimmäisen jakson monipuoliseen peliin. Toisella jaksolla Latvalan kaksi juoksua sai meidän pelin jälleen sellaiseen pisteeseen, että oli vaikeaa. Sisäpeli muutenkin jäi pyörimään avausvuorosta alkaen huonosti. Kuitenkin, meillä on varmasti hyvä ensi viikko tulossa, mies lupasi.

Voittoputki venyy! Huipputärkeiden otteluiden sarja jatkuu jälleen tiistaina, kun KaMa matkaa Jyväskylään Hippokselle paikalliskierroksen toiseen osaan. Tuo ottelu on jälleen kuultavissa netistä KaMa-radion välityksellä! Seuraavan kerran joukkue nähdään Pohjanlinnassa torstaina, kun vastaan asettuu tällä hetkellä tasapisteissä oleva Pattijoen Urheilijat Raahesta. Tuossa ottelussa pelataan kuudesta pisteestä ja pudotuspelipaikasta, joten ei muutakuin Pohjanlinnaan seuraamaan huippupesäpalloa!


Ottelun tilastot


-MK