Uutiset

Mika Peltonen KaMan uudeksi pelinjohtajaksi

 

Kankaanpään Maila on kiinnittänyt uudeksi pelinjohtajakseen Mika Peltosen, 47. Sopimus on mallia 1+2 vuotta.

 - Kesällä tiedusteltiin jo, että hyppäisinkö tähän juttuun mukaan. Silloin ei ollut vielä mitään tietoa roolista, mutta kun Jukka (Karttunen) sitten ilmoitti, ettei ole käytettävissä ensi kaudella, niin tämä pelinjohtokuvio alkoi vasta sen jälkeen konkretisoitumaan. Homma meni todella hienosti, kun sai sitten rauhassa pähkäillä ja puhella. Ja kun sai rouvalta pyydettyä vähän vapaata, niin viime viikolla lyötiin homma pakettiin, kertoili Peltonen pelinjohtokuvion hitaasta kypsyttelystä.

Kankaanpään Mailalle pelinjohtajan vaihto tuli ajankohtaiseksi, kun kolme vuotta joukkuetta luotsannut Jukka Karttunen ilmoitti, ettei ole käytettävissä enää nykyisen sopimuksensa umpeutuessa. KaMan katseet kääntyivät tässä vaiheessa liikunnanopettajana toimivaan omaan kasvattiin.

 - On hienoa, että saimme lähes kaiken pesäpallon parissa kokeneen Peltosen luotsaamaan hyvässä kehitysvaiheessa olevaa joukkuettamme. Monipuolisen lajiosaamisensa kautta Mikalla on paljon annettavaa myös koko seuran urheilullisen puolen kehittämiselle, myhäili KaMan puheenjohtaja Jarkko Huhtala.

KaMan paidassa 93 ottelua Superpesiksen runkosarjaa 1990-luvun alussa tahkonnut Peltonen aloitti pelinjohtouransa 1998 Jyväskylän Kirin kakkosmiehenä. 1999 tuli samassa seurassa SM-pronssia ja seuraavana kaunna mies otti ykköspelinjohtajan paikan. Neljän kauden ajan mies toimi pelinjohtajana Kirissä sekä Ulvilan Pesä-Veikoissa. Viimeisin kosketus pelinjohtajan hommista miehellä on viime kesältä Kankaanpään Mailan naisten Superpesis-joukkueesta.

 - Vaikka tässä nyt on tullut oltua miesten pelinjohtotehtävistä jonkun aikaa sivussa, niin koen silti aika hyvin olevani kartalla, missä nykyään mennään. Pieniä yksityiskohtia on tullut peliin mukaan paljon ja varsinkin sisäpeli on kehittynyt tässä välissä valtavasti. Tärkeintä tässä on nyt keskustella ihmisten ja aktiivisesti mukana olleiden kanssa. Esimerkiksi Jukka (Karttunen) on luvannut auttaa, ja häneltä saan tietoja, mitä tarvitsen. Se on kuitenkin selvää, että siinä on työsarkaa, ja itseltäkin tarvitsee löytyä vähän malttia siinä, kertoi "Pelli" uusista haasteistaan.

Pelli

Kokenut kehäkettu Mika Peltonen ottaa ensimmäistä kertaa kasvattiseuransa miesten joukkueen siipiensä suojiin. Kuva: Juha Levonen


Vaikka Peltonen ei nykyisessä roolissaan ole pelaajien kanssa vielä tekemisissä ollutkaan, tuntee hän lähes koko joukkueen kuitenkin entuudestaan. Joukkueen nuorisokaarti on pääosin tuttua porukkaa hänen ammattinsa kautta. Mika Ihanamäki ja Jussi Kivelä taasen ovat saaneet kunnian olla Mikan pelinjohdettavina B-poikaikäisinä. "Pelli" on ilolla seurannut joukkueen ja pelaajien kehittymistä viime kausina.

 - Nyt on mukava astua puikkoihin, koska joukkueen kehityssuunta on oikea ja se näyttäisi edelleen jatkuvan. Mitään isoja juttuja tässä on turha alkaa muuttamaan. Yksilönkehityksen kautta viedään joukkuetta eteenpäin. Pieniä yksityiskohtia muokkaillaan, niin että oman näköiseni taktiikan saan ulko- ja sisäpeliin. Joukkuetaktiikoita ja muita sovitaan sitten yhdessä joukkueen kanssa, kun kyllä se tiimityötä on, antoi tulevan kauden pelinjohtaja tunnustusta aiemmasta ja pieniä viitteitä tulevasta työstä.

Valmisteilla oleva valmennusryhmä saa myös kehuja Peltoselta. Muu valmennusryhmä paljastetaan kuitenkin vasta myöhemmin, kun kaikkien nimet ovat papereissa. Mukana on kuitenkin uudempia sekä tutumpia kasvoja. Lopuksi "Pelli" heittää haasteen Pohjanlinnan yleisölle sekä KaMa-faneille tietysti perinteisen kannustuksen lisäksi.

 - Kiitollinen paikka on lähteä mukaan. Sitä toivoisin, että muistettaisiin, että se joukkue, joka tuolla Superissa ährää ja on seuran keulakuva, niin se vähän peilaa tätä koko yhteisöä, jota tässä tulisi yhdessä kehittää. Pelaajat, jotka siellä vääntävät, ovat kuitenkin tämän kulttuurin luomuksia, ja vaikka joku vähän ulkopuolelta tulisikin, niin tätä meidän historiaa siinä esitellään, päättää "Pelli" haastattelun hyvään muistutukseen meille kaikille.


-MK