Uutiset

Sisäpeli tervanjuontia – Ulkopeli piti mahdollisuudet lopputurnaukseen avoinna

 

Kankaanpään Maila – Hyvinkään Tahko 0-1 (0-3, 0-0)

Kankaanpään Maila aloitti HalliSM-alkusarjansa ottelulla Hyvinkään Tahkoa vastaan. Heikko sisäpeli vei mahdollisuudet voittoon, mutta hyvä ulkopeli piti KaMan edelleen mukana kamppailussa finaalipaikasta.

Sisäpeli oli tänään harmillisen hankalaa KaMalle alusta loppuun asti. Siitä kertovat muunmuassa kahdeksaan vuoropariin saadut vaivaiset neljä kolmostilannetta. Vertailupohjana esimerkiksi Tahko loi niitä 14 kappaletta.

 - Vaihtotilannepelaaminen oli tänään vaikeaa alusta asti. Kärjestä emme tainneet rakentaa tilanteita ollenkaan, ja kun paloja tulee alle varhaisessa vaiheessa, niin sisäpeli menee varovaiseksi. Yritimme kyllä saada sisäpeliä pyörimään ja vuoroja pitkitettyä, mutta harmittavan lyhyiksihän ne jäivät, valitteli pelinjohtaja Mika Peltonen vaisua sisäpeliä.

Helppoa ei ollut niinä harvoina kertoinakaan, kun sisäpeli sai pyöräytettyä tilanteen aikaiseksi. Harvat kotiutuspaikat sulivat merkkivirheisiin.

 - Kun tilannetta saatiin, niin tuli merkkivirheitä, vaikka niiltä on vältytty oikeastaan kokonaan aiemmissa otteluissa. Kertoohan se nyt sitten omaa kieltään keskittymisen tasosta, kun niitä kasautui tähän hetkeen. Ja kun peli ei kulje, niin kaari notkahtaa, vaikkei sitä tietysti saisi tapahtua, mutta se on inhimillistä, "Pelli" kritisoi ja avasi sisäpelin totaalista notkahdusta.

Jos oli paljon negatiivista, niin jotain positiivistakin. Ulkopeli antoi tänään mahdollisuuden voittoon sekä säilytti mahdollisuudet edelleen lopputurnaukseen. Parannettavaa löytyi kuitenkin siltäkin puolelta, vaikkakaan ei paljon.

 - Ulkopelissä on pieniä juttuja, mitä meidän pitää treenata, kun pääsemme ulos isolle kentälle. Kohdalta kuitenkin otetaan pallot kiinni, takatilanne kesti tänään ja (Joni) Rytkönen syötti hyvin. Ulkopeliin voidaan olla aavistuksen jopa tyytyväisiä, sai "Pelli" kaivettua pelistä positiivistakin pettymyksen hetkellä.

Ensimmäisen jakson ja lopulta koko ottelun voittojuoksut tulivat toisen aloittavalla vuorolla, kun ottelun ykköspalkittu Tahkon Juha Puhtimäki puhkaisi Mailan kentän. Neljännen aloittavalla Ville Kero iski vielä kolmannen, mutta loput Tahkon 11 kolmostilannetta KaMan ulkopeli kesti.

 - Tuo läpilyönti oli perinteinen hallipallo, kun lyönti liisi kattoparrujen välissä osumatta kuitenkaan niihin ja tippui lopulta niukasti kenttään. Ulkopelaajaa ei tuosta voi syyttää.

 - Hierottavaa ulkopelissäkin silti riittää, kun takatilannetta jouduimme tänään noin paljon puolustamaan. Hienoa kuitenkin, että takatilannepelaaminen oli tänään kunnossa ja kesti hyvin.

Huomenna mittelöön Kossua vastaan lopputurnaus-paikasta

Aamupäivän pelissä Koskenkorvan Urheilijat voitti Hyvinkään Tahkon kotiutuslyöntikilpailun jälkeen 2-1. Kun Tahko voitti KaMan 1-0, johtaa Tahko "yötauolla" lohkoa kolmella pisteellään. Koskenkorvalle lopputurnauspaikkaan saattaa riittää yksikin piste, varmasti kaksi. KaMa taas menee jatkoon puhtaalla 2-0 -voitolla, koska tällöin sillä olisi enemmän kolmen pisteen voittoja kuin tasapisteissä olevalla Tahkolla.

 - Panos jäi vielä huomiseen peliin, kun 2-0 -voitolla olemme jatkossa. Se oli tämän päivän ottelun paras asia, painotti Peltonen.

 - Meidän ei tarvitse tehdä ihmeitä yön aikana, vaan muistella ihan perusasioita. Tiedämme, että jokainen äijä osaa tehdä niitä suorituksia, joilla huomenna voitto voidaan kaivaa. Jokaisen pitää vain palautella mieliin, mitä ne omat vahvuudet ovat, jotta huomenna pystytään voittaviin suorituksiin.

KaMan entisen pelinjohtajan, Tomi Niskasen, luotsaama Koskenkorvan Urheilijat koki talven aikana muutoksia, kun joukkueen viime kauden paras kärkilyöjä Juuso Myllyniemi sekä ykköslukkari, KaMa-kasvatti, Henri Itävalo siirtyivät Seinäjoen JymyJusseihin. Kovia lähtijöitä paikkaamaan hankittiin Alajärvellä läpimurtonsa tehnyt etenijä Petrus Puputti.

Omia junioreitaan rinkiin nostanut KoU vyöryi aamupäivällä Tahkon yli kahdella vahvalla kärjellään rakentaen peräti 17 kolmostilannetta. Kun jokeriosastolta löytyy vielä Jere Dahlströmin tasoinen nimi, täytyy KaMan vaihtotilanneulkopelaamisen olla huomenna parempaa kuin tänään. Ulkopelissä taasen Koskenkorvan paletti on uusiutunut paljonkin viime kesään nähden, ja sieltä pitäisi onnistua nyt löytämään Tahko-peliä paremmin tilaa.

 - Katsotaan nyt tässä illan aikana paikat Koskenkorvan paletista, että minne huomenna iskeä. Terävöitetään niitä vielä huomenna ennen ottelua äijien kanssa. Eiköhän sieltä paikkoja löydy, niin että lopputurnaukseen mennään, sai Mailan viuhkamies käännettyä päivän pettymyksen jo terveen uhon puolelle huomista tärkeää ottelua silmälläpitäen.

Pelaajillakin varmasti halua on lopputurnaukseen mennä. Pientä heräilyä sekä ilahduttavan kovaa voittamisenhalua nähtiin jo Tahko-ottelun toisen jakson neljännen tasoittavalla, kun Tahko onnistui luomaan painetta KaMan ulkokentälle. Siitä tehdyllä juoksulla olisivat KaMan haaveet lopputurnauspaikasta sulaneet käsiin.

 - Viimeisessä vuorossa Tahko pääsi painostamaan, mutta pojat venyivät ulkona aivan huimiin henkilökohtaisiin suorituksiin, ja näin saatiin panos säilymään huomiselle. Huikeilla suorituksilla onnistuttiin venymään ja pitämään kaikki omissa käsissämme. Huomenna tämä itsellemme pedattu paikka pitää vain käyttää, päätti Peltonen.

KaMan kokoonpanoon saattaa huomiseen otteluun olla luvassa hienoisia muutoksia tämänpäiväiseen verrattuna. Erityinen huomio tulee olemaan Topias Liljan nilkassa, joka otti tänään osuman kovasta lyönnistä. Kokoonpano julkaistaan ennen ottelua pesistulokset.fi- sekä pesislive.fi-sivustoilla sekä Kankaanpään Mailan omilla Facebook-sivuilla.


Tahko-ottelun tilastot


-MK