Uutiset

"Mihinkään sarjaan en lähde, jollei mestaruus ole tavoitteena"

Niko Peltomäen luotsaama poikien superpesisjoukkue avaa kautensa tänään maanantaina kotitottelulla Jyväskylän Kiriä vastaan.

Poikien superpesistä KaMa pelaa ringillä, jossa on mukana 96-syntyneitä pelaajia, yksi 97-syntynyt pelaaja sekä  99/00 ikäryhmää 13 pelaajaa. Joukkueen kokoonpano tulee elämään vahvasti kauden aikana, sillä ringissä olevat pojat pelaavat useampaa sarjaa  - myös miesten superpeistä sekä ykköstä Ulvilassa.  Marssijärjestyksessä miesten sarjat menevät peluutuksessa aina edelle. 

Peltomäen mukaan kovimmat haastajat sarjassa löytyvät Itä-Suomen suunnalta eli Kiteeltä ja kauttaaltaan vahvaa juniorityötä tekevästä Kouvolasta.  

Peltomäki2

KaMalta löytyy poikien superpesiksestä menestyshistoriaa, eikä tänäkään vuonna sarjaan olla lähdössä nöyristelemään: 

- Itse en lähde mihinkään sarjaan, jollei mestaruus ole tavoitteena, paaluttaa Peltomäki joukkueensa tavoitteen tulevalla kaudella. 

Useamman vuoden KaMassa laadukasta valmennustyötä tehneen Peltomäen vastuulle kuuluu myös B-poikien SM-sarjassa pelaava joukkue.  Kahden joukkueen pyörittäminen ja toiminnan organisointi vaatii Peltomäen mukaan aina paljon työtä:

- Pelaajapuolella se on ehkä helpompaa, kun itse vastaan molempien joukkueiden peluutuksesta. Tämän kuvion pyörittäminen vaatii erityisen paljon joukkueenjohdolta, huoltajilta sekä vanhemmilta. Heille kuuluu iso kiitos kaiken mahdollistamisesta.  B-pojissa on isoa apu kun saa tehdä hommia pitkäaikaisen (12-vuotta) tutkaparin Pasi Virtanen kanssa. Poikien superissa näytti pitkään, ettei toista pelinjohtajaa löydy, mutta viime hetkellä saatiin mukaan kovan luokan tekijä kun muun muassa KaMan 2015 mestarijoukkueessa pelannut Mattias Kitola lähti hommaan mukaan. 

Avauskierroksen vastustaja Jyväskylästä kelpaa Peltomäelle vain voitto: 

- Poikien superpesiksessä ei enää huonoja nippuja ole, sillä jyvät on jo B-poika vaiheessa eroteltu. Ehdottomasti tarvitsemme avauskierroksella voiton. Omat haasteensa tuo tietysti kun emme ole yhtään harjoituspeliä pelanneet tällä ringillä tänä keväänä. Toivottavasti se ei näy varsinkin pelin alussa. 

JH