Uutiset

Ennakko: KaMa Ouluun metsästämään kauden avausvoittoa

 

Kankaanpään Mailan Superpesis-kausi jatkuu kauden kolmannella ottelulla Oulun Raksilassa. Vastaan asettuu viime kaudeksi Superpesikseen noussut Oulun Lippo Pesis.

Oululaisten kausi käynnistyi ottelusiirtojen vuoksi vasta toissapäivänä sunnuntaina, kun KaMa oli ehtinyt pelata jo kaksi ottelua. Oululaiset haastoivat mitalisuosikkeihin lukeutuvan Kouvolan Pallonlyöjät vieraissa tiukasti, mutta joutuivat lopulta tyytymään 2-0 -tappioon.

 - Oulu iski jopa seitsemän juoksua Kouvolaa vastaan, joten vahva lyöntijoukkue on vastassa. Meidän täytyy lähteä otteluun oma ulkopeli edellä. Se on meidän selkäranka tänään, kommentoi pelinjohtaja Mika Peltonen vastustajaa.

Viime kaudelle Superpesikseen noussut Lippo Pesis joutui jo kuluvalle kaudelle halventamaan joukkuettaan rajusti talousongelmien vuoksi. Lyöjiä joukkueesta edelleen löytyy Marko Pelkosen sekä Korhosen veljesten Matin ja Antin muodossa, mutta etenijöitä ei niinkään.

Kankaanpään Mailassakin pelanneelle Lippo Pesiksen pelinjohtajalle Markku Hylkilälle harmaita hiuksia harjoituskaudella sekä kauden avauksessa aiheutti lukkari Hannu Huuskosen orastava lautaskammo. KaMaa vastaan joukkue päätyikin mielenkiintoiseen ratkaisuun, kun Huuskonen on kokoonpanosta kokonaan sivussa, ja lukkarina toiminee KaMastakin tuttu kotiuttajajokeri Matti Korhonen.

 - Lukkarivaihdos on tietysti iso muutos, ja mietityttäähän se, kun ei ole tiedossa, kuinka Korhonen lukkaroi. Meidän täytyy silti pitää fokus omassa pelissä sekä saada juoksuja tehtyä. Omaa tekemistä parantamalla voidaan ottelusta saada mieluinen tulos, painotti "Pelli".

KaMalla alkukaudesta onkin ollut eniten hakemista kotiuttamisessa, kun joukkue on saanut tehtyä vain yhden juoksun. Oulu-ottelusta parempaa tulosta lähdetäänkin hakemaan pienillä taktiikkamuutoksilla. Hyvin ulkona esiintynyt Jukka Lankinen siirtyy jokeripaitaan, ja hänen paikkansa ulkona ottaa Joni Rytkönen. Myös pelikiellosta kärsinyt Valtteri Kleemola on jälleen kokoonpanossa mukana.

 - Tämä muutos on puhtaasti taktinen. "Lamun" myötä saamme lisää kotiutusvoimaa jokeriosastolle, mikä voi olla tänään meidän kannalta hyvä asia, perusteli Peltonen.


-MK

KaMan kokoonpano Oulun Lippo Pesistä vastaan:

1. Topias Lilja 3k
2. Jouni Itävalo 1v
3. Henri Pulkkinen 2k
4. Ville-Veikko Olli L
5. Valtteri Kleemola 2p
6. Joni Rytkönen 3v
7. Severi Piispanen 3p
8. Teemu Utunen 2v
9. Jussi Kivelä S
10. Sami Joukainen
11. Mikael Sillanpää
12. Jukka Lankinen