Uutiset

Ennakko: Jatkaako KaMa voittoputkeaan Sotkamon Jymyn kustannuksella?

 

Kankaanpään Mailan Superpesis-kausi jatkuu loppukauden ajan Vatajankosken Energiakentällä, joka ristittiin edellisessä Alajärvi-kotiottelussa. Nyt vierailemaan saapuu Teemu Selänteen Supertähdissäkin esiintyneen Toni Kohosen seura ja kestomenestyjä Sotkamon Jymy.

Sarjatilanne

Vierailija Sotkamon Jymy löytyy viiden pelaamansa ottelun jälkeen sarjataulukon sijalta kolme 14 pisteellä. Matkaa ottelun enemmän pelanneeseen sarjakärki Kouvolan Pallonlyöjiin on kaksi pistettä.

Kotijoukkue Kankaanpään Maila pitää tällä hetkellä hallussaan viimeistä pudotuspelipaikkaa, eli kahdeksatta sijaa. Sille sijalle oikeuttavat kuudessa ottelussa kerätyt kuusi pistettä.

Viimeisimmät 3 peliä

Kankaanpään Maila on ottanut Vimpeli-ottelun suoran 0-2 –tappion jälkeen kaksi voittoa. Ensin Kiteen Rantakentän 24 vuotta kestänyt kirous murrettiin supervuoroparin jälkeen, ja helatorstaina joukkue otti kauden ensimmäisen kotivoittonsa, kun Alajärven Ankkurit kaatui kotiutuslyöntikilpailun toisen kierroksen jälkeen.

Sotkamon Jymyn kolmeen viimeisimpään otteluun mahtuu kolme tylyä 2-0 –voittoa. Ensin Alajärvestä vieraissa, sitten Koskenkorvasta kotona ja viimeksi tänään (lauantaina) kaatui Seinäjoki “kotiottelussa” Tampereella.

Ennakkoasetelmat

Ottelu on tärkeä molemmille joukkueille, kun KaMa kaipaa pisteitä tasaisessa keskiryhmässä pudotuspelitaisteluun, ja Sotkamo taasen kärkitaistelussa runkosarjan johtoon pääsyyn, ja sen voittamiseen. Lähtökohtaisesti joukkueet ovat kaudenalusennakoiden mukaan taistelemassa hieman eri sijoista. Sotkamo on aina kova, mutta tällä kertaa KaMalla on tavallista paremmat lähtökohdat ottelun voittamiseen.

Kotijoukkue Kankaanpään Maila on päässyt voittojen makuun, kun neljästä viimeisimmästä ottelusta joukkue on voittanut kolme. Kauden ensimmäinen kolmen pisteen voitto hakee vielä itseään, mutta jo näillä kerätyillä kahden pisteen voitoilla KaMa on noussut alkukauden jälkeen pudotuspeliviivan paremmalle puolelle. Tilanne keskikastissa on kuitenkin erittäin tasainen, kun sijat 5-12 ovat kolmen pisteen sisällä. Pisteitä tarvittaisiin siis kipeästi, ja tässä ottelussa niitä on ennakkoon ehkä hieman helpommin otettavissa Sotkamolta kuin aiemmilla kausilla.

Pitkäaikainen kestomenestyjä Sotkamon Jymy aloitti viime kauden finaalitappion jälkeen uudelleenrakennusprojektin. Jani Komulainen lopetti uransa, ja Jymy haali omia junioreitaan maailmalta takaisin, kun Jere Vikström ja Saku Hakkarainen liittyivät joukkueeseen. Joukkueen peli onkin alkukaudesta hieman hakenut uomiaan, kun kokoonpano on elänyt aiempia kausia enemmän. Lisäksi keväällä Sotkamoa ovat vaivanneet myös hienoiset loukkaantumisongelmat. Päätavoite joukkueella on syksyssä, jota kohden joukkue rakentaa peliään hiljalleen uomiinsa. Alkukauden hienoisten ongelmien keskellä Sotkamo on onnistunut etenemään tappioitta, mutta silti lähtökohdat huomioon ottaen KaMalla on ottelussa hieno yllätysmahdollisuus – varsinkin kun Sotkamolla on jo ottelu alla edelliseltä päivältä.

Kokoonpanot

Linjapelaaja Mika Ihanamäki teki hallikaudella tulleen loukkaantumisensa jälkeen paluun kokoonpanoon edelliseen Alajärvi-otteluun. Pitkästä pelitauosta ei ulkona ollut tietoakaan, vaan mies esiintyi totutun varmasti. Vaikka alla onkin voitokas ottelu Alajärveä vastaan, KaMa tekee hienoisia muutoksia kokoonpanoonsa. Mielenkiintoiset muutokset saat selville huomenna kello 12, kun kokoonpano julkaistaan KaMan Facebook-sivuilla.

Sotkamon Jymy on joutunut kamppailemaan kevätkaudella loukkaantumisten kanssa. Vaivoista kärsinyt Antti Hartikainen tuli kokoonpanoon mukaan jokeripaidan kautta, mutta esiintyi jo edellisessä ottelussa yhdeksikössä. Parasta pelikuntoaan mies kuitenkin vielä luonnollisesti etsii. Suurempi menetys oli Immo Rautiaisen eturistisiteen katkeaminen. Pitkän toipumisjakson vaativan vamman myötä tuuraajaksi Sotkamo joutui palkkaamaan entisen pelaajansa ja pelinjohtajansa, Mikko Korhosen, joka palasi pelikentille muutaman kauden tauon jälkeen. Vikströmin ja Hakkaraisen tulon myötä sekä Hartikaisen ja Rautiaisen loukkaantumisten myötä Sotkamon kärki on mennyt uuteen uskoon. Pelaajat hakevat vielä hieman uusia roolejaan, ja tämän myötä Sotkamon sisäpelaaminen ei ole ollut edellisten vuosien tasolla – kuin ei myöskään ulkopeli. Sisäpelin tehokkuudesta huolta kuitenkin paikan tullen pitää tähtilyöjä Roope Korhonen sekä ulkopelistä lautasen herra Toni Kohonen.

Taisteluparit

Ville-Veikko Olli vs. Toni Kohonen. Elävä legenda ja tuleva legenda vastakkain. Molemmilla pelaajilla on erittäin suuri vastuu joukkueidensa sisä- ja ulkopelistä. Kumpi onnistuu olemaan ottelussa sisällä tehokkaampi, ja kumpi onnistuu lautasella nappaamaan vastustajansa talutusnuoraan?

Joni Rytkönen vs. Antti Hartikainen. Joukkueidensa kolmosvahdit taistelevat myös ulkona paikkansa herruudesta. Sisällä taasen molemmilla pelaajilla on suuri vastuu joukkueidensa etenemis- ja vaihtotyöskentelystä. Erityisesti toipuva Hartikainen joutui ottamaan joukkueensa reppuselkään JymyJussit-ottelussa, kun ykköskärjen tilanteenrakentelu yski pahasti.

Sami Joukainen vs. Roope Korhonen. Lyöjämörssärit vastakkain, ja näiden herrojen onnistuminen ottelussa sanelee lopputuloksesta paljon. Korhonen oli edellisessä JymyJussit-ottelussa huippuvireessä. Jatkuuko sama laulu heti seuraavana päivänä Kankaanpäässä? Joukaisen kauden alku taasen oli vaikea, mutta kelien lämmetessä on mies lämmennyt hiljalleen vireeseen. Alajärvi-ottelussa mies jo ratkaisi ottelun voiton muutamalla kylmäpäisellä kotiutuksella. Onko ketsuppipullo nyt auki?

Ottelun ratkaisee

Vireystila. Tämän sanan merkityksen voi tajuta monisyisesti. Sotkamon kohdalla tämä tarkoittaa edellisen päivän ottelusta toipumista. Matka Tampereelta Kankaanpäähän ei ole pitkä, mutta painaako parin päivän bussimatkaaminen jo jaloissa? Entä miten joukkueen ykköskärki on saanut koottua itsensä heikon JymyJussit-ottelun jälkeen?

KaMalla ratkaisevaa on taasen henkinen vireystila. Esimerkiksi Vimpeli-ottelussa KaMa pääsi paikoin ottelussa niskanpäälle, mutta antoi jaksovoitot Vimpelille osin todella helpostikin. Nyt ottelussa pitäisi olla henkisesti huomattavan paljon kovempi. Samaten tämän kevään Sotkamo on ainakin vielä paljon heikompi joukkue kuin tämän kevään Vimpeli. Kun Vimpelikin onnistuttiin laittamaan ahtaalle, niin saman pitäisi onnistua Sotkamoakin vastaan. Mikäli henkinen kovuus on riittävää luokkaa ja vireystila on 100% tässä ottelussa, on KaMalla hieno mahdollisuus kaivaa kova päänahka.

Pelinjohtaja Mika Peltosen kommentit

 - Edelleen pyritään parantamaan edellisestä ottelusta. Tavoitteena on, että saataisiin kaksi ehjää jaksoa otteluun. Alajärvi-ottelussa onnistuttiin jo pelaamaan yksi ehjä jakso sekä hyvä kotiutuslyöntikilpailu.

 - Heikoista hetkistä pyrimme pääsemään eroon, niin että saisimme pelattua tasapainoisia matseja. Tähän pyrimme päivittäisellä työllä, ja siihen pääsemiseksi on myös kova tahtotila itselläni sekä koko joukkueella.

 - Huomista vastustajaa ei tarvitse kyllä erityisemmin esitellä. Sotkamo on täynnä kovia pelimiehiä, nopeita etenijöitä ja hyviä ulkopelaajia. Kuitenkin niin kauan kuin pelaamme samaa kilpailullista sarjaa ja ottelu alkaa nollista, niin molemmilla joukkueilla on tasavertainen mahdollisuus voittoon.

Ottelun jännityksen aihe

Tämä on sunnuntain ottelun erityisotsikko. Kankaanpään Maila ja Kankaanpään kaupunki tekivät Sotkamon Toni Kohoselle erittäin kovan ja mielenkiintoisen tarjouksen. Kohoselle nimittäin tarjottin tonttilahjoitusta Kankaanpään alueelta Koko tarinan löydät KaMan Facebook-sivuilta. Suora linkki juttuun. Huomenna ottelussa selviää Kohosen vastaus tähän tarjoukseen. Tule siis ottamaan selvää, tarttuuko lukkarilegenda tähän ainutlaatuiseen tarjoukseen, ja miten tämä näkyy päivän pelisuorituksessa! Tervetuloa Kode ja katsojat!

Aina kova ja mielenkiintoinen tähtipelaajia vilisevä Sotkamon Jymy saapuu Vatajankosken Energiakentälle! Ottelu alkaa kello 17, ja otteluisäntänä toimii Sievin jalkine. Otteluisännän kestitsee Lumiainen Oy. Huhut kertovat myös, että Sievin jalkineen otteluvieraana on Kankaanpään oma hiihtotähti, KaMa-kasvatti, Ristomatti Hakola! Tule siis tervehtimään Lahden MM-sprinttien kutosta sekä samalla kannustamaan KaMa voittoon ja jatkamaan voittoputkeaan Sotkamon kustannuksella!

SoMessa pääset menoon mukaan hashtageilla #SydäntäPeliin #PaluuTulevaisuuteen #Pääskysasento


-MK


P.S. Veikkaus ei ole vielä julkistanut ottelun kertoimia, mutta tästä linkistä pelaamalla tuet KaMan junioritoimintaa, ja voit kaunistella oman tilisikin saldoa.

Sojy