Uutiset

Raportti: KaMan kipsi jatkuu – KeKi mursi kotitaian


 Kankaanpään Maila – Kempeleen Kiri 0-2 (1-3, 1-2)

Kankaanpään Mailan vaikea kesäkuun loppupuolisko sai jatkoa kotikentällä, kun Kempeleen Kiri haki tärkeästä ottelusta kolme pistettä mukaansa. Ottelu oli alusta loppuun saakka virheiden sävyttämää, ja varsinkin sisäpelissä kipsi oli käsinkosketeltavaa. Lisäharmia tuotti vielä Mika Ihanamäen loukkaantuminen ottelun lopussa.

 - Kolme pistettä on tietenkin loistava saavutus vieraspelistä, ja Kankaanpäästä varsinkin. Tiedettiin, että tämä on kohtuu nihkeä paikka pelata, eivätkä ole täällä vielä hävinneet tänä kesänä. Hyvä päivätyö pitää tehdä, että pinnat saadaan mukaan, jutteli vieraiden pelinjohtaja Jarkko Kokko lehdistötilaisuudessa.

Avausjakso olikin ulkopelin juhlaa, ja ensimmäiset juoksut nähtiin vasta viimeisessä vuoroparissa. Isäntien sisäpelin ollessa täysin lukossa, mentiin jakso Kempeleen hienoisessa hallinnassa, ja lopulta neljännen aloittavalla Kempele iski peräti kolme juoksua kolmella peräkkäisellä kakkospuolen hidastetulla lyönnillä. Ville-Veikko Ollin näppi yllätti tasoittavalla vuorolla KeKin ulkokentän. Tämä jäi kuitenkin laihaksi lohduksi, kun enempää juoksuja ei saatu aikaiseksi lyöjien loppuessa lopulta kesken.

 - Kyllä me hyvä peli pelattiin loppupeleissä. Tietenkin tuo kotiuttaminen oli tänään molemmille vaikeaa. Me teimme kuitenkin vähän enemmän niitä juoksuja. Kolmostilannemäärä on kohtuullinen, mutta sitä kautta jos juoksuja olisi tullut ja miehet vaihtuneet kolmosella, niin oltaisiin enemmänkin saatu tilannetta pyöriteltyä. Tuo riitti kuitenkin tänään, myhäili vieraiden Kokko.

Toisella ilmeellä oltiin kotijoukkueen puolella. Kaiken kiteytti lyhyt ja ytimekäs vastaus kysymykseen siitä, että ei tainnut olla aivan suunnitelman mukainen ottelu.

 - Ei.

 - Aamulla viimeksi harjoiteltiin kaaripeliä; ensimmäinen sisävuoro ja ryssittiin kaarella aivan kaikki. Mutta ei mitään, uutta matoa koukkuun ja uutta harjoitusta päälle, kiteytti pelinjohtaja Mika Peltonen heti huonon alun otteluun.

Toinen jakso alkoikin kotijoukkueelta yhtä huonosti kuin ensimmäinenkin. Avausjuoksun tekivät jälleen vierailijat, kun polttoheitto kolmoselle karkasi kiinniottajan räpylän alta kallioille toisen tasoittavalla. Seuraavassa vuorossa vieraiden kakkospalkittu Ossi Meriläinen iski lukemat 0-2:een hienolla kakkospuolen välilyönnillä. KaMa heräsi jälleen taisteluun viimeisessä vuorossa, kun Sami Joukainen puhkaisi kakkossauman kotiuttaen Jouni Itävalon.

Palottomana ajolähtönä alkanut tilanne kuivui kuitenkin lopulta kasaan jatkotilanteissa, kun heikot osumat kantoivat turhiksi kopeiksi. Mikael Sillanpää joutui vielä tekemättömän paikan eteen yrittäessään kunnaria tyhjään kenttään. Tämän jälkeen KaMalta loppuivat jälleen lyöjät yhdellä palolla, ja vierailijat nappasivat mukaansa kolme pistettä.

 - Jos lähdetään hyvistä pelaajista kentällä tänään, niin kyllä vastustajan lukkari pelasi tänään hienosti. Hän käytti tuomarilinjan hienosti, ja me ei sitten oikein tiedetty, eikä osattu huutaa niitä rajamailla olevia pois. Se varmaan osaltaan näkyi tänään noissa meidän lyönneissä, jotka olivat tänään luokattomia. Ei siinä oikein montaa keskipallo-osumaa ollut. Joni (Rytkönen) löi palloa väliin, ja sen jälkeen oli vähän hankalampaa, myönsi myös KaMan Peltonen.

Parhaan ulkopelaajan palkinnon napannut KeKin lukkari Joonas Kauppinen saikin Peltosen lisäksi lehdistötilaisuuden jokaiselta osallistujalta suitsutusta.

 - Joonas Kauppiselta loistava lukkaripeli taas tähän saumaan, kehui Kokko.

 - Tässä kun pitää aina ensimmäisenä sanoa, että pelinjohtaja tuossa tuon pelin kiteyttikin jo hyvin, niin minä voisin vielä sanoa, että oli mukava pelata, hassutteli puolestaan vieraiden ykköspalkinnon napannut 100% tehoilla vaihtanut Jyri Kyllönen.

 - Keli oli kohdallaan ja henki oli joukkueessa hyvä. Mukavaa, että olemme saaneet nyt viime aikoina hyvin pisteitä ja voittoja. Se näkyy tuossa pelissä sitten sellaisena rauhallisuutena, jota myös hyvä lukkaripeli tuo siihen. Ehkä tuo rauhallisuus sitten lopulta käänsi tämän tiukan pelin meille tänään, hän jatkoi muistaen myös kehua hienon ottelun pelannutta Kauppista.

KaMa sai lisää jobinpostia kolmannen tasoittavassa ulkovuorossaan, kun Meriläisen toista juoksua edelsi tilanne, jossa Jussi Kivelä oli ottamassa selvää paloa kolmospesältä. Pallo otti kuitenkin kummallisen virhepompun nurmelta, josta se nousi lähes pystysuoraan pesävahti Mika Ihanamäen kasvoihin. Peliin tuli pitkä huoltotauko, ja lopulta Ihanamäki joutui jättämään pelin kesken, ja lähti välittömästi stadionilta ulos kohti terveyskeskusta. Onnikaan ei ollut tänään KaMalle suosiollinen, kun jatkotilanteesta Meriläinen iski ottelun voittojuoksun unelmalyönnillään.

 - Fakta on, että minä olen tästä kurasta vastuussa ja nyt täytyy kyllä sitten jo tapahtua jotain. Ei siinä mitään, jos joskus hävitään pelejä, ja joskus hävitään kaksikin peräkkäin. Mutta tämä peli, millä tasolla se on tällä hetkellä, niin ei pärjättäisi edes vanhassa suomisarjassa. Ikävä kyllä, sätti pelinjohtaja Peltonen kovin sanoin itseään sekä joukkuettaan.

KaMan harvoihin onnistujiin lukeutui huikean korkeilla tolpillaan Kempeleen sisäpeliä sekoittaneen kakkospalkitun lukkari Ollin lisäksi ykköspalkittu Joni Rytkönen. Yhden tuodun lisäksi hän keräsi seitsemän kärkilyöntiä – eniten koko ottelussa. Lähimmät haastajat Kyllönen ja Henri Pulkkinenkin jäivät viiteen. Ainoastaan yksi kauneusvirhe Kempeleen ulkopelaajan venytettyä komean kopin rikkoi 100% tehot.

 - Minulla ei ole oikein mitään sanottavaa tähän peliin. Me olimme tosi huonoja sisäpelissä. Kauppinen pelasi todella hienosti, vaikka ei ole montaa Superin peliä pelannut. Itsekin olin pari kertaa kakkosella aivan liemessä, että miten sieltä lähdetään ja näin poispäin. Propsit siitä, sillä hän oli se, joka meidät kuseen sai, jakoi myöskin lukkarin koulutuksen saanut "Ryde" tunnustusta Kauppiselle.

 - Kyllähän me olemme jossain aivan eri maailmassa tällä hetkellä. Aika huono maku jäi ottelusta. Viikonloppu nyt treenaillaan ja katsotaan sitten mitä tulee. Eipä tässä ihan hirveitä voi olla tehtävissä. Koitetaan nyt tsempata tuo ilme ensimmäisenä ainakin, päätti Rytkönen kääntäen katseet jo tuleviin otteluihin.

Superpesis jää nyt Itä-Länsi -tauolle. Kankaanpään Mailan pelit jatkuvat ensi viikon tiistaina kotiottelulla Kiteen Palloa vastaan. Myös tämä ottelu kuuluu huipputärkeiden otteluiden sarjaan tasaisessa keskiryhmässä. KaMalla onkin tuossa ottelussa mahdollisuus nopeaan paluuseen voittokantaan Vatajankosken Energiakentällä. Tervetuloa kannustamaan KaMa voittoon!


Ottelun tilastot

Kirjallisen otteluselostuksen löydät Kankaanpään Mailan Twitterin live-tililtä tästä linkistä.


-MK