Uutiset

Raportti: Imatralta tuomisina vihdoin helpottava voitto

 

 Imatran Pallo-Veikot – Kankaanpään Maila 0-1 (1-1, 2-4)

Kankaanpään Maila saavutti vihdoinkin sen helpottavan voiton pitkän tappioputken päätteeksi. Kaksi pistettä Imatralta helpotti joukkueen asemia sarjan hännillä sen verran, että nyt kaikki on jälleen joukkueen omissa käsissä. Jos Imatra-ottelu oli joukkueen tähän astisen kauden tärkein, on vähintään yhtä tärkeä ottelu edessä tiistaina Vatajankosken Energiakentällä Kempeleen Kiriä vastaan.

Ottelussa kohtasivat kaksi putkijoukkuetta. Kankaanpään Mailan tappioputki oli venynyt jo peräti kymmnen ottelun mittaiseksi, kun taas Imatralla tappioputki oli numerossa kuusi. Ottelun jälkeen KaMa katkaisi oman putkensa, ja aiheutti isäntäjoukkueelle jo seitsemännen peräkkäisen tappion.

Avausjakso kuljettiin hienoisessa Imatran hallinnassa Pallo-Veikkojen viedessä kolmostilanteet 7-3. Mitään sisäpelin juhlaa ei avausjaksolla nähty sateisen sään vuoksi. Erityisen paljon sisäpeliä verotti toisen ja kolmannen vuoroparin aikoihin nähty rankkasade. Juoksujenteossa avausjaksolla onnistuivat  joukkueidensa kotiuttajajokerit Lauri Rönkön ja Ville-Veikko Ollin onnistuessa kertaalleen.

Toisella jaksolla osat kääntyivät hienokseen KaMan viedessä kolmostilanteet 6-8. Ottelun ratkaisunhetket nähtiin kolmannen aloittavalla Ollin sekä Sami Joukaisen onnistuttua kotiutuksissa peräkkäisinä lyöjinä, ja vielä hetken kuluttua hyvään sisäpelivireeseen syksyn lähestyessä äitynyt Teemu Utunen lisäsi johdon jo kolmeen. Neljännen aloittavalla iskettiin jo naulaa imatralaisten kirstuun kakkospalkittu Ville-Veikko Ollin onnistuessa kotiuttamisessa kolmannen kerran.

IP-V sai vielä tasoittavallaan hienoisen kirin aikaiseksi Rönkön ja Tommi Päivisen onnistuttua peräkkäisinä lyöjinä. Hyvinkää-ottelun jälkeen voittoasemassa pelaamisen tärkeydestä muistuttaneen kapteeni Jouni Itävalon, joka palkittiin myös ottelun parhaana ulkopelaajana, opit olivat menneet joukkueessa perille, ja KaMa nappasi fiksusti takapalon Päivisen lyöntivuorolla. Kahden palon tilanteesta eivät imatralaiset enää toipuneet, vaan ottelulle sinetin toi KaMan ykköspalkittu Joni Rytkösen huikean korkea tolppa ja siitä seurannut laiton lyönti.

KaMan kausi jatkuu tiistaina kotiottelulla Kempeleen Kiriä vastaan. Ottelussa pelataan jälleen suurista asioista, ja voitto helpottaisi KaMan asemia sarjataulukossa huomattavan paljon. Kempeleen Kirin riveissä esiintyvät KaMa-kasvatti Juhani Ojala sekä ex-KaMa Jani Moilanen. Kempeleeltä otteluun mahdollisesti on saapumassa myös rumpuryhmä kannattamaan juuri pelinjohtoansa vaihtanutta KeKiä.

Tappioputki on nyt katkaistu ja voittoputki avattu! Tiistaiksi Vatajankosken Energiakentälle toivotaan täyttä tupaa, sillä KaMa tarvitsee kotiyleisönsä tukea nyt enemmän kuin koskaan ennen. Kaikki aikuiset pääsevät otteluun sisään kymmenen euron hintaan ja lapset viidellä eurolla. Tervetuloa!


Ottelun tilastot ja pöytäkirja

Otteluvideo


 -MK

Keki