Uutiset

"On hienoa pelata seurassa, missä on näin hyvä yhteisöllisyys"

Vihdin Pallossa pesäpalloilun aloittaneelle Sami Virrolle kausi 2018 superpesiksessä tulee olemaan uran kolmas. Aiemmin urallaan Hyvinkäätä superpesiksessä ja Kuopiota ja Pöytyää ykkösessä edustanut 22-vuotias Virto on ollut kahdesti mukana A-poikien Itä-Lännessä ( 2014 ja 2016). Palkintokaapista löytyy myös B-poikien kultaa vuodelta 2013.Hyvinkään Tahkon riveissä

-Ensikosketuksen lajiin sain ala-asteen koulupesiksessä ja siitä sitten  lähdin seuraan pelaamaan. Pelasin myös  jääkiekkoa ja salibandya 17-vuotiaaksi asti, jonka jälkeen täytyi tehdä päätös mihin lajiin haluaa täysin panostaa ja valitsin pesäpallon. Lukkariksi päädyin vasta C-junioreissa viimeisellä kaudella, kun hallikaudella kokeilimme. Jääkiekkoa seuraan edelleen todella aktiivisesti ja pyrinkin käymään aina kun mahdollista katsomassa Euroopan parasta jääkiekkoa Hartwall Areenalla,  taustoittaa Jokeri-fani Virto päätymistään lajin pariin

Lukkarin vaativalla tontilla pelaaminen edellyttää paljon harjoittelua ja taustatyön tekemistä 

Syöttelyä tulee harjoiteltua päivittäin -  tällä hetkellä vielä perustoistojen kautta.  Kun se on taas hyvin hallussa, niin siirrytään keskittymään pelitilannekohtaisiin harjoitteisiin.

Jokaisen vastustajan kohdalla joutuu niin lukkari kuin muukin ulkokenttä tekemään etukäteistyötä, että tiedetään mitä lyöntejä vastustajan pelaajat lyövät ja mistä asennoista. Lukkarin tehtävässä myös keskitytään syötöillä vaikeuttamaan vastustajien lyöntien onnistumista. Jokaista lyöntiä on mahdoton pelata pois, mutta videoilta ja edellisiltä kausilta saa hieman osviittaa, mitkä ovat vastustajan parhaat lyönnit ja mitä voisi olla tulossa mihinkin tilanteeseen.

Omat suurimmat  vahvuuteni lautasen ääressä ovat tällä hetkellä 0-tilanne pelaaminen ja pelaamisen rytmittäminen vaihtotilanteissa. Tiivistää 22-vuotias Virto pelipaikkansa vaatimuksia ja omia vahvuuksiaan.

Ensifiilikset uudesta seurastaan  Virrolla ovat erittäin positiiviset ja rima tulevaisuuden tavoitteiden suhteen on myös vedetty riittävän korkealla.:

- On hienoa pelata seurassa, missä on näin hyvä yhteisöllisyys! Uskon, että tulevasta kaudesta tulee hyvä kausi. Siitä lähdetään, että tulevaisuudessa KaMa nostetaan mitali kantaan. 

Lukkaripula on ollut yksi pesiskeskusteluiden kestoaiheista viime vuosina. Tilanteen korjaamiseksi Virto kannustaa nuoria tarttumaan ennakkoluulottomasti haasteeseen:

- Rohkeasti vaan pallo käteen ja syöttölautasen ääreen! Suomessa on todella paljon hyviä lukkareita, joilta kysymällä saa varmasti hyviä vinkkejä pelaamiseen.

Lopuksi Virto lähettää vielä terveisiä KaMan kannattajille:

Tervetuloa seuraamaan yhtä KaMa- historian nopeimmista joukkueista! Tehdään tästä kaudesta 2018 yhdessä ikimuistoinen !


JH