KaMa voittoon Superlauantain jännitysnäytelmässä

KaMan ja Pesäkarhujen jo neljännen kerran Porissa järjestämä Superlauantai tapahtuma keräsi kumpaankin päivän otteluun komeasti yli 1100 katsojaa. Päivän ensimmäisessä ottelussa Pesäkarhut sai vastaansa viime kauden finaali uusintaan Manse PP.n Tampereelta. Ottelussa pisteet lähtivät vieraiden matkaan jaksoin 0-1 (0-2 ja 3-3).

KaMa puolestaan päätti kolmen ottelun viikkonsa hienoon taisteluvoittoon aina kotiutuslyöntikisaan asti venyneessä ja monenlaisia käänteitä sisältäneessä ottelussa Koskenkorvaa vastaan luvuin 2-1 ( 4-0, 2-3 , 0-0 ja 1-0).

Ottelun avausjakso olin täydellistä KaMan hallintaa. Isäntäjoukkueen ulkopeli toimi lukkari Joona Lehtisen johdolla kuin rasvattu ja jakson voittajasta ei ollut missään kohtaa epäselvää.  Ottelun avausjuoksut syntyivät Petteri Kortelaisen mailasta. Miehen kumuralyönti yllätti Koskenkorvan kakkoskopparin Juho Toivolan ja kotiin tulivat Jouni Itävalo ja Kari Kellokoski.  Jussi Kivelä lisäsi vielä KaMan johtoa kotiuttamalla täydellisesti onnistuneella kakkospuolen pussinpohjalyönnillä hyvin kotiin tulleen Topias Liljan.

Jakson loppulukemat tulivat Arttu Vilanderin hienolla varsilyönnillä, jolla kotiin juoksi Teemu Utunen.

Toiselle jaksolle Koskenkorva tuli aivan erilaisella sykkeellä ja nollasi KaMan heti ensimmäisessä sisävuorossa.  Pohjalaisvieraat siirtyivät myös johtoon heti omalla tasoittavallaan, kun ensimmäisellä jaksolla vähille töille jäänyt ja alkukaudella vahvoja otteita esittänyt jokeri Patrik Wahlsten kotiutti kakkossaumaan iskemällään lyönnillä Tuomas Tuohisaaren.  KaMa tuli tasoihin kolmannen tasoittavalla, kun viimeisenä lyöjänä kahden palon tilanteessa vuorossa ollut Petteri Kortelainen yllätti tällä kertaa Koskenkorvan kolmoskopparin takatilanteessa ja kotiin juoksi Joona Lehtinen.

Koskenkorva iski jakson lopulta ratkaisseet kaksi juoksua kolmannen tasoittavalla. Ensin Patrik Wahlsten iski pallon kovaa kakkossaumaan ja heti perään KaMan ulkokenttä sai kyllä pysäytettyä toisen vieraiden jokerin eli Markus Hallasuon kolmossaumapuhkaisun, mutta sen verran pallo poltti räpylässä, että lukemat muuttuivat 1-3.  Neljännen aloittavalla Arttu Vilanderin merkkaamattomalla välilyönnillä kotiin tuli Mikko Pauna, mutta Koskenkorvan ulkokenttä kesti loppuun saakka ja näin jakso vieraille 2-3 ja edessä oli siirtyminen supervuoroon.

KaMa aloitti sisällä, mutta ei saanut miestä kakkospesää pidemmälle Koskenkorvan etukentän tehdessä palot mallikkaasti.  Sama oli meininki myös tasoittavalla sillä KaMan ulkokenttä ei myöskään päästänyt Jouni Itävalon tyylikkäiden suoritusten johdolla etenijää kakkospesää pidemmälle.

Paremmuuden ratkaiseminen Porin hyvätunnelmaisessa illassa jäi siis kotiutuskisan varaan.  KaMan viidestä parista onnistui kaksikko Miikka Riikonen-Mikko Pauna.  Riikosen merkkaamattomalla välilyönnillä Pauna ehti niukasti kotipesän turvaan.

Koskenkorvalle tarjoutui siis vielä oiva tilaisuus tasoittavallaan nousta voittoon, mutta KaMan ulkopeli oli kuitenkin sen verran rautaa Erku-Areena huutomyrskyssä kaikki vieraiden viiden parin aikana, että isäntien voitonjuhlat saivat alkaa.

KaMan ykkösenä palkittiin uransa 100 superpesisjuoksun ja yhteensä kolme kertaa kotiutuksessa onnistunut Petteri Kortelainen. Kakkospalkinnon sekä ottelun parhaan ulkopelaajan palkinnon otti ansaitusti mainiosti lukkaroinut mutta myös hyvin sisäpelissä onnistunut Joona Lehtinen.  Vieraiden ykkösenä palkittiin toisen jakson voiton takuumies ja kaksi juokua lyönyt  Patrik Wahslten sekä kakkosena  myös lukkarin tontilla hyvin pelannut Juho Hakomäki

KaMan pelit jatkuvat keskiviikkona 13.6 kun vieraaksi Vatajankosken Energiakentällä saadaan Sotkamo.