Uutiset

Ennakko: PattU saapuu juhlistamaan KaMan 60-vuotista taivalta

 

Kankaanpään Maila juhlistaa huomenna lauantaina 60-vuotista taivaltaan pesäpallon erikoisseurana, kun Pattijoen Urheilijat Raahesta saapuu Vatajankosken Energiakentälle. Juhlaottelu lauantaina alkaa jo kello 16, ja juhlat jatkuvat kello 19:30 alkaen Palloiluhallilla Kankaanpää Rocks -tapahtumassa, jossa esiintyjinä ovat George, Remix! sekä Paula Koivuniemi orkestereineen.

Sarjatilanne

Kotijoukkue Kankaanpään Maila löytyy Superpesiksen sarjataulukosta sijalta 11. Pisteitä on tarttunut mukaan piste per ottelu tahdilla, kun molempia on takana ja kerättynä 12 kappaletta. Raahe löytyy runkosarjan kuudennelta tilalta, kun 11 ottelusta on tarttunut mukaan 16 pistettä.

Viimeisimmät 3 peliä

Kotijoukkue Kankaanpään Maila jäi edellisessä kotiottelussaan keskiviikkona Sotkamon Jymyä vastaan juoksuitta häviten ottelun 0-2. Tätä ottelua edelsivät kuitenkin pisteelliset koitokset, kun Porin Superlauantaista mukaan tarttui voitto Koskenkorvan Urheilijoista kotiutuslyöntikilpailun jälkeen. Tätä edeltävässä ottelussa kohtalona oli puolestaan hävitä kotiutuslyöntikilpailu Imatran Pallo-Veikkojen vieraana.

Pattijoen Urheilijat Raahesta nappasi viimeisimmästä ottelustaan puhtaan 2-0 -voiton Alajärven Ankkureista. Viikko takaperin lauantaina joukkue puolestaan hävisi kotonaan Kouvolan Pallonlyöjille. Viiden pisteen potin kolmesta viimeisimmästä ottelusta varmistaa 1-2 voitto supervuoroparin jälkeen Oulun Lippo Pesiksen vieraana.

Kauden kohtaamiset

 Runkosarja 31.5.   PattU – KaMa 1-0 (3-3, 6-2)     Tilastot

Ennakkoasetelmat

Ottelussa on jälleen jaossa tärkeitä pisteitä tasaisen keskiryhmän taisteluun, jossa kamppailu seitsemän joukkueen ylempään jatkosarjaan käy kovana. Kuluvaksi kaudeksi vahvistunut PattU on tällä hetkellä vielä "kuivilla" taistelussa, mutta matkaa viivan alle ja seitsemän joukkueen ulkopuolelle on vain kaksi pistettä. KaMa puolestaan janoaa pääsyä mukaan tähän taisteluun, ja kolme pistettä esimerkiksi kaventaisi jo mukavasti neljän PattUn hyväksi olevaa neljän pisteen eroa.

KaMa on keräillyt kuluvalla kaudella pisteitä tasaiseen tahtiin. Runkosarjaa on nyt pelattu jatkosarjat mukaan lukien reilu kolmannes. Sarjan kärkinelikko alkaa erottumaan hiljalleen muista kuin myös sarjajumbo Oulun Lippo Pesis toisessa päässä. Sijat 5–13 sen sijaan ovat seitsemän pisteen sisällä, ja tuossa taistelussa sijoitukset tulevat elämään vielä pitkään ja kovasti. KaMan tahdin pitäisi hivenen parantua, jotta sijoitus seitsemän joukossa aukeaisi, mutta toisaalta tälläkin tahdilla taistellaan runkosarjassa kohtalaisista sijoituksista.

Vierailija Pattijoen Urheilijat vahvistui kuluvalle kaudelle ja se onkin välittömästi näkynyt myös joukkueen sarjasijoituksessa. Viime kausina sarjan hännillä rämpinyt PattU on hyvien otteiden myötä noussut ylempään keskikastiin ja kamppailee tosissaan huippulukkari Topi Kososen johtamana suorasta pudotuspelipaikasta, jonka alkusarjassa seitsemän joukkoon sijoittuminen takaisi.

Kokoonpanot

KaMa ilmoitti tänään purkaneensa sopimuksen lukkari Sami Virron kanssa. Tämä rauhoittaa KaMa-kasvatti Joona Lehtisen paikan joukkueen ykköslukkarina. Tutut miehet jatkavat edelleen sairastuvalla sekä Arttu Vilander on poissa maanpuolustustehtävien vuoksi. Samat miehet jatkavat siis kokoonpanossa kuin Sotkamoakin vastaan, mutta numerojärjestykseen on luvassa muutoksia. Tästä linkistä klikkaamalla pääset tarkastelemaan KaMan kokoonpanoa ja tilastoja SoJy-ottelussa.

 KaMan kokoonpano julkaistaan Kankaanpään Mailan kotisivuilla pelipäivänä kello 12.

Pattijoen Urheilijat teki täksi kaudeksi merkittäviä kaappauksia, kun joukkueeseen siirtyivät paluumuuttaja Timo Kallio Joensuusta sekä kauden 2015 lyöjäkuningas Ossi Meriläinen Kempeleen Kiristä. Lisäksi ennen kauden alkua varmasti monille tuntematon 30-vuotias Superpesis-debytantti Jere Achren on varmasti tehnyt kaikille itsensä tunnetuksi PattUn etukentällä. Tästä linkistä klikkaamalla pääset tarkastelemaan PattUn viimeisimmän Alajärvi-ottelun kokoonpanoa ja tilastoja.

Taisteluparit

Lukkaritaisto. Kokenut kettu Topi Kosonen saa Joona Lehtisestä nuoren haastajan otteluun. Raahessa KaMa oli vaikeuksissa Kososen kanssa. Olisiko nyt Lehtisen aika maksaa potut pottuina?

Ykköskärjet. PattUn vahvistunutta kärkeä on kuvailtu yhdeksi Suomen kovimmista. KaMalla onkin lauantaina tekemistä, jotta PattUn kärki saadaan kuriin, ja aina makeampaa olisi, mikäli oma kärki pyyhkisi PattUn vastaavalla lattiaa. Kuinka KaMan muuttunut kärki toimii huomisessa juhlaottelussa?

Jokeriosaston taistelu. Meriläinen sekä hyvää kautta pelaava Jari Törmänen vastaavat KaMan Petteri Kortelaisen ja Miikka Riikosen asettamaan haasteeseen. Pelinjohtaja Jukka Karttunen toivoo, että huomisessa ottelussa KaMa pystyisi käyttämään paremmin lyöntivoimaansa. Riittääkö se ottelun voittoon?

Ottelun ratkaisee 

Ulkopeli. Ottelussa vastaan saapuu vahva PattU sekä sen vahva kärki. Ulkopelin sekä nollatilanteen pitää huomenna toimia, jotta PattUn kovat kotiuttajat onnistutaan pimentämään ja voitto ottelusta kairaamaan. Vastaavasti PattUn ulkopeliin pitää keksiä toimivia lyöntejä, jotta se Kososen johtamana onnistuttaisiin murtamaan. Raahessa KaMa oli vaikeuksissa sisällä Kososen kanssa, ja tuohon pitäisi nyt iskeä vahvalla kaaripelillä sekä hiljalleen tätä kautta murtaa PattUn ulkopeliä.

Pelinjohtaja Jukka Karttusen kommentit

 – Sotkamo-ottelusta ei jäänyt mitään käteen. Se oli sisäpelille haasteellinen ottelu, ja sisäpeliin sen myös hävisimme. Alajärvi näytti seuraavana päivänä, että paljoa ei olisi voittoon tarvinnut tehdä, mutta mitään emme tuosta pelistä kuitenkaan saaneet.

 – Edellisessä PattU-pelissä olimme Topin kanssa lirissä. Nyt on keskitytty valmisteluissa Kososta vastaan pelaamiseen. En usko, että PattU paljoa muuttaa pelaamistaan meidän edelliseen kohtaamiseen nähden. Heillä on äärimmäisen kova kärki, joka on valtakunnan huippua. Se pitää saada kiinni, niin että jos lyöjämiehet pääsevät kotiuttamaan, he joutuvat tekemään sen palojen kanssa.

 – Pidennämme omaa kärkeämme otteluun, jotta pystyisimme pelaamaan paremmin kovaa ja pienpeliä. Lyöntivoimaa meillä joukkueessamme riittää, mutta emme ole vielä oikein päässeet käyttämään sitä. Se pitää tässä ottelussa hyödyntää paremmin sekä saada kunnolla käyttöön.

 – Juhlaottelu on tietysti hieno tapahtuma, vaikka meidän se täytyykin ottaa runkosarjaotteluna runkosarjaotteluiden joukossa. Upeaa, että meillä on 60-vuotias seura sekä pitkät perinteet. Lisäksi tällä hetkellä olemme miespuolella kiistatta alueemme ykkösjoukkue. Huomisesta tulee varmasti hieno tapahtuma ja ottelu.

Pro Tip

Juhlaottelun jatkot vietetään kello 19:30 alkaen Palloiluhallilla Kankaanpää Rocksin merkeissä! Musiikista vastaavat huikeat bilebändit Remix! ja George sekä valtakunnan suurin iskelmäkuningatar, Paula Koivuniemi ja hänen svengaava orkesterinsa.

Konserttialue on K-18. Liput: Ennakkoon 29,50€ ja ovelta 39,50€.  Lippuja myyvät Kankaanpään ST1-asema ja K-Citymarket Kankaanpää sekä Lippu.fi. 

VIP-lippu 100€ (sisältää liput aitioon, ruoan sekä 5kpl juomia). Tästä linkistä pääset tapahtuman Facebook-sivuille. Tästä linkistä puolestaan lipunmyyntiin.

Nyt juhlitaan! Kankaanpään Maila täyttää 60 vuotta ja sitä juhlistetaan tässä juhlaottelussa sekä Kankaanpää Rocks tapahtumassa! Ottelu Pattijoen Urheilijoita alkaa Vatajankosken Energiakentällä kello 16, ja Kankaanpää Rocks Palloiluhallilla kello 19:30. Otteluisäntänä juhlaottelussa toimii Kuljetus T. Roskala Kankaanpää, ja isännän kestitsee Lumiainen Oy. Tervetuloa kannustamaan KaMa voittoon juhlaottelussaan sekä viettämään jatkoja Palloiluhallille Kankaanpää Rocksin merkeissä!

SoMessa pääset menoon mukaan hashtageilla #Superlauantai #KAIKKIpeliin #60v #SydäntäPeliin #Pääskysasento

 -MK


Ottelukaruselli KaMa - Pattu

Jullari-kauppa