Uutiset

Otteluennakko: Kankaanpään Maila – Alajärven Ankkurit

Alajärven Ankkurit saapuu vierailemaan TH-Kumi Areenalle huipputärkeässä miesten Superpesiksen ottelussa tiistaina 17.6.

Sarjatilanne: Kotijoukkue Kankaanpään Maila on 11:nä saatuaan kasaan 9 pistettä 10:stä ottelusta. Vierailija Alajärven Ankkurit löytyy sarjataulukosta KaMan takaa ottelun enemmän pelanneena. Pisteitä joukkueella on kasassa viisi.

Viimeisimmät 3 peliä: Kankaanpään Maila: 3 tappiota, 2 pistettä. Alajärven Ankkurit: 3 tappiota, 0 pistettä.

Kauden kohtaamiset: 20.5. Alajärvi – Kankaanpää 1-2 (1-2, 4-0, 0-3)

Ennakkoasetelmat: Kauden alussa peräpäähän veikatut joukkueet kohtaavat Kankaanpäässä huipputärkeässä, melkeinpä “kuuden pisteen” ottelussa. Molemmille joukkueille jokainen piste on huipputärkeä, erityisesti toisiaan vastaan.

Molempia joukkueita on kauden aikana vaivannut epätasaisuus. Tästä esimerkki löytyy jo joukkueiden kauden aiemmasta kohtaamisesta, kun avausjakson taisteli itselleen silloinen vierailija Maila. Toisella jaksolla taasen hallinta oli täysin Alajärvellä, vain kääntyäkseen kuitenkin uudestaan supervuoropariin, jossa ratkaisun löi Henri Pulkkinen kunnarillaan.

Kotijoukkueen edellinen ottelu on vain sunnuntailta, joka sekin kotipeli. Tuolloin sama epätasaisuus vaivasi joukkuetta, ja ensimmäinen jakso meni helpohkosti vieraille. Toisella jaksolla KaMa kuitenkin terästäytyi, mutta sisäpelin numerovaihdoksista huolimatta tämän edelleen tökkiessä vierailija Kitee vei toisenkin jakson niukasti.

Vierailija Ankkurit ovat kaudella haastaneet vahvasti kovempiaan. Jokin on kuitenkin joukkueen otteista puuttunut, sillä joukkue on jäänyt pisteittä peräti kahdeksasti, vaikka kuusi näistä otteluista on päättynyt 0-1 -lukemin, mukana ottelut muun muassa Vimpelin Vetoa ja Sotkamon Jymyä vastaan. Joukkue on saanut rakennettua hyvin tilanteita, mutta kotiutukset ovat yskineet. Joukkueen kotiutusprosentti onkin Superpesiksen heikoin.

Kokoonpanot: Kotijoukkue Kankaanpään Maila sai edelliseen otteluunsa pitkästä aikaa jälleen kaikki pelaajansa terveinä mukaan. Mika Ihanamäen käsivamma oli pelättyä lievempi tämän ollessa Kiteetä vastaan jo yhdeksikössä. Myös alkukaudesta lukkaroinut Jussi Kivelä teki paluun lautasen äärelle. Kitee-ottelussa Antti Rinnevuori jouduttiin toisella jaksolla tiputtamaan numerolle yhdeksän lievien vammojen vuoksi. Mika Ihanamäki nousi tällöin kärkeen numerolle kaksi. Mielenkiintoista onkin nähdä, tekeekö KaMa muutoksia numerojärjestykseensä tulevaan otteluun. Tästä löytyy kuitenkin KaMan Kitee-ottelun kokoonpano.

Vierailija Ankkurit on typistänyt kauden kuluessa kärkensä huippulyhyeksi. Jokeri Juha-Matti Jaatinen lähtee kärkeen, jota seuraa numeroilla 1 ja 2 pelaavat Juha-Matti Matilainen sekä hienoa Superpesis-debyyttikauttaan pelaava Kari Kellokoski. Numerolta kolme löytyy joukkueen ylivoimaisesti tärkein pelaaja, Sotkamosta talvella siirtynyt Aki Orava, joka on paljonvartijana niin ulko- kuin sisäpelissäkin.

Kärkeä tukee vaihtaja-/etenijäjokeri Jere Saukko sekä pääkotiuttaja Ismo Ankkuri. Numerolta neljä löytyy paluun viime syksyisen lopettamisen jälkeen tehnyt Tero Rantakangas. Tätä seuraavaa kakkoskärkeä Ankkurit ei ole juuri käyttänyt. Tässä Ankkurien edellisen ottelun avauskokoonpano. Poissa joukkueen vahvuudesta on pitkäaikaispotilas Sasu Iivarinen.

Taisteluparit: Tässä ottelussa taistelupareja löytyy useita. Suuressa roolissa on viuhkamiesten Jukka Karttusen ja Matti Iivarisen mittelö. Kumpi saa ruoskittua joukkueensa parempaan vireeseen tässä tärkeässä ottelussa latauksen kuitenkin menemättä yli?

Seuraavat mielenkiintoiset seurattavat löytyvät mailojen varresta. Joukkueidensa tärkeimmät sisäpelaajat Henri Pulkkinen ja Aki Orava ratkovat paljon. Kumpi saa rakennettua paremmin tilanteita ja kumman ruuti on kuivaa? Superpesiksen kahden vähiten juoksuja lyöneen joukkueen ottelussa paljon ratkaisee myös kotiuttajien vire. Kumpi vie: Jukka Lankinen vai Tero Rantakangas? Miro Marttila vai Ismo Ankkuri?

Ottelun ratkaisee: Tasaisuus. Vastakkain on kaksi hyvin epätasaisen alkukauden pelannutta joukkuetta. Myös kahden vähiten juoksuja lyöneen joukkueen mittelössä elintärkeässä asemassa on myös kotiuttajien onnistuminen. Ankkurit on saanut ehkä hieman paremmin tilanteita rakennettua kuin Maila, mutta kotiutukset ovat menneet toisinpäin. Nyt ei aiemmin nähtyjä helpohkoja juoksuja saisi antaa.

Ottelu on molemmille joukkueille huipputärkeä myös syksyllä sijoituksia ratkottaessa. Pelinjohtajilla onkin joukkueidensa virittämisessä tärkeä työ. Lataus ei saa mennä yli eikä liikaa jännittää. Rennompi joukkue tulee viemään ottelusta voiton.

Tule kannustamaan KaMa voittoon huippujännittävässä ja –tärkeässä ottelussa viime kausien rakasta, ja nousukarsinnoista tuttua, vastustajaa, Alajärven Ankkureita, vastaan!