Uutiset

Raportti: Vahva KaMa ei jättänyt JymyJusseille mitään mahdollisuuksia

 

 Kankaanpään Maila – Seinäjoen JymyJussit 2-0 (7-3, 6-2)

Suomen kuumin pesäpallostadion oli nimensä veroinen, kun aurinko helli lähes loppuunmyytyä katsomoa. Kuumana kävi myös kotijoukkue, joka ei jättänyt siipirikkoiselle vierailijajoukkueelle mitään mahdollisuuksia. Ulkopeli hyydytti lukkari Joona Lehtisen johdolla lyöjäkuningas Jukka-Pekka Vainionpään täysin samalla kun KaMan Miikka Riikonen mätti kunnarin ja viisi tavallista juoksua vieraiden ulkokentästä.

KaMa aloitti ottelun terävästi heti aloittavalla sisävuorolla, kun Kari Kellokosken näppi kotiutti heti ensimmäisellä yrityksellä ja lyönnillä Niko J. Korhosen. Vuoron lopuksi Miikka Riikonen lisäsi vielä johtoa rajulla kakkossaumasiivulla. Tasoittavalla KaMa onnistui tylsyttämään JymyJussien ahdistelut. Mallikkain suoritus nähtiin kakkoskoppari Valtteri Hämäläiseltä, joka haki upealla syöksyllä Jukka-Pekka Vainionpään rajun keskilaa'an kopiksi. Vierailijatkin saivat kuitenkin lopulta juoksutilinsä auki, kun Oskari Mäkelä onnistui löytämään tyhjän tilan kakkosjatkeelta ja iski Superpesis-uransa avausjuoksun.

 – Haastavaa oli lähteä tähän peliin tuon torstaisen ottelun jälkeen, jossa tuli loukkaantumisia, ja jouduimme paljon muovaamaan lyöntijärjestystä. Kolmostilanteiden valossa ottelu oli näköjään melko tasainen, vaikka ei se siltä kyllä tuntunut, valotti vieraiden pelinjohtaja Markus Kettunen joukkueensa vaikeita lähtökohtia otteluun.

KaMa lisäsi johtoaan toisessa sisävuorossa Arttu Ruuskan kolmospuolen pussarilla sekä pikahälytyksellä Petteri Kortelaisen korvanneen Toni Pomellin näyttävällä kakkospuolen kumuralla. Seuraavat kaksi vuoroa edettiin nollilla, kunnes JymyJussien kolmannen tasoittavalla rakenteli palottoman ajon. Ottelun parhaaksi ulkopelaajaksi valittu lukkari Joona Lehtinen tylsytti jälleen Vainionpään, nyt kahden palon arvoisesti. Vainionpään jälkeen lyömään tulleelle Elmeri Liedolle KaMa ei kuitenkaan voinut mitään. Hän tyhjäsi takapesät kahdella upealla ja painavalla tappikumuralla, jotka jättivät KaMan ulkokentälle hyvin vähän mahdollisuuksia.

 – Meillä on kyllä aika taistelua tässä käyty läpi oman hommamme kanssa. On aina valitettavaa, kun miehiä tippuu riveistä pois. Vaikka olisi sitten vastustajakin, ja nyt se aiheutti vähän meillekin kysymysmerkkejä, kun emme tienneet, mikä Raunion kunto on eikä myöskään ole hirveästi kokemuksia Mäkelästä lukkarina. Emme olleet ihan varmoja, miten lähteä peliin, vaikka hyvä suunnitelma tehtiin. Ja ehkä sieltä ne juoksut sitten saatiin, mistä oltiin ajateltukin, valotti puolestaan KaMan viuhkavelho Jukka Karttunen kotijoukkueen lähtöasetelmia otteluun.

KaMa ei kuitenkaan vieraiden juoksun päähän noususta hölmistynyt, vaan viimeisessä sisävuorossa kakkoskärki rakenteli nopeasti palottoman ajolähdön, josta ykköspalkittu Riikonen onnistui ensin täydellisen mittaisella kahvanäpillä ja huimalla kakkossaumaiskulla. Toinen jokeri Pomell lisäsi johdon vielä 7-3:een toisella oppikirjamaisella kakkospuolen kumuralla. JymyJussit rakenteli vielä viimeisen tasoittavallaan palottoman ajolähdön, mutta lukkari Lehtisen taktisten väärien siivittämänä KaMa tylsytti jälleen Vainionpään ja nyt myös Liedon varmistaen ensimmäisen pisteen komealla jaksovoitolla.

KaMan ote pitää loppuun asti

Loukkaantumisista kärsinyt JymyJussit sai tauolla lisää huolia, kun Tuomas Raunio ei pystynyt jatkamaan ottelua toisella jaksolla. Hänen tilalleen yhdeksikköön tullut Sami-Jukka Korvola aiheutti kuitenkin heti kotiyleisölle sydämentykytyksiä, kun mittautettu koppilyönti tippuikin takarajalle. KaMa selvisi tilanteesta kuitenkin säikähdyksellä, kun kunnaria yrittänyt Korvola paloi kolmostaipaleelle. KaMa piti lopulta JymyJussit nollilla, kun Valtteri Hämäläinen esitteli rajua heittokättään Mäkelän välilyönnistä ja rintataskuunsa lyöjäkuningas Vainionpään taitellut lukkari Lehtinen nollasi miehen jälleen.

 – Tyytyväinen olin erityisesti siihen, että olimme mukana pelissä koko ottelun ajan. Vaikka siinä muutamia virheitä sattuikin, niin ei meillä oli todella hyvä lataus ja keskittyminen otteluun ihan loppuun saakka. Ja kyllähän se fakta on, että kun me johtoon pääsemme niin se peli vain sitten vie mennessään, jakeli Karttunen kehuja miehistölleen.

Tasoittavalla KaMa jatkoi hienoja otteitaan, kun toisen jakson kuparinen rikottiin Kellokosken keskikumuralla ja juoksutili kasvoi vielä vuoron lopuksi Lehtisen komealla kolmospuolen pussarilla. Vierailijat eivät kuitenkaan tästä hätkähtäneet, vaan tulivat toisessa sisävuorossaan tasoihin, kun Ville Viita puhkaisi KaMan kolmosrajan ykköstilanteessa kunnarin arvoisesti Korvolan kuitenkin palaessa kotipesään. Elmeri Lieto kotiutti vielä Viidan kakkospuolen kumurallaan tasoittaen toisen jakson 2-2:een.

 – Sellainen olo oli, että hallitsimme peliä koko ajan. Vaikka kaverilta vähän kotiutusvoimaa puuttuikin, niin silti Vainionpää 0/5 ja vielä pari viimeisen laitontakin, jotka eivät tilastoissa näy, niin täytyy olla todella tyytyväinen meidän takatilannepelaamiseen tänään. Samalla pitää nostaa myös kaverilta Lieto esiin, sillä ne olivat kyllä hienoja lyöntejä, joille ei voinut mitään, jutteli Karttunen.

Seuraavissa sisävuoroissa molemmat joukkueet rakentelivat palottomat ajolähdöt, mutta heikot sisäpeliratkaisut vesittivät haaveet lisäjuoksuista. Myös KaMan kolmannen tasoittava sisävuoro uhkasi valua hukkaan, kun taululle tuli nopeasti kaksi turhaa kopinnostopaloa. Ykkös-kolmostilanteeseen astellut hurjavireinen Riikonen osoitti kuitenkin jälleen vaarallisuutensa. Toisella mies iski rajun tappikumuran, joka pomppasi kolmoskoppari Henri Puputin yli aivan kuten viime kaudellakin jokusen kerran. Tuloksena tästä kunnari ja kaksi tavallista. Riikosen perään KaMa rakenteli vielä ajolähdön, ja Valtteri Hämäläinen onnistui kotiuttamaan tuplajuoksun tuoneen lyöjätykin komealla kakkosjatkekumuralla.

JymyJussit rakenteli vielä neljännen aloittavallaan yhden palon ajolähdön, mutta KaMa nollasi Vainionpään ottelun loppuun saakka ja voitonjuhlat lähtivät käyntiin kapteeni Jouni Itävalon tehtailtua palot kotiin Vainionpään ja Liedon kotiutusyrityksistä. KaMalle näin tärkeät ja makeat kolme pistettä sekä kaksi tärkeää kokemusta, kuinka puolustaa johtoasemaa jaksojen lopussa.

 – Huomenna sitten taistelu jatkuu Imatralla!, päätti Karttunen.

KaMan kausi jatkuu jo heti huomenna pitkällä vierasmatkalla itärajalle, jossa odottaa Imatran Pallo-Veikot. Tämän jälkeen ensi torstaina on puolestaan vuorossa revanssiottelu JymyJusseja vastaan Seinäjoella. Kotiottelut jatkuvat ensi lauantaina kello 15 Kankaanpää-Areenalle, kun vieraaksi saapuu huomiselta tuttu IPV. Tervetuloa jälleen tuolloin kannustamaan KaMa voittoon Suomen kuumimmalle pesisstadionille!

Ottelun tilastot

Ottelun lehdistötilaisuus

Ottelun Twitter-liveseuranta

-MK