Uutiset

Raportti: KaMalle makea päänahka Vimpelistä

 

 Kankaanpään Maila – Vimpelin Veto 1-0 (2-2, 2-1)

KaMan kausi jatkui torstaina kolmen vieraspelin jälkeen kotiottelulla Vimpelin Vetoa vastaan. Joukkueiden kauden edellinen kohtaaminen Vimpelissä kirjattiin kotijoukkueelle tiukasti 1-0. Tämä antoi odottaa tiukkaa vääntöä ja sellainen ottelusta todellakin saatiin. KaMa palasi makeasti voittokantaan niukimmalla mahdollisella erolla.

KaMan avaussisävuoro kuivahti hölmöihin virheisiin. Tasoittavalla vieraiden Perttu Ruuska rakenteli itselleen ensin takatilanteen ja iski toisella tyylipuhtaan kakkospuolen kumuran, jolla vieraat siirtyivät johtoon. Perään Veto rakenteli vielä palottoman ajolähdön, mutta tässä vaiheessa isännät syttyivät pelaamaan ja hoitivat tarvittavat palot kotiin.

 – Fiilistelin tuossa tuota edellistä kohtaamista Vimpelissä ja itsellä oli luottavainen fiilis. Tässä on kuitenkin sattunut kaikenlaista ennen kuin peli alkoi. Täytyy sanoa, että emme olleet kyllä valmiita pelaamaan heti alussa, avausvuoroonkin saatiin kaikenmoista tollikointia. Mutta sitten kun peli eteni eikä Vimpeli päässytkään karkuun ja kimmerrettiin siinä mukana, niin itseluottamus siinä sitten kasvoi, makusteli KaMan pelinjohtaja Jukka Karttunen ottelun alkua ja Vimpelin hyödyntämättä jäänyttä momentumia.

Toisessa vuorossa KaMa rakenteli palottoman ajolähdön, mutta tilanne kuivahti Petteri Kortelaisen kahden palon lyöntivuoroon. Kakkoskärki kuitenkin siirteli vielä Teemu Utusen kolmoselle, josta Joona Anttila iski miehen kotiin upealla tappikumuralla tasoittaen ottelun. Seuraavissa vuoroissa joukkueet rakentelivat kotiutustilanteita, mutta lyöjä kerrallaan molemmat joukkueet hoitivat palot kotipesään.

Viimeisessä vuoroparissa Arttu Ruuska tuli etutilanteeseen ja siirteli Manu Haukkalan kolmoselle. Seuraavalla tuli kova isku rajaan, ja pallo kimposi etumies Olli Heikkalan räpylän kautta kolmosrajasta läpi. KaMa rakenteli vielä perään ajolähdön, mutta Anttilan ja Kortelaisen yritykset päättyivät paloihin. Tasoittavalla vieraat rakentelivat yhden palon ajolähdön, josta Elmeri Anttila tasoitti jakson kolmossauman puhkaisullaan. Tämän jälkeen KaMa torjui Matias Rinta-ahon yhden ja Janne Mäkelän kaksi kotiutusyritystä varmistaen avausjakson pistejaon.

 – Loppukautta ajatellen todella tärkeät pisteet. Pudotuspelihaaveet säilyvät hieman kirkkaampina tämän voiton jälkeen. Kotiuttaminen oli hieman vaikeaa, mutta ulkona nähtiin maailmanluokan suorituksia molemminpuolin. Hommia saa kuitenkin vielä tehdä, että pysyy kunnossa eikä paikat repeile, jutteli KaMan ykköspalkittu Topias Lilja lehdistötilaisuudessa ottaen kantaa loppukauden tavoitteisiin ja tiukan pelirytmin tuomiin haasteisiin.

Ulkopeli ja Kortelainen voiton takeina

Vimpeli rakenteli itselleen avausvuorossa kolmostilanteita, mutta Perttu Ruuskan keskisauman puhkaisusta Topias Liljan käsi kävi takaa palon arvoisesti ja Matias Rinta-ahon kumuran puolestaan syöksyi ottelun parhaana ulkopelaajana palkittu Jouni Itävalo komeasti kopiksi. Tasoittavalla KaMa rakenteli kärjestä palottoman ajolähdön, mutta neljä kotiutusyritystä jäivät heppoisiksi.

Toisessa vuorossa Rinta-ahon kumurasta otti komean palon etumiehenä kolmostilanteessa häärinyt Toni Pomell. Tasoittavalla rikkoutui jakson kuparinen, kun viimeisenä lyöjänä tilanteeseen tulleen Petteri Kortelaisen maalyönti kolmospussiin poltteli huikean 100% sisäpelin esittäneen Mikko Kanalan räpylässä. Tätä edelsi Ruuskan veljesten mittelö, jossa isoveli Arttu veti pidemmän korren hassuttamalla pikkuveli Perttua taktisella hudilla siirtäen Liljan kolmospesälle.

 – Kyllähän sen nyt kaikki tietää, että se oli vahinko, kuittasi Vimpelin ykköspalkinnon pokannut Perttu tilanteen lehdistötilaisuudessa naurunremakan kera.

Heti seuraavassa sisävuorossa tuli vieraiden vastine, kun Veto rakenteli kärjestään palottoman ajolähdön. Ensimmäisenä lyömään tuli Elmeri Anttila, joka tasoitti tämänkin jakson kolmossauman puhkaisullaan. Hän eteni itse vielä ykköselle pitkällä koukkunäpillään, jota lukkari Joona Lehtinen lähti hakemaan. Kolminkertainen etenijäkuningas Mikko Kanala haistoi mahdollisuutensa ja livisti kolmospesältä. Tiukkaakin tiukempi syöksykilpa kotipesään päättyi lukkari Lehtisen voittoon Vimpelin protestoidessa tiukkaa tuomiota.

Tasoittavalla KaMan Valtteri Hämäläinen puhkaisi heti ensimmäisellä lyönnillä kentän kakkosluukusta. Pallo pysähtyi ilmaiskatsomossa olleen tyttölauman luo ja tilannetta selviteltiin hetken, mutta Vimpeli selvisi tilanteesta kakkostilanteella. Tämän jälkeen vieraat estivät KaMan rakentelut, kunnes jäljellä oli enää vain jokerikolmikko. Mikko Pauna meni etenemään ja Joona Anttila vaihteli hänet kahdella tarkkaakin tarkemmalla kakkospuolen lyönnillä kolmoselle. Lopulta lyömään asteli Petteri Kortelainen, joka siirsi isännät toistamiseen johtoon, kun viimeinen lyönti puhkaisi Vimpelin kakkossauman.

 – Tässä on nyt muutama peli pelattu vähän sinnepäin, mutta onnistuttu voittamaan. Tänään lähdettiin hakemaan hyvää peliä, mitä ei nyt saatu. Ehkä se tähän nyt tällaisen sitten vaati, että saadaan aivan ansaitusti takkiin. Lukematon määrä toissijaisia virheitä. Nyt pitää nöyrästi ottaa tappio vastaan ja myöntää KaMa paremmaksi. Voisi sanoa, että onneksi KaMa voitti tämän pelin, niin saimme kunnon opetuksen tästä itsellemme, ruoski vieraiden pelinjohtaja Markku Hylkilä omiaan.

Viimeisessä sisävuorossa vieraat lähtivät takaa-ajoon kaikki-tai-ei-mitään mentaliteetilla. KaMa kuitenkin napsi tärkeitä takapaloja, kunnes Elmeri Anttilalla oli toiseksi viimeisenä lyöjänä edessään takatilanne. Tuttu paikka varmasti tuli itse kunkin peliä seuranneen mieleen. Merkki oli heti ensimmäisellä päällä ja kolmossaumaan lähtikin komea laaka. Vielä komeampi oli kuitenkin etumies Toni Pomellin valtava tiikerinloikka palloon. Tuloksena haava, kolmas palo ja kolme vislausta pilliin. KaMa otti näin makeaakin makeamman ja pudotuspelihaaveiden kannalta elintärkeän voiton.

 – Tyytyväinen mieli on, että päästään voitto alla sunnuntaina Koskenkorvalle, myhäili Karttunen.

 Niko J. Korhonen ei ainakaan runkosarjassa enää tällä kaudella pelaa. Miikka Riikosesta tiedetään taas sitten huomenna hieman enemmän. Elätellään toiveita, että olisi sunnuntaina mukana. On niin äärimmilleen viritetty urheilijan vartalo, että pitää olla tarkka, milloin mies otetaan taas mukaan, antoi Karttunen päivitystä KaMan loukkaantumistilanteesta.

Miesten kausi jatkuu sunnuntaina Koskenkorvalla, jossa jaossa on jälleen tärkeitä pisteitä. Tämän jälkeen seuraakin kolmen kotiottelun putki, joista ensimmäinen on vuorossa ensi viikon tiistaina Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan alkaen kello 17:30. Hanki liput otteluun Tiketistä ja tule kannustamaan KaMa voittoon ja tärkeisiin pisteisiin!

Muista myös, että poikien Superpesiksen pudotuspelit alkavat! KaMa hankki puolivälieriin kotiedun, ja sarja alkaa huomenna perjantaina Kankaanpää Areenalla Kiteen Palloa vastaan kello 17:30. Tervetuloa kannustamaan pojat voittoon ja kohti mitalipelejä!

Ottelun tilastot

Ottelun lehdistötilaisuus

Ottelun Twitter-liveseuranta

-MK