Uutiset

Sotkamon Jymy piti pisteet Kainuussa myrskyn jälkeen


Hallitseva Suomen mestari Sotkamon Jymy ei antanut KaMan yllättää sarja-avauksessa. Isännät nappasivat pisteet kotikentällään lyöjämörssärien johdolla 2-0 (4-1, 13-4).

”Sisäpeliin olen tyytyväinen, ulkopeliin en niinkään. Vähän ajattelin toisinpäin. Ulkopeliä on hierottu viime ajat, että se kestäisi”, KaMan pelinjohtaja Mika ”Kume” Kulmala totesi.

Ottelun alla Sotkamossa myrskysi ja kenttä lainehti vedestä. Ukkosrintama pyyhkäisi Hiukan päältä ja joukkueiden sekä tuomariston yhteispäätöksellä alkua lykättiin puoli tuntia eteepäin. Lopulta aurinko paistoi ja pallo sai kyytiä.

”Vastustajan lyöntivoima ja nopeustaso tiedettiin. Hyvä haaste oli tulossa, mutta niin halpoja juoksuja annettiin, että se antoi kipinöitä vastustajan liekkeihin. Se harmittaa”, Kume tuumaili.

KaMan kenttää kurittivat eritoten lyöjäjokerit Lauri Rönkkö (1+6 lyötyä) ja Roope Korhonen viidellä onnistuneella kotituksella. Sisäpelionnistujia saatiin onneksi KaMaltakin ja varsin laajan rintaman voimin. 15 kolmostilannetta hallitsevaa mestaria vastaan on vähintäänkin kelpo suoritus.


Riikume

Lyöjämörssäri Miikka Riikonen palkittiin KaMan parhaana sarja-avauksessa.

KaMan kärkikolmikko Lauri Vierimaa Teemu Utunen Antti Kortteenperä rakensi tilannetta isolla prosentilla ja Miikka Riikonen sai ruokaa tarjottimelle. Riikonen kiitti kolmella lyödyllä juoksulla ja Henri Pulkkinen väläytteli pompputaitojaan. Kauden avauskunnarista vastasi Toni Pomell tyhjään kenttään. Pomell myös toi kolme juoksua siinä sivussa.

”Kokonaisuuteen ja lähtökohtiin nähden perus+. Kausi on nyt saatu käyntiin ja etiäpäin”, Kume tiivisti pelin annin.

Sinioranssien paholaisten kausi jatkuu kahdella kovalla ottelulla, kun Vimpelin Vedon kanssa väännetään back to back-hengessä. Torstaina joukkueet kohtaavat Saarikentällä ja perjantaina Kankaanpää Areenalla.

Ottelun tilastot

Sotkamon Jymyn lehdistötilaisuus

 -JT