Uutiset

Maila makeaan voittoon Pomarkussa!

 

Superpesis rantautui Pomarkkuun, kun Kankaanpään Maila kohtasi kotiottelussaan Siilinjärven Pesiksen yhteistyöseura Pomarkun Pyryn kotikentällä. Odotettavissa oli jännittävä ja suurijuoksuinen ottelu, kun kauden päävastustajat kohtasivat helteisessä kelissä. Yleisö sai rahoilleen vastinetta, kun huikea tapahtuma päättyi KaMan kauden avausvoittoon mukavin luvuin 2-0 (8-2, 4-3).

Savuverhon takaa kiilaan juossut KaMa sai otteluun unelma-alun, kun kapteeni Kari Kellokosken hutunkeittovoittoa seuranneella avaussisävuorolla isännät mättivät kolme juoksua upeilla lyönneillä. Ensimmäisen ottelunsa tällä kaudella pelannut Arttu Vilander sai heti tilastomerkinnän lyötyään kolmannen juoksun täydellisellä tappikumuralla.

 – Pelisysteemi meni vähän erilaiseksi, ja täytyi miettiä pelaamista ja jokereiden käyttöä toisella tavalla, kun ei ollut pomppu käytössä tänään. Sitten vielä alkulämmittelyissä putosi yksi pelaaja ringistä kokonaan pois, niin meni homma pikkuisen pyörittämiseksi, kertoi KaMan pelinjohtaja Mika Kulmala ottelun alun haasteista, kun pehmeä kenttä ei sallinut pompun lyömistä ja Manu Haukkala tippui alkulämmittelyssä kokoonpanosta.

Vieraat avasivat tasoittavalla juoksutilinsä isäntien harhaheitolla kotipesästä. KaMa ei tästä kuitenkaan ollut moksiskaan, vaan mätti toisessakin vuorossa kolme juoksua Kellokosken ja Joona Anttilan ottamattomilla kumuroilla sekä Henri Itävalon näpillä. Seuraavissa vuoroissa luukut menivät kiinni KaMan torjuttua vieraiden toisen tasoittavan palottoman ajolähdön.

 – Ottelussa varmaan näkyi kumpi joukkueista oli matkustanut seitsemisen tuntia, sillä olimme aika selvästi väsyneempi joukkue tänään. Enkä tiedä, oliko ajatukset jo huomisessa pelissä kun yksi päävastustajista on kuitenkin huomenna vastassa, niin ei ehkä ollut asenne sitten tässä pelissä ihan kohdillaan, arveli vieraiden pelinjohtaja Riku Tolonen lehdistötilaisuudessa vieraiden tappion syyksi bussijalkoja sekä mitalipeleihin povatun Manse PP:n huomista kohtaamista.

Neljännen aloittavalla KaMa iski vielä kaksi lisäjuoksua, kun nyt päivän toiset juoksunsa löivät Joona Anttila näpillä sekä Jouni Mäki komealla kakkosilmasaumalla. SiiPe yritti viritellä kiriä vielä viimeisen tasoittavalla, mutta ei päässyt Jiri Pippolan tappikumurakotiutusta lähemmäs. Näin avausjakso isännille komeasti 8-2.

 – Ehkä se sitten herätteli meitä, kun tapahtui muutoksia juuri ennen ottelun alkua, sillä olimme oikein terävänä heti alussa. Niinkuin kollega tuossa sanoi, niin heillä pitkä oli tuossa pitkä matkustaminen ja väsy, kun taas meillä oli siinä pientä äksöniä, niin olimme varmasti terävämpiä siinä alussa, ja se varmaan näkyi koko ensimmäisen jakson, epäili Kulmala ottelun alla tapahtuneiden sattumusten kääntyneen joukkueen voimavaraksi avausjaksolla.

KaMan hyvä vire jatkuu toisella jaksolla

Vieraat tulivat terävästi toiselle jaksolle ja rakentelivat heti palottoman ajolähdön ja Toni Toivanen veikin SiiPen kolmossaumaiskullaan ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. KaMan vastine tuli heti tasoittavalla, kun Miikka Riikonen tasoitti jakson illan toisellaan SiiPen linjan avustuksella. Johtojuoksu olikin sitten komea, kun ykköspalkittu Kari Kellokoski karkasi Joona Anttilan pudotetulla kopilla ja kiisi kotipesään kuin tuulispää.

 – Virhemäärä oli aika iso, ja pomputettiin paljon palloa eikä sitten pystytty vastaamaan tuohon vastustajan lyöntipeliin, jossa oli paljon hienojakin lyöntejä sekä muutamia ilmaisiakin pinnoja, myönsi vieraiden Tolonen antaen isännille tunnustusta hyvistä otteista.

Kellarituuletus

Kauden avausvoitto maistuu makealta! Kaksi lyönyt ja tuonut sekä 7/9 kärkilyöntiä kerännyt kapteeni Kari Kellokoski tuulettaa juuri ennen ottelun alkua kokoonpanoon nousseen Jouni Mäen kanssa. Kuva: Juha Levonen

Seuraavissa kahdessa vuoroparissa vieraat siirtyivät toistamiseen johtoon, kun ykköspalkittu kotiuttajajokeri Jiri Pippola onnistui kumuroillaan kotiuttamaan kolmannen ja neljännen kerran. KaMa tasoitti jälleen kolmannen tasoittavalla kakkospalkittu Anttilan mallikkaalla kakkoskumuralla, joka oli jo päivän neljäs onnistuminen.

 – Toinen jakso oli sitten juoksu juoksusta, kun kaverilla Pippola löi tosi hienosti merkillä ja ilman merkkiä lyöntejä, joille ei oikein mitään mahtanut. Eikä sitten saatu keulaakaan yhtään kiinni, jakoi myös KaMan viuhkamies Kulmala tunnustusta vieraille tasaisemmasta toisesta jaksosta. 

Jännitys tiivistyi viimeiseen vuoropariin, jonka aloittavalla KaMa sai nopeasti kaksi paloa taululle. Sydämentykytyksiä aiheutti kuitenkin Mikko Hakomäen pommi kolmosjatkeelle. Pallo painui läpi, mutta takana oleva heinikko yllätti vierailijat siinä määrin, että ykköseltä lähtenyt Jere Paananen oli ehtinyt hädintuskin irtoamaan kakkoselta, kun pallo oli jo kolmospesällä. Tasoittavallaan KaMa rakensi heti palottoman ajolähdön, josta Kellokoski kotiutti heti ensimmäisellä upealla kumura-asennosta lyödyllä hidastetulla Lauri Vierimaan.

Kauden ensimmäinen voitto ja ensimmäiset pisteet tulivat siis upeassa Pomarkun tapahtumassa. Iloa aiheutti erityisesti sisäpelin onnistumiset laajalla rintamalla, kun 12:sta pelaajasta ainoastaan vaihtajajokeri Henri Pulkkinen ei saanut lyötyjä tai tuotuja juoksuja tililleen. Koko joukkueen kärkilyöntiprosentti oli komea 64% ja neljä lyöneen Anttilan ja ykköspalkittu Kellokosken lisäksi esiin täytyy nostaa Antti Korttenperän kolme tuotua, Vierimaan kolme tuotua ja 9 kärkilyöntiä 100% tehoilla sekä vielä takakentän herraksi ja hidalgoksi palannut Vilander, joka palkittiin myös ottelun parhaana ulkopelaajana.

 – Toinen jakso oli tasaista vääntöä, ja hienoa, että tuli voitto. Mäeltä hienot juoksut sekä Anttilan Joona oli tosi hyvässä lyönnissä, kun tuli kumuraa ja vähän muuta joukkoon. Ihan hyvä, että Riikoselle tulee kavereita tuohon lyöntipuolelle, ettei ole ihan kaikki niillä harteilla. Artulta myös hyvä sisääntulo, jakeli "Kume" ruusuja pelaajilleen huomioiden myös kaksi lyöneen Jouni Mäen, joka oli vielä puoli tuntia ennen ottelun alkua merkattuna kakkospelinjohtajaksi.

KaMan kausi jatkuu keskiviikkona kotiottelulla tutulla Kankaanpää Areenalla, kun vastaan asettuu viime kauden hopeajoukkue Kouvolan Pallonlyöjät. Tervetuloa nauttimaan sinioranssien paholaisten kovasta vireestä sekä upeasta pesistapahtumasta! Vieraiden paidassa nähtäneen myös viime kaudelta tutut KaMa-pelurit Arttu Ruuska ja Valtteri Hämäläinen. Liput otteluun saat Tiketistä.

Ottelun tilastot

Ottelun lehdistötilaisuus (PJ:t Riku Tolonen, SiiPe ja Mika Kulmala, KaMa)

 -MK