Uutiset

KPL saapuu mittaamaan KaMan kotivireen

 

Kankaanpään Mailan Superpesis-miehistön kausi jatkuu kotiottelulla viime kauden hopeajoukkue Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan. Ottelu on oiva tasonmittari kotiotteluissaan vahvasti esiintyneelle KaMalle. Tapahtumassa paluun entiselle kotistadionilleen myös tekevät täksi kaudeksi Kouvolaan siirtyneet Arttu Ruuska ja Valtteri Hämäläinen.

KaMan ja Koplan piti kohdata toisensa jo kauden avausottelussa Kouvolassa, mutta ottelu siirtyi silloisten Kymenlaaksossa voimassa olleiden yleisörajoitusten johdosta. Uusi aika ottelulle on tiistaina 6.7. kello 18, eli joukkueet tulevat kohtaamaan toisensa uudelleen jo parin viikon kuluttua.

Siirtyneiden otteluiden lisäksi KPL sai kauden avauksessa muutenkin shokkihoitoa, kun se koki yllätystappion Siilinjärven Pesikselle puhtaasti 2-0. Tuon jälkeen kouvolalaiset ovat kuitenkin kulkeneet voitosta voittoon, kun se kaatoi sarjan häntäpäähän veikkaillut Seinäjoen JymyJussit ja Haminan Palloilijat puhtaasti 2-0. Kasvojen pesua seurasivatkin sitten makeat voitot tämän kauden päävastustajista, kun ensin kaatui Manse PP kotona supervuoroparin jälkeen 2-1 ja perään Hyvinkään Tahko vieraissa 0-1.

 – Koplalla on erittäin kova joukkue, vaikka homma ei heillä ole ehkä vielä toiminut ihan niin hyvin kuin parhaimmillaan viime kausina. Sen verran heilläkin on poissaoloja ja muutoksia kokoonpanossa, että peli ei ole pyörinyt ehkä ihan parhaalla mahdollisella tavalla, ja kehitysprosessi on varmasti heilläkin vielä kesken, analysoi Kulmala tulevaa vastustajaa.

KPL koki hienoisia muutoksia hopeakauden jälkeen, kun joukkueen jättivät Koskenkorvalle palannut kotiuttajajokeri Jere Dahlström, kasvattiseuraansa Haminaan palannut Sasu Toikka, Sotkamoon siirtynyt Toni Laakso sekä uransa lopettanut Anssi Lammila. Näistä toki Lammila kävi jo pikahälytyksellä tuuramassa uransa 999. Superpesis-ottelussa loukkaantunutta lajilegenda Toni Kohosta.

 – Ennen he hakkasivat raivopäänä pompulla tilannetta ja kumuralla miestä kotiin. Toki heillä edelleen on tuon pelityylin tukipilarit Juho Hacklin ja Matti Latvala mukana, mutta ihan niin vakuuttavaa meno ei ole tällä kaudella ollut kuin aiemmilla kausilla on parhaimmillaan totuttu näkemään. Erittäin hyvin he ovat silti pelanneet ja kivikova joukkue tulee vastaan, antoi Kulmala tunnustusta sarjataulukon viidennellä sijalla majaileville kouvolalaisille.

45-vuotiaan Kohosen ottelua numero 1000 tuskin nähdään myöskään Kankaanpäässä. Viimeisimmässä ottelussa Kohosen paikalla nähtiin täksi kaudeksi Tampereen Manse PP:stä kasvattiseuraansa paluun tehnyt Jasperi Luoma. Luoman lisäksi lähtijöitä täksi kaudeksi paikkaamaan KPL hankki viime kauden KaMa-pelurit Arttu Ruuskan ja Valtteri Hämäläisen sekä jo kaudella 2015 Kouvolassa lyöjäkuninkuuden voittaneen Ossi Meriläisen, joka palasi Kymenlaaksoon kasvattiseurastaan Kempeleen Kiristä.

Arvetuulettaa

Arttu Vilander toi heti kauden avausottelussaan ryhtiä KaMan tekemiseen ja ulkopeliin. Tuloksena yksi lyöty, valinta ottelun parhaaksi ulkopelaajaksi sekä tuulettelut kauden avausvoiton kunniaksi. Kuva: Juha Levonen

KaMa nappasi kauden avausvoittonsa ja -pisteensä edellisessä pelissään etäkotiottelussa Pomarkussa. Hienosti kautensa aloittanut SiiPe jäi KaMan jyrän alle vakuuttavan esityksen jälkeen siinä määrin, ettei toipunut seuraavaksi päiväksi vierasreissunsa pääotteluunkaan Manse PP:tä vastaan. Kaiken kaikkiaan KaMa on esittänyt erittäin lupaavia otteita molemmissa kauden kotiotteluissaan, mikä lupaa hyvää myös Pallonlyöjiä vastaan.

 – SiiPe-ottelun voitto toi totta kai itseluottamusta ja uskoa omaan tekemiseen. Harjoituksissa on ollut hyvä meno, vaikka nyt illan viimeistelyharjoitukset joudutiinkin keskeyttämään ukkosmyrskyn vuoksi. Mutta voitto siitä ottelusta oli tärkeä monessakin mielessä, kertoi Kulmala joukkueen kuulumisia.

KaMan kokoonpano kokenee jonkin verran muutoksia edelliseen SiiPe-otteluun verrattuna. Viime ottelusta viime hetkellä sivuun joutunut Manu Haukkala jatkaa sivussa kokoonpanosta pitkäaaikaispotilaan Ville Postin lisäksi. Edellisessä ottelussa paluun loukkaantumisensa jäljiltä tehnyt Arttu Vilander sen sijaan ihastuttaa edelleen kokoonpanossa. KaMan kokoonpano varmistuu vasta pelipäivän aamuna, mutta tällä tietoa kokoonpanossa ja yhdeksikössä nähtäisiin uutta verta verrattuna aiempiin tämän kauden otteluihin.

 – Tämän koronakauden pelitahti on erittäin tiivis ja tuleva juhannustauko mahdollistaa jopa puolentoista viikon huilin kaikille pieniä vaivoja poteville. Se tauko kannattaa nyt hyödyntää, sillä se maksaa itsensä takaisin sitten loppukaudella, vahvisti Kulmala viitaten viime lauantain ja tulevan viikon tiistain otteluiden väliseen ajanjaksoon, mikäli KPL-ottelu jää välistä.

Kankaanpää Areenalle on luvattu keskiviikoksi erittäin helteistä keliä, jota kuitenkin sadekuurot saattavat viilentää. Mikäli ottelu saadaan viedä läpi lämpimässä ja kuivassa säässä, kulkee pallo jälleen lujaa, kuten lauantaina Pomarkussa, ja luvassa saattaa olla runsasjuoksuinen ottelu. Mahdolliset sadekuurot vaikeuttanevat ainakin tilanteenrakentelua, mikä voi hillitä lämpimän sään lyönti- ja juoksuiloittelua, mikäli säiden haltija niin päättää.

Kouvolan pelinjohtajalla Iiro Haimilla on käsissään erittäin nopea joukkue, jonka kotiutusvoima on kuitenkin viime kaudesta merkittävästi laskenut. Tästä kielii esimerkiksi selvästi alhaisempi lyötyjen juoksujen määrä kuin muilla Superpesiksen kärkijoukkueilla. KaMan mahdollisuudet lepäävätkin siinä, että Meriläinen sekä huimassa kotiutusvireessä oleva kokenut Matti Latvala saadaan pidettyä aisoissa ja vähissä kotiutuspaikoissa.

 – Ulkona pitää pystyä lyömään kapuloita Koplan keulan rattaisiin niin ettei Latvala saisi palottomia ajolähtöjä. Sen lisäksi pitää pystyä lyömään kiilaa heidän kärkeensä, että heidän parhaat kotiuttajansa jäisivät mahdollisimman vähiin tilanteisiin, sillä heillä ei ole ihan niin laaja kotiuttajaosasto kuin aiemmilla kausilla on totuttu. Se olisi meiltä hyvä onnistuminen, jos ulkona saataisiin pelattua kotiutustilanteet heidän parhaiden miestensä ohi, komppasi "Kume".

KaMan tilanteenrakentelu on toiminut kotiotteluissa hienosti ja Pomarkussa kotiutusosastolle saatiin lisää onnistujia Miikka Riikosen lisäksi. Tilastojen valossa KaMan mahdollisuuksien ottelussa ei siis pitäisi jäädä kiinni sisäpelistä, varsinkin kun Kankaanpää Areena sallii tilanteenrakentelussa jälleen pompun hyödyntämisen toisin kuin Pomarkun kenttä. Ottelun lopputuloksen kannalta ratkaisevaksi kysymykseksi nouseekin KaMan ulkopelin kestävyys.

 – Toivoisin meiltä sisällä samanlaista peliä kuin edellinen Kankaanpään kotiottelu Vimpeliä vastaan. Siinä meidän sisäpeli oli hyvää, ja merkattuja juoksuja jäi jopa muutama saamattakin merkkivirheiden vuoksi. Ulkopelissä pitäisi pystyä sitten parantamaan, jotta tulos tästä ottelusta olisi meidän kannaltamme parempi kuin ViVeä vastaan, heitti Kulmala pelilliset tavoitteet tulevaan koitokseen.

Vähätellä ei myöskään sovi kouvolalaisten pitkähköä bussimatkaa Suomen helteisissä keleissä. Erityisesti pelin alussa KaMalla on mahdollisuus ottaa ottelu hallintaansa ja kiusata kovaa vastustajaansa, kuten kotiottelussa Vimpelin Vetoa vastaan. Mikäli alun hallinta saadaan hyödynnettyä ja vieraiden kovimmat kotiuttajat saadaan pidettyä vähissä tilannemäärissä, on KaMalla mahdollisuudet yllätykseen SiiPen tavoin.

 – Tavoitteena on totta kai saada pisteitä. Kolme pistettä olisi kova suoritus, mutta yksikin piste jo varmistaa mahdollisuuden päästä yrittämään toista, mikä sekin olisi hyvä tulos. Sarjatilanne on sen verran tiukka, että koviltakin vastustajilta pitää saada raavittua kotona irtopisteitä. Ja näyttäisihän ne pisteet taulukossakin aika hyviltä, naulasi "Kume" askelmerkit KPL-otteluun.

Tarjolla on siis jälleen kerran upea tapahtuma ja jännittävä ottelu, jossa pisteet toivottavasti jäävät kotiyleisön iloksi Kankaanpää Areenalle. Saavu siis nauttimaan upeasta kesäsäästä ja osoittamaan tukesi KaMan miehistölle. Ennakkoliput otteluun myy Tiketti. Kankaanpää Areena, kello 18 – Tervetuloa!

 -MK


202875349 195735829223766 1377074128286373661 n