Uutiset

KaMa ja JymyJussit valmiita viikon toiseen kohtaamiseen Ikaalisissa

 

Kankaanpään Maila ja Seinäjoen JymyJussit kohtaavat toisensa toistamiseen kuluvan viikon aikana. Tiistaina Seinäjoella pelatussa ottelussa KaMa oli vahvempi kotiutuslyöntikilpailun jälkeen ja nappasi kauden ensimmäiset vieraspisteensä. Perjantaina vuorossa on etäkotiottelu kauniilla Ikaalisten pesäpallostadionilla.

Tiistain ottelu oli jännittävä alusta loppuun asti eikä yhtään vähempää sovi odottaa myöskään tulevalta kohtaamiselta. JymyJussit sai koneensa käyntiin toisella jaksolla rallatellen jaksovoittoon, mutta muutoin KaMa piti ottelua näpeissään lukkari Henri Itävalon johtaman vahvan ulkopelinsä ansiosta.

 – Molemmilla joukkueilla alkukauden kuva on ollut vähän samanlainen, että sisäpeli on hakenut vielä uomiaan. Tiistaiksi oli luvattu lyöntikeliä, mutta epäilin, että voi olla silti aika nihkeää, kun kummallakaan joukkueella ei ole oikein pyörä lähtenyt pyörimään sisäpelissä kuin vain ajoittain, kertoi tiistaisessa ottelussa KaMan ykköspalkinnon napannut ja kotiutuslyöntikilpailussa voittojuoksun lyönyt Itävalo.

Myös perjantaiksi on luvassa kaunista säätä ja hellettä sekä Ikaalisten avara kenttä. Tämä lupailisi juoksuiloittelua perjantai-iltana, joten nähtäväksi jää, kuinka tiivistä ulkopeliä joukkueet onnistuvat ottelussa esittämään. KaMa onnistui kuitenkin tiistaina upeasti lyöjätykki Jukka-Pekka Vainionpään pimentämisessä, ja toisaalta edellisessä etäkotiottelussa Pomarkussa SiiPeä vastaan KaMan sisäpelin ketsuppipullo pirskahteli iloisesti. Lupailisiko tämä KaMa-iloittelua myös perjantaina Ikaalisiin?

 – Se on meille ollut aika tyypillistä tällä kaudella, että peli joko lähtee kulkemaan tai se ei lähde. Ihan hyvin saatiin tiistaina tilannetta avausjaksolla, mutta ei oikein kuitenkaan miestä kotiin. Ulkona sitten kuitenkin onneksi riitti. Toinen jakso lähti sitten huonosti käyntiin ja piti vain yrittää koota rivit jatkopalloille, ja niissä usein yksittäiset pelisuoritukset ratkaisevat. Kaverilta nähtiin pari hienoa ulkopelisuoritusta superissa, mutta onneksi sitten kotarissa tuli hienoja suorituksia meidän lyöjämiehiltä, pohti KaMan viuhkamies Mika Kulmala kauden kuvaa palaillen vielä tiistai-illan otteluun.

Paitsi että luvassa on huima pesäpallonäytös kuvankauniilla Ikaalisten pesäpallostadionilla, löytyy ottelusta myös muuta seurattavaa innostuneille lajiniiloille. Ottelussa on luvassa muun muassa veljesten kohtaaminen, kun Joona Anttila ja KaMaa tiistaina kurittanut oma kasvatti Miika Anttila kohtaavat. Lisäksi JymyJussien riveistä löytyvät KaMa-kasvatit Toni Marjamäki sekä vielä viime kaudella KaMaa edustanut Joona Lehtinen, joka muuten nappasi talvella myös Kankaanpään paikallisen tennisliigan mestaruuden.

Ikaalinen

Ikaalisten Pesispuistossa joukkueita odottavat erittäin kauniit puitteet, avara kenttä sekä uusi viime syksynä kunnostettu katsomo. Kuva: Ikaalisten Tarmon Facebook

Ikaalisten Tarmon faneja ottelussa saattaa puolestaan kiinnostaa JymyJussien riveissä läpimurtokauttaan pelaava ja tiistain ottelun parhaaksi ulkopelaajaksi valittu Veeti Kettunen, joka on Tarmossa pelaavan Joona Kettusen pikkuveli. Eikä unohtaa tiestystikään sovi faktaa, että KaMan riveissä pelaa varmasti useampikin Tarmon paitaa kuluvalla ja menneillä kausilla kantanut pelaaja.

KaMa tuskin kokoonpanoonsa tekee suuria muutoksia voitokkaaseen tiistaiseen kokoonpanoon verrattuna. Jaossa jännittävässä kohtaamisessa olisi myös tärkeitä pisteitä, sillä KaMa majailee sarjataulukossa tällä hetkellä 13:ntena, mutta on vain kahden pisteen päässä 10:ttä sijaa hallussa pitävästä JymyJusseista. Samaten viimeistä pudotuspelipaikkaa hallussa pitävään Kempeleen Kiriin on vain neljä pistettä matkaa, vaikka KeKi on pelannut ottelun enemmän.

 – Niin paljon näissä peleissä on liikkuvia ja muuttuvia osia, että ei nämä pelit oikein tuppaa samanlaisia toistensa kanssa olemaan. Voittoa tietysti lähdetään hakemaan, mutta täytyy katsoa, mitä perjantaina oikein keksitään, kun vuorossa on taas vähän erilainen kenttäkin, kommentoi Kulmala perjantain lähtöasetelmia.

Joka tapauksessa luvassa on varmasti jännittävä ottelu, kuuma kesäsää sekä erittäin kauniit puitteet. Tasainen sarjatilanne lupaa myös, että panoksia ei ottelusta puutu ja jaossa olisi molemmille joukkueille jälleen erittäin tärkeitä pisteitä taisteluun pudotuspelipaikasta. Ja on Ikaalisiin muuten tulossa myös vierasjoukkueen fanibussi.

 – Hienot puitteet Ikaalisissa on tiedossa, siellä on kyllä hieno kenttä. Ja meillekin luvassa taas vähän erilainen ottelu, kun ei ole ihan peruskotipeli, makusteli "Kume" perjantain tapahtumaa.

Älä siis jää kotiin ihmettelemään, vaan saavu Ikaalisten Pesispuistoon jännittämään ja kannustamaan KaMa voittoon! Huikean pesistapahtuman takaavat muun muassa mahtavat puitteet sekä JymyJussien fanibussi, ja paikkasi otteluun varmistat Tiketistä. Tervetuloa!

 -MK


Iksujymppä