Uutiset

Manse katkaisi KaMan komean kotipisteputken

 

Tampereen Manse PP saapui tiistai-illan pesisjännäriin ja kauan odotettuun paikalliskohtaamiseen Kankaanpää Areenalle. Kauniissa - muttei liian kuumassa - kesäsäässä ottelua seurasikin kauden ennätysyleisö 921 katsojaa. Kuuma ja dramaattisiakin vaiheita sisältänyt ottelu kääntyi lopulta kotiyleisön harmiksi manselaisille 0-2 (1-6, 2-7).

Vieraat tulivat terävästi otteluun ja jättivät avausvuoroparissa KaMan vaille tilanteita. Tasoittavalla alkutahdit löi Juha Puhtimäki, jonka upea ja painava kumura painui takaa läpi kahden juoksun arvoisesti. Ottamattomilla välilyönneillä johtoa lisäsivät vielä Simo Vainikainen ja Taneli Lassila. KaMan kavennuksen löi toisessa vuoroparissa Jouni Mäki, jonka kumura yllätti takakentällä Topias Liljan. Toinen KaMa-kasvatti Henri Puputti pelasti manselaiset kuitenkin lisäjuoksuilta.

 – Vaikeat alut jaksoihin, kun tuli heti ryppäissä juoksut. Omassa ensimmäisessä sisävuorossa olisi ollut pieni hyökkäyksen paikka, mutta ei siinä nyt onnistuttu. Siinä olisi pitänyt saada pidettyä vähän aikaa peliä tasaisena, että olisi tullut kunnon kapinaa, mutta se oli heti 0-4 molempien jaksojen alkuun, ja lässähti vähän se homma kyllä sitten siihen. Ei pystytty nyt puristamaan eikä saatu ulkona sellaista peliä, jolla olisi pystynyt pitämään pelin tiukkana ja taistella sitä kautta jaksovoitosta, harmitteli KaMan pelinjohtaja Mika Kulmala heikkoja jaksojen alkuja.

Mansen vastine tuli heti tasoittavalla, ja alkutahdit löi jälleen Puhtimäki upealla kakkosjatkekumuralla. Juha Niemi lisäsi vielä johdon 1-6:een keskipompulla. Kolmannessa vuoroparissa KaMa rakenteli yhden palon ajolähdön, mutta ei pystynyt tilannetta hyödyntämään. Manse sen sijaan jätettiin kokonaan vaille kolmostilanteita. Tämä ei kuitenkaan viimeisessä vuoroparissa kantanut satumaiseen kiriin, vaan Manse PP vei pisteen avausjaksolta toisen vuoroparin jälkeisillä numeroilla.

 – Kyllähän me olimme heti alussa vastaantulijoita tässä pelissä, kun Manse meni heti 0-4 -johtoon. Teimme huolimattomuusvirheitä sisällä ja ulkona, emmekä oikein missään vaiheessa pystyneet kyllä oikein kunnolla haastamaan, komppasi jälleen kerran KaMan ykköspalkinnon napannut Antti Kortteenperä, joka oli ulkona ja erityisesti mailan varressa KaMan valopilkkuja.

IMG 0019

Kortteenperä ei suostu luopumaan kultakypärästään. Valinta KaMan parhaaksi pelaajaksi oli jo kauden neljäs kerta kotiotteluissa. Ensimmäistä kertaa kypärä pysyy päässä nyt kaksi peliä peräkkäin. Kuva: Juha Levonen

Toinen jakso alkoi tutun miehen onnistumisella, kun Puhtimäki avasi juoksutilin kolmossauman puhkaisullaan. Seuraavana vuoroon astelleen Juha Niemen painava kumura painui takaa läpi kolmen juoksun arvoisesti. Koppari Perttu Olli esti kunnarin kavuttuaan aidan yli ja palautettua kentälle ennen Niemen kolmostaivalta. Valitettavasti Olli kuitenkin loukkasi tilanteessa itseään ja lähti tikattavaksi terveysasemalle, ja kopparin paikalle asteli Jouni Mäki.

 – Tämä oli, ei voi sanoa että loistokas, mutta hyvä peli koko joukkueelta. Kun pelataan seitsemään päivään neljä peliä, ja tämä on se neljäs peli, niin näkyihän se terävyydessä. Mutta tekemisessä oli silti koko ajan kohtuullinen laatu, mikä mielestäni ratkaisi pelin tänään. Pystyimme sisällä pelaamaan laadukkaasti ja ulkona kohtuu hyvin, kuten koko kauden ajan olemme tehneetkin. Se oli mielestäni tänään avain tähän voittoon, hienon pelin sekä sisällä että ulkona pelannut vieraiden Juha Puhtimäki totesi lehdistötilaisuudessa.

KaMa heräili toiselle jaksolle toisen tasoittavalla, kun se rakenteli palottoman ajolähdön, josta Kari Kellokoski kotiutti kakkosrajanäpyllään kotiin kiitäneen Lauri Vierimaan. Seuraavana vuoroon asteli Miikka Riikonen, jonka raju pommi kakkosluukkuun poltteli ulkokentällä kotiuttaen Teemu Utusen. Jatkotilanteista KaMa ei saanut enempää juoksuja ja loppujakson ajaksi vieraat löivätkin luukut kiinni. Manse sen sijaan lisäsi johtoaan kolmannessa vuorossa Taneli Lassilan toimesta, ja loppuluvut 2-7:ään iskivät neljännessä vuorossa Henri Puputti ja kakkospalkinnon napannut Juha Niemi.

 – Molemmille jaksoille saimme hyvät alut sekä aika reilusti juoksuja ja kaulaa. Se vaikutti vähän pelaamiseen jatkossa, kun peli rentoutui nyt ehkä vähän liikaakin. Lisäksi KaMan lukkari pelasi hyvän pelin, ja olimme alussa sen kanssa jonkin verran hankaluuksissa. Sekin osaltaan vaikutti siihen, että jatkovuorot eivät sitten olleet kovin hyviä. Jäi paljon parannettavaa ja paljon mietittävää, mutta olen silti tyytyväinen voittoon, kehaisi puolestaan vieraiden pelinjohtaja Matti Iivarinen KaMan kakkospalkinnon napannutta lukkari Henri Itävaloa.

Joukkueet kohtaavat koronakaudelta tutussa back-to-back -hengessä uudelleen perjantaina Tampereen Kaupissa. KaMan seuraava kotiottelu on vuorossa puolestaan sunnuntaina, kun Kankaanpää Areenalle vieraaksi saapuu Petteri Kortelaisen ja Ville-Veikko Ollin edustama Koskenkorvan Urheilijat. Liput otteluun myy Tiketti. Tervetuloa kannustamaan KaMa voittoon!

Ottelun tilastot

Ottelun lehdistötilaisuus

 -MK