Uutiset

KaMa ja KeKi kamppailevat isoista pisteitä

 

Kankaanpään Mailan Superpesis-kausi jatkuu keskiviikkona Kankaanpää Areenalla Kempeleen Kiriä vastaan. Ottelussa on jaossa molemmille joukkueille tärkeitä pisteitä, sillä KaMa yrittää kuroa kiinni Koskenkorvan etumatkaa, ja KeKi puolestaan taistelee kynsin ja hampain viimeisistä pudotuspelipaikoista. Ottelu alkaa syysaikataulujen mukaisesti jo kello 17:30.

Kempeleen Kiri majailee tällä hetkellä sarjataulukossa viimeisellä pudotuspeleihin oikeuttavalla sijalla eli kahdeksantena. Tilanne viivan tuntumassa on äärimmäisen tiukka, sillä seitsemäntenä olevalla Hyvinkään Tahkolla on kempeleläisten kanssa sama pistekeskiarvo. Takana oleviin erot ovat myöskin minimaaliset, sillä Pattijoen Urheilijoilla KeKiin on matkaa 0,05 pistettä, Seinäjoen JymyJusseilla 0,07 pistettä ja Kiteen Pallolla 0,12 pistettä.

Jokainen piste viivan tuntumassa on siis äärimmäisen tärkeä ja pistekeskiarvo saa vielä aikaan sen, että tilanne viivan tuntumassa pyörähtää jokaisen kierroksen jälkeen uusiksi - sait sitten pisteitä tai et. KeKillä viivan tuntumassa on silti ehkä kaikkein otollisin tilanne loppukauden ohjelman osalta, sillä kempeleläisillä on vastassa neljällä viimeisellä ottelukierroksella vain sarjataulukossa heidän altaan löytyviä joukkueita.

Nukahduksiin ei joukkueella silti ole varaa, ja kääntäen voi todeta, että KeKi lähtee kaikkiin otteluihin loppukauden ajan ennakkosuosikkina ja pudotuspelitaistelun tuomat paineet niskassaan. KeKin suurimmat ongelmat kauden aikana ovat olleet sisäpelin puolella ja he ovatkin lyöneet selvästi vähemmän juoksuja kuin useimmat kilpailijoistansa. Toisaalta ulkopeli on toiminut ja KeKi on päästänyt vähiten juoksuja koko Superpesiksessä.

Viimeisin ottelu IPV:tä vastaan olikin KeKin kaudelle hyvin kuvaava. Kiri loi ainoastaan neljä kolmostilannetta koko ottelussa, mutta onnistui silti voittamaan kotiutuslyöntikilpailun jälkeen. Aiemmin hyvänä sisäpelijoukkueena tunnettua KeKiä ulkopelin tiivistämisessä on auttanut syksyinen Sotkamon tyhjennys, kun Jussi Korhosen ja ex-KaMa Matti Korhosen lisäksi seuraan siirtyivät Matin veli Antti Korhonen sekä Topi Korhonen.

 – Kempeleellä on tasainen joukkue ja heiltä löytyy jokaiselle ulkopelipaikalle ja jokaiseen rooliin sisäpelissä hyviä pelaajia ja vaihtoehtoja. Sellainen tähtiloisto heiltä ehkä puuttuu, mutta laatujoukkue on kyseessä eikä heikkoja lenkkejä oikeastaan ole ollenkaan, kuvaili KaMan pelinjohtaja Mika Kulmala tulevaa vastustajaa.

IMG 6628

Arttu Vilander palannee KeKi-ottelussa jälleen kokoonpanoon pienen tauon jälkeen. Kokoonpanoon on luvassa myös muita muutoksia Pohjois-Karjalan kiertueen jälkeen mm. pienistä vaivoista johtuen. Kuva: Juha Levonen

Superpesiksen Korhos-valtikan Sotkamosta kaapannut KeKi ei ole onnistunut saamaan sisäpelistään odotettuja tehoja irti. Numerot kaksi ja kolme Onni Määttä sekä Markus Keski-Petäjä ovat onnistuneet kohtalaisesti, kuten myös veljekset Korhonen ja Marko Pelkonen kotiuttajina. Kaikkien tärkeimpien sisäpelaajien kohtalainen kausi näkyykin armotta lyödyissä juoksuissa, kun edes vähäisiä sisäpelillisiä ylisuorittajia ei joukkueesta löydy.

Esimerkiksi kaikista Superpesiksen sisäpelitilastoista löytyy KaMan pelaaja korkeammalta kuin KeKin paras pelaaja kyseisessä tilastossa. Tämä siitä huolimatta, että KaMa on lyönyt yhden juoksun KeKiä vähemmän. Sisäpelirosterin ohuudesta myös osaltaan kertoo se, että 22 ottelua pelanneen KeKin lyötyjen tilaston neljänneltä sijalta Korhosen veljesten ja Pelkosen jälkeen löytyy vain seitsemän ottelua pelannut nuori Aappo Savikoski tehoin 0+5.

 – Meidän pitää saada aikaiseksi tilanteita ja juoksuja. Laatua pitää löytyä erityisesti vaihtolyönneistä, kun hyvä ulkopelijoukkue on vastassa, jotta saadaan tilannetta pienillä palomäärillä. Jouni tulee sisällä auttamaan tässä, kun hänellä on erilaisiin vaihtotilanteisiin hyvin monipuoliset ja taitavat lyönnit, paljasti Kulmala keskiviikon kokoonpanomuutoksista.

Vieraiden timanttinen ulkopeli luokin KaMalle keskiviikkona kovan haasteen. Suurta juoksuiloittelua tuskin nähdään, mutta mikäli KaMa saa sisäpelinsä toimimaan vaikean Pohjois-Karjalan kiertueen jälkeen, on KeKi täysin yllätettävissä. Nähtäväksi myös jää, löytyykö KeKin kokoonpanosta keskiviikkona Matti Korhosen lisäksi muita KaMa-taustaisia pelaajia, sillä Valtteri Kleemola ja KaMa-kasvatti Juhani Ojala eivät ole viime kierroksilla kokoonpanoon mahtuneet.

Jos KeKi tarvitsee kipeästi pisteitä pudotuspelitaisteluun, on KaMalla oma kamppailunsa käynnissä karsijan paikalla. Heikosti sujunut Pohjois-Karjalan kiertue vesitti haaveet pudotuspelitaistelusta, mutta joukkueella on edelleen täydet mahdollisuudet suoraan sarjapaikan säilyttämiseen. Toisaalta myöskään putoamiskarsinta ei ole kovin kaukana, joskin Siilinjärveen ja Haminaan on onnistuttu jo luomaan turvaväli molempien joukkueiden vaikea loppuohjelma huomioiden.

Alkaneen viikon kolmesta ottelusta olisi kuitenkin hyvä raapia useampia pisteitä, jotta Siilinjärvi pysyy varmasti takana eikä edellä olevaa Koskenkorvan Urheilijoita päästetä karkuun ennen kauden päätöskierroksella pelattavaa hegemoniakamppailua. KoU onkin muodostumassa loppukauden päävastustajaksi, ja molemmat joukkueet hamuavat suoraan sarjapaikan säilyttämiseen oikeuttavaa 12:tta sijaa, kun taas runkosarjan 13. kohtaisi karsinnoissa Ykköspesiksen heikommin sijoittuneen joukkueen.

KoUlla on tällä hetkellä KaMaan nähden kolmen pisteen kaula, joka riittää ilman KaMan lisävoittoja, sillä tasapisteissä ratkaisu tapahtuu voittojen määrän perusteella. Mikäli voittoja ei tällä viikolla tule, tulee piste-eron ilmajokisiin olla enintään kaksi pistettä, jotta KaMa voi vielä sijoitustaan parannella 12:n joukkoon viimeisellä ottelukierroksella. Keskiviikon KeKi-ottelusta onkin hyvä aloittaa loppukauden mittainen pisteputki. Tai miksei vaikka voittoputki.

 – Voittoon vaaditaan erityisesti hyvää sisäpeliä miedän normaaliin tasoon verrattuna. Tietysti myös ulkona pitää onnistua, mutta juoksun tekeminen tulee olemaan haasteellista, ja erityisesti sisällä meidän pitää KeKiä vastaan onnistua, jotta voittoa päästäisiin juhlimaan, näki "Kume" keskiviikon ottelun ratkaisevaksi tekijäksi.

Ottelu Kempeleen Kiriä vastaan Kankaanpää Areenalla alkaa siis syysaikojen mukaisesti jo kello 17:30. Otteluun liput myy Tiketti. Jaossa isoja pisteitä molemmille joukkueille, joten saavuhan katsomoon kannustamaan KaMa tärkeisiin pisteisiin ja makeaan voittoon! Tervetuloa!

 -MK


239356818 238276234969725 534582617746507718 n