KaMa joutui toteamaan KeKin vahvemmakseen trillerissä

Kankaanpään Maila ja Kempeleen Kiri kohtasivat toisensa keskiviikkona märällä Kankaanpää Areenalla. Jännittävät lähtöasetelmat lupailivat tiukkaa ottelua, ja sellainen toden totta saatiin. Trillerimäisten juonenkäänteiden jälkeen KeKi pääsi lopulta kotimatkalle kahden pisteen kanssa. KaMa puolestaan joutui tyytymään sateisen ottelun jälkeen nollaan pisteeseen lukemien oltua taululla päätösvihellyksen aikaan 0-1 (0-1, 5-5).

Avausjakson kolmostilanteet tasattiin 7-7, ja tasaisissa 0-0 lukemissa edettiinkin aina viimeiseen vuoropariin saakka. Joukkueet rakentelivat kyllä tilanteita, mutta molempien kotiutusruudin oli sateinen sää kastellut. KaMa ei viimeisen vuoroparin kahta kotiutustilannettaan hyödyntänyt. Vieraat rakentelivat tasoittavalla kärjestään palottoman ajolähdön, josta KaMa tehtaili kaksi paloa kotiin. Lopulta Marko Pelkosen toisen lyönnin raju laaka kolmosjatkeelle ratkaisi jakson vieraille.

– Oli kyllä haastava ottelu. Erilaisia sattumuksia oli puolin sekä toisin. Molemmat joukkueet pelasivat tänään hyvää ulkopeliä, ja erityisesti ensimmäisellä jaksolla meillä oli vaikeuksia kentällemenossa emmekä saaneet peliä pyörimään normaalilla tavalla. Tuli väärille pelaajille vääriä tilanteita eikä päästy purkamaan niitä ensisijaisia tilanteita, joita oltiin suunniteltu. Tähän emme pystyneet sitten pelin aikana tarpeeksi hyvin reagoimaan, analysoi vieraiden pelinjohtaja Teemu Körkkö avausjakson kulkua.

Isännät tulivat terävästi toiselle jaksolle, kun KeKi jätettiin avaussisävuorossa juoksuitta. Tasoittavallaan KaMa rakensi neljästi palottoman ajolähdön. Ensimmäisenä onnistui Miikka Riikonen kakkospussista ja seuraavaksi kolmas yrittäjä Kari Kellokoski tappikumurallaan. Vieraiden vastine tuli kuitenkin toisessa sisävuorossa, kun ex-KaMa Matti Korhosen keskinäppi ja Pelkosen keskisaumalyönti tasoittivat tilanteen 2-2:een.

– Ensimmäisellä jaksolla oltiin ajateltu vapaiden lyöntien kautta hakea juoksut, mutta ei oikein siinä onnistuttu. Toinen jakso oli sitten sattumia täynnä. Molemmin puolin pystyttiin lyömään sisäpeliä auki. Missään tapauksessa ei ollut meiltä ehyt esitys ja paljon jäi parannettavaa perjantain kamppailuun. Lopulta kuitenkin lopputulos ratkaisee, ja sillä millä tavalla se tulee, ei käytännössä ole merkitystä, kertoi Körkkö lehdistötilaisuudessa.

Tasoittavalla Riikonen vei KaMan jälleen johtoon kovalla kolmospussiin suunnatulla lyönnillä. Vieraat tasoittivat kuitenkin jälleen seuraavassa sisävuorossa. Matti Korhosen keskipomppu jäi vajaaksi ja KaMa lähti hakemaan kahta paloa ykkösen kautta. Harmillisesti pallo pyöri hyppysissä sen verran, että tilanne tasoittui 3-3:een. Tasoittavalla iski jälleen ykköspalkittu Riikonen, joka tuli viimeisenä lyöjänä takatilanteeseen. Ensimmäisen lyönnin yritys päättyi toiseen paloon, ja kun toinen lyönti oli laiton, ryhmittäytyi KeKin ulkokenttä torjumaan läpilyöntiä. Tämä ei kuitenkaan auttanut, vaan Riikonen kiskaisi pallon kakkosluukusta maisemiin kunnarin arvoisesti vieden KaMan 5-3 johtoon.

IMG 5532

Sade on kiristymään päin, ja Miikka Riikonen on juuri kiskaissut kunnarin. Onnittelemassa tänään lukkarina pelannut Rasmus Paananen sekä Perttu Olli. Kuva: Juha Levonen

– Ensimmäisellä jaksolla tuntui, ettei oikein pallokaan kulkenut mihinkään, ja oli aika nahkeaa puolin ja toisin. Pelkoselta kuitenkin mahtava veto kolmosrajan pintaan ja ratkaisi jakson sillä. Toisella jaksolla saatiin peliä paremmin pyörimään ja homma vähän vapautui. Pinnoja tuli hyvin puolin ja toisin. Lopussa annettiin vähän mahdollisuuksia voittaa, mutta jälleen Pelkoselta hieno toinen lyönti siihen kahden palon tilanteeseen aivan viivan pintaan. Nuo ovat sellaisia voittavia suorituksia. Toki Riikosenkin lyönti oli hieno kolmannessa vuorossa, jakeli puolestaan KaMan pelinjohtaja Mika Kulmala kehuja molempien joukkueiden lyöjämörssäreille.

Vieraiden kiri oli jo hyytymään päin, kun Pelkonen asteli lyömään kahden palon etutilanteessa. Toisella lyönnillä vieraiden kakkospalkitu täydellinen kakkosjatkesiivu tippui keskelle viivaa kentän kiertäessä tilanteeksi 5-5. Kun vieraat eivät enää lisäjuoksujen teossa onnistuneet, lähti KaMa viimeisen tasoittavalle hakemaan yhtä jaksovoittoon vaadittavaa juoksua. Tilanne alkoi näyttää jo tukalalta, mutta kakkoskärki rakenteli hienosti vielä ajolähdön kahdella palolla. Ykköspalkittu Riikosen pommi kolmospussiin ei kuitenkaan tällä kertaa poltellut räpylöissä, ja vieraat varmistivat kahden pisteen arvoisen voiton yhden pisteen lipuessa liitolle.

– Kimmerrettiin, kimmerrettiin ja taisteltiin, mutta mitään ei jäänyt käteen. Palon päähän jäätiin jaksovoitosta. Olemme taistelleet joka pelissä pisteistä ja joka peli on ollut meille iso peli ja yritetty voittaa niitä, mutta ei näistä määräänsä isompia kannata tehdä. Haminassa koitetaan taas voittaa ja ladataan paukut sinne. Katsotaan mitä saadaan matkaan, jos jotain saadaan. Täysi yritys on kuitenkin kaikista kolmesta viimeisestä pelistä edelleen voittoja ottaa, käänsi "Kume" jo katseet perjantain ja loppukauden peleihin.

KaMan kausi jatkuu siis perjantaina tärkeällä vierasottelulla Haminaa vastaan. Seuraava kotiottelu on puolestaan vuorossa sunnuntaina, kun Kankaanpää Areenalle vastustajaksi runkosarjan viimeiseen kotiotteluun saapuu Hyvinkään Tahko. Ottelu on Oranssi Sydän -hyväntekeväisyysottelu, ja enemmän tästä kannattaa lukea lähipäivien aikana KaMan SoMe-kanavista. Tervetuloa jälleen tuolloin kannustamaan KaMa makeaan voittoon ja tärkeisiin pisteisiin!