Uutiset

Lohta tarjolla keskiviikon karsinta-avauksessa Kankaanpää Areenalla

 

Kauden 2021 Superpesis-karsinnat pyöräytetään käyntiin keskiviikkona Kankaanpää Areenalta. KaMa kohtaa omassa ottelusarjassaan yhden tämän pesiskesän sensaatiojoukkueista, kun Jyväskylän Lohi hakee viime syksyisen Ykköspesikseen nousun jälkeen paikkaa Superpesiksestä. Paikka kauden 2022 Superpesikseen irtoaa kolmella voitolla. Ottelu alkaa syysaikataulujen mukaisesti kello 17.

Jo vuonna 1924 perustettu Jyväskylän Lohi on 2010-luvulla tullut tutuksi lähinnä miesten Suomensarjan itälohkon kärkitaisteluista. 2014 Lohi luopui Suomensarjan paikastaan vain palatakseen takaisin kaudeksi 2015 ja jo kaudella 2016 Lohi palasi tutulle paikalleen itälohkon kärkeen. Hieno kausi huipentui lopulta nousujuhliin. Visiitti Ykköspesikseen jäi kuitenkin vain kauden 2017 mittaiseksi. Seuraavat kolme kautta sujuivat jälleen itälohkon kärkikahinoissa, kunnes viime syksynä Lohi nousi KaMan farmiseura Ikaalisten Tarmon kanssa Ykköspesikseen.

Kuluvan kauden pelinjohtajien ennakkoarvioissa Lohi sijoitettiin Ykköspesiksen seitsemänneksi. Korkeimmillaan kolme pelinjohtajaa veikkasi Lohen päätyvän runkosarjan neljänneksi. Kausi oli kuitenkin sensaatiomaisen upea, kun Lohi yllätti sijoittumalla lopulta runkosarjan kolmanneksi. Ykköspesiksen välierissä se kohtasi runkosarjan voitosta taistelleen Puijon Pesiksen Kuopiosta. Kuopiolaiset veivät ensimmäisen kohtaamisen, mutta kahdessa seuraavassa ottelussa jo pitempään Ykköspesiksen kärkikahinoissa viihtynyt ja nousua Superpesikseen hakenut PuPe joutui taipumaan hurmosmaiseen vireeseen äityneen Lohen käsittelyssä.

 – Lohi oli hyvä Puijoa vastaan, mutta ei meidän tässä nyt tarvitse mitään ihmeellisyyksiä tai pyörää uudelleen keksiä. Vähän oudompi vastustaja luvassa, mutta kyllä meillä heistä riittävästi tietoa on. Aina täytyy sitten tietenkin reagoida pelin sisälläkin vastustajan pelaamiseen ja muuttaa omaa pelaamista tarvittaessa nopeastikin, jutteli KaMan pelinjohtaja Mika Kulmala näkemyksistään tulevasta karsintavastustajasta.

Kovasta kaudesta huolimatta Lohen pelaajia ei löydy Ykköspesiksen henkilökohtaisten tilastojen terävimmästä kärjestä, mikä kertoo vain joukkueen tasaisuudesta sekä tiiviistä ulkopelistä. Joukkueen ulkopeliä pyörittää Superpesis-kokemustakin omaava lukkari Heikki Rantanen. Lohen pelaajista parhaiten sisäpelitilastoissa sijoittui etenijätilaston seitsemäs ja kauden toisen sensaatiojoukkueen Imatran Pallo-Veikkojen prospekti Veeti Lankinen, joka nähtäneenkin ensi kaudella Superpesiksessä IPV:n riveissä.

Seuraavaksi paras sijoitus löytyy lyöjätilaston yhdeksänneltä kotiuttajajokeri Juuso Tajakalta. Viidentoista parhaan joukkoon mahtuu myös joukkueen toinen kotiuttajajokeri sekä vaihtovastuutakin kantava Teemu Lepistö. Yhdeksikössä kotiutusvastuuta kantavat tutummat nimet, kun Lohen riveistä löytyy muutama kausi sitten KaMaa edustanut Alex Leinonen sekä edellisen pelinjohtajan Jukka Karttusen poika Aleksi. Lohen sisäisen kärkilyöntitilaston Ykköspesiksen runkosarjassa vei päävaihtaja Matti Vilppola. Kärjen täydentävät vaihtajat Janne Palomäki sekä Kiteellä viime kaudella Superpesistäkin pelannut Valtteri Havukainen.

 – Lohella on hyvä lukkari, jolla on hyvä tolppa, mikä aina vaikeuttaa nollatilannepelaamista, ja he pelaavat ulkopeliä ehkä vähän eri tavalla kuin on totuttu. Fysiikka ei ole ihan niin hyvä kuin superin joukkueilla, joten joutuvat pelaamaan todella läheltä. Vähän erilaista peliä ja sisältä löytyy hyvää vaihtajaa ja kotiuttajaa, kuvaili Kulmala Lohen joukkuetta.

IMG 3279

Pelinjohtaja Kulmalan mukaan KaMa on valmiina ottelusarjaan ja säilyttämään paikkansa Superpesiksessä myös kaudelle 2022. Kuva: Juha Levonen

Ottelujärjestelmä tekee KaMan tilanteesta avausotteluun haastavan. Siinä missä Lohi on saanut pelata kovia otteluita jo useamman viikon ajan, on KaMan edellisestä pelistä ehtinyt kulua aikaa jo yli kaksi viikkoa. Toisaalta KaMa on tiukan ja tiivistahtisen kauden jälkeen saanut huilailla ja parannella rauhassa vaivoja, mutta pelituntuma on vähäinen, mikä antaa Lohelle mahdollisuudet iskeä heti ottelun alussa. KaMa on kuitenkin päävalmentaja Kulmalan johdolla valmistautunut ottelusarjaan hyvin ja tämäkin asia on varmasti otettu huomioon.

 – Ensimmäinen viikko pelien jälkeen palauteltiin, ja sitten aloiteltiin tekemään lajia ja myöhemmin joukkueharjoituksia. 15 päivässä hukkuu kyllä pelirytmi tehokkaasti, ellei mitään tee, joten tuossa viikonloppuna vähän sparrailtiin ja otettiin pelinomaisia harjoitteita, jotta oltaisiin keskiviikkona valmiina, kertoi "Kume" joukkueen valmistautumisesta.

KaMa pääsee lähtemään otteluun ykkösmiehistöllään, kun runkosarjan lopussa olleita vaivoja on saatu rauhassa parannella. Ulkopeliryhmitys on siis tuttu jo runkosarjan viimeisiltä kierroksilta. Lyöntijärjestykseen lienee tulossa pieniä viilauksia, joilla haetaan tehoja sisäpelaamiseen.

 – Tämä vaatii meiltä nöyrää tilanteentekopeliä. Tilannetta pitää saada rakenneltua kärsivällisesti, jotta päästään lyömään taka- ja kotiutustilanteisiin vähillä paloilla. Paikkoja on katsottu ja kotiutuspaikat ovat tiedossa. Nyt se on vain omasta tekemisestä kiinni. Vastustaja tulee varmasti kovalla hurmoksella otteluun, kun heillä ovat pelit menneet niin hyvin, näki "Kume" KaMan ratkaisunpaikat.

Kaiken kaikkiaan luvassa on varmasti erittäin mielenkiintoinen karsintasarja. Lohi on osoittanut olevansa tällä kaudella erittäin yllätysvalmis joukkue, ja onkin hurmosmaisella pelaamisellaan raivannut tieltään useamman nimilistaltaan vahvemman joukkueen. Hurmosmainen on myös Lohen kannattajakunta, joka karnevaalimeiningillään tekee Koskenharjusta pahan paikan vierailla. Tästä osviittaa saadaan varmasti keskiviikkona myös Kankaanpää Areenalla, sillä innokkaimmat ja äänekkäimmät kannattajat seuraavat joukkuetta myös vieraspeleihin.

Kankaanpääläisyleisön kannattaa ottaa loppusyksyn peleistä vielä ilo irti ja kannustaa KaMa jatkamaan Superpesis-taivaltaan myös kaudella 2022. Siinä sivussa saa nauttia kuluvan pesiskesän sensaatiojoukkueen hurmoksellisesta menosta. Sarja pyöräytetään siis käyntiin Kankaanpää Areenalta keskiviikkona kello 17. Tietoja lipuista ja käyvistä korteista löytyy täältä. Tervetuloa kannustamaan KaMa avausvoittoon!

 -MK


240437596 252382130225802 4970029208475421584 n