Uutiset

Varmistaako KaMa paikkansa Superpesiksessä jo viikonloppuna?


Kauden 2021 Superpesis-karsinnat pyöräytettiin käyntiin keskiviikkona, kun KaMa nousi kotikentällään hienoon voittoon Jyväskylän Lohesta. Tämä antaa KaMalle mahdollisuuden varmistaa Superpesis-paikkansa jo tänä viikonloppuna. Ennen sunnuntain kotiottelua kantona kaskessa on kuitenkin lauantain vierasottelu Jyväskylän Koskenharjulla, jossa Lohi on hävinnyt tällä kaudella vain kahdesti.

Reilun parin viikon pelitauolta Superpesis-karsintoihin palanneen Kankaanpään Mailan edustusjoukkueen avausottelu oli pelirytmin puutteen takia haastava. Joukkue osoitti kuitenkin henkisen vahvuutensa nousemalla lopulta kauden sensaatiojoukkue Jyväskylän Lohen rinnalle toisen jakson viimeisessä sisävuorossa sekä ohi supervuoroparissa. Tärkeä voitto antaa KaMalle mahdollisuuden katkaista sarja ja varmistaa paikkansa ensi kauden Superpesiksessä jo tämän viikonlopun aikana.

Se vaatisi kuitenkin voitot lauantaina Koskenharjulla sekä sunnuntaina Kankaanpää Areenalla. Koskenharjun pesispyhättö on ollut pesäpallopiireissä jo pitkään tunnettu legendaarisesta tunnelmasta sekä innokkaasta kotiyleisöstä. Esimakua saatiin keskiviikon kotiottelussa, kun parikymmenpäinen rumpuryhmä piti avausottelussa meteliä, jollaista ei Kankaanpää Areenalla tällä kaudella ole koettu. Lauantaina Jyväskylässä Lohi-faneja tulee olemaan paikalla monikymmenkertainen määrä eikä vierasjoukkueella tule olemaan mukavaa.

 – Paikkana se on aivan mahtava pelata! Kesällä kun pääsi siellä pelaamaan, niin tunnelma oli jo silloin kova. Odotan innolla minkälaiset karnevaalit siellä on huomenna. Toivottavasti tunnelma on katossa, tietää KaMan joukkueen kuopus, Perttu Olli, kertoa, sillä hän kävi Koskenharjulta hakemassa harvinaisen vierasvoiton KaMan farmiseura Ikaalisten Tarmon kanssa elokuussa.

IMG 8802

Lohen pieni, mutta sitäkin äänekkäämpi kannattajajoukko huolehti tunnelmasta keskiviikkona Kankaanpää Areenalla. Meteli Koskenharjulla lauantaina tulee varmasti olemaan moninkertainen. Kuva: Juha Levonen

KaMan savottaa viikonloppuna helpottaa se, että alla on nyt yksi tiukka ottelu, jonka aikana pelituntuma ja otteet paranivat pikkuhiljaa. Lisäksi tiedossa on paremmin vastustaja sekä tämän pelaajat. Lohen ulkopeli piti pitkään KaMaa pinteessä ja joukosta edukseen erottautuivatkin erityisesti lukkari Heikki Rantanen, etupelaaja Ville Hyvönen sekä polttolinjan vartijat Aleksi Karttunen ja Valtteri Havukainen. Sisällä vaarallisuuttaan osoitti ykköspalkittu Karttusen lisäksi erityisesti kentän puhkaissut Matti Vilppola. Myös lyöjätykit Teemu Lepistö ja Juuso Tajakka omaavat potentiaalia ratkaisuiskuihin.

Lauantain ottelussa kotiyleisö tulee vielä olemaan Lohelle se kuuluisa 13. pelaaja. Kovan kannustuksen tuomaa energialisäystä ei sovi väheksyä ja Lohi onkin ollut kotonaan tällä kaudella vaikea voitettava. Siinä ovat onnistuneet ainoastaan KaMan farmiseura Ikaalisten Tarmo sekä Ykköspesiksen runkosarjan voittanut Oulun Lippo Juniorit. KaMa onnistui luomaan keskiviikkona helpohkosti tilannetta, jota harmitteli myös vieraiden pelinjohtaja Jussi Muilu. 21 kolmostilanteesta huolimatta juoksujenteko oli pitkään KaMalle haastavaa. Tuossa onnistuminen ratkaisee jälleen lauantaina sekä sunnuntaina pitkälti KaMan kohtalon.

IMG 8946

Perttu Olli onnittelee keskiviikon ottelun toisen jakson kunnarillaan ratkaissutta Manu Haukkalaa. Lauantain vierasottelussa "Pera" on KaMan kokemusasiantuntija Lohen kaatamisessa Koskenharjulla. Kuva: Juha Levonen

KaMan kokoonpano vakioitui Superpesiksen päätöskierroksilla eikä erikoisempia muutoksia tullut myöskään keskiviikon avausotteluun. KaMa jatkaa samalla tavalla varmasti viikonloppuun. Yksi keskeisimpiä ja ratkaisevia pelaajia tuleekin viikonloppuna olemaan ensimmäistä täyttä Superpesis-kauttaan pelaava Olli, joka kauden kuluessa on hiljalleen kasvattanut rooliaan onnistuneesti. Kakkoskärjessä operoiva Olli oli runkosarjassa yksi KaMan tehokkaimpia ykköstilanteen purkajia sekä valtasi erittäin vaativan ja vieläpä itselleen oudon kolmoskopparin tontin ulkopelistä.

 – Kauteni on ollut nousujohteinen. Se on myös sisältänyt paljon yllätyksiä. Esimekiksi uudelle pelipaikalle asettuminen ei ollut suunnitelmissa, kun KaMaan saavuin. Olen kuitenkin mielestäni pärjännyt siellä hyvin. Tavoitteita en kaudelle asettanut vaan halusin saada paljon kokemuksia superin tason peleistä. Olen viihtynyt KaMassa hyvin ja tykännyt siitä, että asiat hoituvat sujuvasti. Ei mitään valittamista, kertoi Olli kuluneesta kaudestaan.

KaMalla on siis avaimet Superpesis-paikkansa varmistamiseen jo tämän viikonlopun aikana. Ensimmäisenä pitää hoitaa hankala Koskenharjun vierasottelu kunnialla. KaMan pelaajistossa ottelua sekä luvassa olevaa tunnelmaa onkin odotettu innokkain tunnelmin. Mikäli lataus pysyy aisoissa eikä hurmosmaisen kotiyleisön anneta mennä liikaa ihon alle, pääsevät kotifanit sunnuntaina kannustamaan KaMaa otteluparin voittoon sekä jatkamaan Superpesis-taivaltaan myös kaudella 2022. Missä KaMan pitää siis viikonloppuna erityisesti onnistua, jotta katseet voidaan sunnuntain jälkeen kääntää jo ensi kauteen?

 – Suurin asia on keskittyminen ja huolellisuus. Erityisesti pitää myös kiinnittää huomio pieniin asioihin kuten merkkipeliin ja kopinnostoihin. Myös kotiuttaminen on tärkeässä roolissa huomenna, koska uskon juoksujen olevan tiukassa, vastasi "Pera".

Lauantain ottelu alkaa legendaarisella Koskenharjun kentällä kello 14. Ottelu näkyy tuttuun Superpesis-tapaan Ruudun fanikamerasta. Sunnuntaina Kankaanpää Areenalla pelataan puolestaan kello 16 alkaen. Liput tuohon otteluun myy Tiketti. Tervetuloa nauttimaan karnevaalimaisesta tunnelmasta sekä kannustamaan KaMa ottelussa – sekä toivottavasti myös ottelusarjassa – makeaan voittoon!

 -MK