Uutiset

KaMa rutiinivoittoon Jyväskylässä – Sarja katkolla sunnuntaina kotona

 

KaMa matkasi Superpesis-karsintojen toiseen osaan Jyväskylän Koskenharjulle. Yli tuhatpäinen kotiyleisö piti tunnelmasta huolta, mutta ei onnistunut siivittämään kotijoukkuetta voittoon. Suurten panosten ottelu ei hienouksia tarjonnut ja KaMa kampesi ottelusta selvähkön voiton paremmalla rutiinillaan luvuin 0-2 (0-3, 0-3).

Lohi loi painetta heti avaussisävuorossa palottomalla ajolähdöllä, mutta KaMa tehtaili tilanteesta tarvittavat palot. Tasoittavalla Henri Pulkkinen siirsi KaMan johtoon onnistunutta kolmosvaihtoa seuranneella kakkosjatkeiskullaan. Toisessa vuoroparissa sama tahti jatkui, kun KaMa torjui Lohen lähentelyt ja tasoittavalla Perttu Ollin painava kolmospuolen lyönti kotiutti Manu Haukkalan. Viimeisen niitin iski kolmannen tasoittavalla Haukkala, kun hän iski kolmoskopparin tontila ottelusarjan toisen kunnarinsa tyhjään kenttään.

 – Hyvä vääntö ja tunnelma täällä. Täytyy kiittää kotiyleisöä, että loi hienon tunnelman peliin. Aika hyvin pystyimme hallitsemaan ja ulkopelillä pitämään kaverin aisoissa. Sisällä saatiin tehtyä riittävä, vaikkei tuo meiltä parasta sisäpeliä ollut, kun virheitä tuli paljon. Saimme kuitenkin kohtuullisen hyvän puristuksen aikaan eikä tässä kyllä oikein millään muulla ole merkitystä kuin sillä, että saimme voiton täältä. Tästä on hyvä jatkaa huomiseen, kertoi KaMan ykköspalkinnon 100% sisäpelillä ja kahdeksalla kärkilyönnillä napannut Henri Pulkkinen lehdistötilaisuudessa.

IMG 8926

Hyvään vireeseen loppukaudella äitynyt Manu Haukkala kiersi kunniaa toisessa peräkkäisessä karsintaottelussa. Nähdäänkö sunnuntaina Kankaanpää Areenalla hattutemppu? Kuva: Juha Levonen

Jos avausjaksolla Lohi onnistui luomaan hieman tilannetta, tiivisti KaMa ulkopeliään entisestään toiselle jaksolle. Jyväskyläläiset näkivät kolmospesän koko jakson aikana vain kahdesti, kun taas KaMa aloitti juoksujen teon heti avaussisävuorossa. Kärki saatteli Antti Kortteenperän kolmospesän suojiin, josta hänet kolmospuolen kumurallaan kotiutti Henri Itävalo. Jakson ratkaisu nähtiin kolmannen aloittavalla vuorolla, kun Miikka Riikonen asteli viimeisenä lyöjänä takatilanteeseen. Ensin painepallo linjaan tuotti tuloksen, kun lukkari Heikki Rantanen ei saanut kotipesässä polttoheittoa kiinni. Viimeisen lyönnin kolmosjatkesiivulla saatiin puolestaan toisenkin jakson loppuluvuiksi 0-3.

 – Tiukkaa vääntämistä. Tässä taisi molemmin puolin olla pientä puristamista. Tämä oli vähän erityyppinen peli kuin se ensimmäinen, kuten odotimmekin. Keskiviikon virheitä saimme vähän vähemmäksi, mutta nyt niitä tuli sitten toisaalla vähän lisää. Tuntui kuitenkin, että olimme koko ajan vähän niskan päällä, kun melkein joka vuorossa pystyimme tekemään juoksuja tavalla tai toisella, vaikkei tämä mitään rallattelua ollut missään nimessä, analysoi puolestaan KaMan pelinjohtaja Mika Kulmala ottelun kulkua.

 – Tosi hieno peli ja tapahtuma tämä oli, vaikkei pelin taso kummallakaan tänään ihan kauhean korkealle noussut, mutta tätä nämä tällaiset pelit sitten ovat, kun pelataan isoista asioista. Ulkopelissä olimme ehkä sen verran tiiviimpiä, että sillä pärjäsimme. Kaverin lukkarilla oli tänään hyvä tolppapäivä, mikä vaikeutti tänään kentällemenoa ja sitä kautta sisäpeliä. Hieno tapahtuma ja voitto oli tärkeintä, "Kume" totesi lopuksi.

Sarja katkolla sunnuntaina kotiyleisön edessä

Sarja on katkolla sunnuntaina Kankaanpää Areenalla KaMalle. Lauantain ottelussa jobinpostia tuli myös Lohelle, kun lukkari Rantanen sai toisen keltaisen korttinsa Riikosen ensimmäisen juoksun jälkimainingeissa. Tämä tietää sitä, että ellei kurinpitäjä tuomiota muuta, on hän pelikiellossa sunnuntain ottelusta. Tilanteessa juoksua tuuletellut Arttu Vilander sai keltaisen provosoinnista, kun taas Rantasen kortti tuli fyysisen koskemattomuuden rikkomisesta hänen kyynärpäänsä noustua Vilanderin kasvoihin.

Nähtäväksi jää kumoavatko Lohen protestit tuomion, ja elleivät, niin kuka lautasella sunnuntaina nähdään. Varmaa kuitenkin on, että tunnelmaa sunnuntaina Kankaanpää Areenalla riittää Lohen kannattajien saapuessa vielä kerran kannattamaan omiaan. Luvassa on kankaanpääläisyleisölle viimeinen kerta tällä kaudella päästä nauttimaan joukkueen esityksistä ja Superpesis-peleistä, joten toivottavasti yleisöä ja ääntä riitää myös toivottavasti kauden viimeisen ottelun kunniaksi.

KaMa vs. Lohi, kolmas osa Kankaanpää Areenalla kello 16. Tervetuloa kannustamaan KaMa voittoon ja jatkamaan Superpesiksessä myös kaudella 2022! Eiköhän näytetä vieraille, että myös kotijoukkueen faneilla riittää ääntä ja energiaa kannattaa omiaan! Liput otteluun myy totutusti Tiketti. Let's go – Vielä kerran pääskysasentoon!

Ottelun tilastot

Ottelun lehdistötilaisuus

 -MK


241825318 256168816513800 469381854121159234 n