Uutiset

Kaataako karaistunut KaMa kovan Koplan kotonaan?

 

Kankaanpään Mailan kausi jatkuu sunnuntaina kotiottelulla Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan. Tämän kauden yksi suurimpia mestarisuosikeita saapuu Kankaanpäähän sarjan kakkospaikalta, jota se jakaa Joensuun Mailan kanssa. KaMa puolestaan löytyy sijalta 13, mutta sija 10 on vain kahden pisteen päässä ja hallitseva Suomen mestari Manse PP:kin vain neljä pistettä edellä.

KaMan kausi alkoi erittäin vaikeilla vastustajilla ja neljällä tappiolla, jotka toki sisälsivät hyviäkin hetkiä pelien sisällä. Hallitsevan Suomen mestari Manse PP:n lisäksi KaMa kohtasi tällä hetkellä sarjataulukon sijoilta 1, 3 ja 4 löytyvät ViVen, JoMan ja Tahkon. Nytkään vastus ei siis juuri helpotu KPL:n ollessa sijalla 2. Neljän kovan ottelun jälkeen KaMa kohtasi viime sunnuntaina IPV:n kotonaan ja nappasi avausvoittonsa ja -pisteensä. Torstaina KaMa joutui kuitenkin nöyrtymään Koskenkorvalla heikomman ottelun jälkeen.

 – Joukkueen kausi on lähtenyt hieman yskien käyntiin, kun pelin taso on vaihdellut todella paljon eri pelien välillä. Alun kova ohjelma oli toki tiedossa, mutta se on myös fakta, että pistepotti voisi olla hieman suurempi. Etenkin harmittaa torstainen peli Koskenkorvalla, joka oli täysin ohipeli, myöntää KaMan joukkueen kuopus Perttu Olli rehdisti.

Kopla lähti kauteen ehkä jopa suurimpana mestarisuosikkina. Meno on ollut myös sen mukaista, kun se on napannut viidestä ottelusta täydet kolme pistettä. Ainoa kauneusvirhe sille kävi viime maanantaina Kiteen Rantakentällä, kun KiPa piti pisteet uudella kotistadionillaan lukemin 2-0 (1-0, 6-0). Tuon ottelun videoita on varmasti Kankaanpäässäkin kelailtu, jotta ulkopeli pystyisi pitämään KPL:n kovan sisäpeliosaston yhtä hyvin ruodussa kuin kiteeläisetkin.

 – Vastassa on yksi sarjan kuumimmista joukkueista tällä hetkellä. Kouvola on todella nopea joukkue, ja meidän pitää onnistua horjuttamaan heitä etenkin vaihtotilanne pelissä, jotta onnituisimme jättämään pisteitä Kankaanpäähän, tietää Olli kertoa sunnuntaisesta vastustajasta.

283698253 429424382521575 650906601882879148 n

Ollin rooli monipuolisena pelaajana on vaihdellut kauden alussa. Alkukauden otteluissa hän pelasi kakkoskärjen vaihtajana tai etenijänä. Koskenkorvalla hänet vaihdettiin toiselle jaksolle numerolle 3, ykköskärjen päävaihtajaksi. Kuva: Juha Levonen

KPL piti joukkueensa hyvin kasassa viime kauden jälkeen. Ainoa lähtijä joukkueesta oli Imatralle uransa viimeiseksi kaudeksi siirtynyt legenda Toni Kohonen. Sisään tuli puolestaan täyttä timanttia, kun Superpesiksen etenijä- ja linjapelaajaeliittiin noussut Patrik Vartama sekä huippuvaarallinen sisäpelaaja Teemu Nikkanen siirtyivät Kouvolaan Hyvinkään Tahkosta. Nikkanen on ollut viime kierrokset loukkaantuneena, mutta joukkue ei tästä juuri heikentynyt, kun se aukaisi pelipaikan viime kausien luottopelaaja Juho Hacklinille.

Hacklinin tasoisen pesäpalloilijan ollessa ns. 13. pelaaja, on se tarkoittanut sitä, että nuoremmat ovat saaneet hakea peliaikaa muualta. Esimerkiksi viime kauden finaaleissa pelannut Iiro Nokkala sekä lukkarilupaus Elias Pitkänen ovat pelanneet Kouvolan Ykköspesis-joukkueessa ja vuokralla muissa Superpesis-seuroissa. Nokkala vieraili Kankaanpäässä Imatran mukana, Pitkäsen KaMa kohtasi Koskenkorvalla. 

Kouvolan mukana Kankaanpäähän saapuvat kankaanpääläisyleisölle hyvinkin tutut pelurit parin kauden takaa, kun kovakätinen koppari Valtteri Hämäläinen ja etumies-vaihtaja Arttu Ruuska kuuluvat Koplan vakiokalustoon. Ruuska onkin joukkueen paras etenijä 10:llä tuodulla juoksullaan. Paras kotiuttaja puolestaan on hyvän vireen löytänyt jokeri Ossi Meriläinen tehoin 0+15. Kärkilyöntitilastoa puolestaan johtaa kokenut Matti Latvala. 31:tä onnistunutta vientiä käsittämättömämpi lukema on kuitenkin onnistumisprosentti 81,58, joka on Superpesiksen paras.

283757223 429424039188276 6698438950005488887 n

Jos on Ollin rooli ollut sisällä moninainen, niin ulkona hän aloitti viime kauden linjassa, mutta päätti sen vakuuttavin ottein kopparina. Tällä kaudella hän on löytänyt itsensä etukentältä vaativalta ykkösvahdin paikalta. Kuva: Juha Levonen

KaMan kausi on alkanut hieman ailahtelevasti. Otteluissa on ollut hyviä jaksoja kuin myös heikompia hetkiä. Erityisesti sisäpelissä peräkkäisten onnistumisten saaminen on tuottannut hankaluuksia. Ulkopeli sen sijaan on pääsääntöisesti ollut hyvällä tasolla, joka olisi mahdollistanut enemmänkin jakso- ja otteluvoittoja. Mielenkiintoista onkin nähdä, millaisella ryhmällä KaMa huomiseen otteluun lähtee. Ringissä on 15 tasaista pelaajaa, jotka mahdollistavat erilaisia variaatioita niin sisä- kuin ulkopeliinkin.

 – Yksi positiivinen asia on ollut meidän ulkopeli, joka mahdollistaa pelien voittamisen. Sisäpeli on vielä yskähdellyt ja siihen on koitettu löytää ratkaisuja, joilla se saataisiin aukeamaan. Yksi isosti esillä ollut asia on ollut henkinen latautuminen peleihin. Olemme varsinkin pelien aluissa olleet unessa ja siihen on myös kiinnitetty huomiota paljon, näkee "Pera" alkukauden positiiviset ja parannettavat asiat KaMan otteissa.

Suurin ongelma sisällä on ollut tilanteiden vähyys. Tästä kertoo myös se, että parhaimmilla kotiuttajilla, jokeriosaston Miikka Riikosella ja Sami Mikkolanaholla, lyötyjä on 0+5. Tuotujen tilastoa puolestaan johtaa Antti Kortteenperä neljällä tuodulla juoksulla. Kärkilyöntitilasto on myös Kortteenperän nimissä 24 onnistumisella, mutta Severi Piispanen vaanii taustalla kahden kärkkärin päässä. Paras onnistumisprosentti on alkukauden etenijäjokerina pelanneella Teemu Rouhiaisella, 70,37, mikä oikeuttaa koko Superpesiksessäkin sijalle 16.

 – Itse olen ollut Niinisalossa armeijassa tammikuusta alkaen, ja se on sotkenut pesiskuvioita kyllä paljon, varsinkin kauden alkuun asti. Ennen kauden alkua oli todella vaikea päästä joukkueen kanssa treenaamaan armeijasta koronan takia, mutta onneksi kauden kynnyksellä rajoitukset aukesivat, ja siitä lähtien olen päässyt olemaan joukkueen mukana lähes päivittäin, kertoo Olli omista talvikauden haasteistaan.

284950243 434579158672764 4858341624373899391 n

Varusmiespalvelustaan suorittava Perttu Olli toivoo KaMan otteisiin sähinää. Tässä kaaripelaamisen mallia näyttävät Ollin vieressä tilastokärjet Teemu Rouhiainen ja Antti Kortteenperä. Kuva: Juha Levonen

 – Oma kausi on lähtenyt mielestäni ihan positiivisesti käyntiin lähtökohtiin nähden. Tietenkin pelaaminen on vielä ollut hieman ailahtelevaa itselläni, mutta pikkuhiljaa se siitä menee eteenpäin, hän jatkoi.

Oman mausteensa kouvolalaisten peliin sunnuntaina tuo luultavasti myös kuluvan viikon uutinen siitä, että kaudesta 2017 alkaen joukkuetta edustanut ja kolmesti (2018, 2020, 2021) vuoden lukkarin palkinnnon voittanut Janne Kivipelto lopettaa pelaajauransa – ainakin Kouvolassa – kuluvan kauden jälkeen. Mielenkiintoista onkin nähdä onko tällä vaikutusta loppukaudella Koplan pelaamiseen suuntaan tai toiseen. Lisäksi valtakunta saanee tulevilla kausilla siis uuden ykköslukkarin, jonka paikalle lienee halukkaita.

KaMa puolestaan on sunnuntaina kovan haasteen edessä Kankaanpää Areenalla. Vastustaja on lähes kovin mahdollinen, mutta tarjoaa myös upean mahdollisuuden mitata jälleen omaa tasoa sekä kehittää sisäpeliä kauden tiiveintä ulkokenttää vastaan. Kitee myös osoitti, että KPL ei ole mikään voittamaton mörkö, vaan kuka tahansa voi sitä horjuttaa. KaMan pelaaminen ja voittaminen vaatiikin vahvaa suorittamista vaihtotilanteissa niin sisä- kuin ulkopelissäkin.

 – Itse haluaisin huomenna nähdä hieman ärsytetyn Kankaanpään Mailan, joka pelaa tunteella pesistä, naulaa puolestaan Olli toiveensa sunnuntain peliin.

Nähdäänkö Kankaanpää Areenalla tunnetta ja ärsytetty Kankaanpään Maila? Tervetuloa ottamaan asiasta selvää sekä kannustamaan KaMa isoon voittoon ja tärkeisiin pisteisiin alkaen kello 17! Ennakkoliput otteluun myy Tiketti.

 -MK


285409188 436055765191770 7446930416928222045 n