Uutiset

Vahvistunut KeKi saapuu mittaamaan KaMan kunnon

 

Kankaanpään Mailan kausi jatkuu kotiottelulla Kempeleen Kiriä vastaan. Pisteet maistuisivat varmasti molemmille, kun KeKi kamppailee pudotuspelipaikoista ja KaMa tarvitsisi nousuun sarjan pohjakerroksesta. Suurien loukkaantumishuolien kanssa painiva KaMa lähtee tähänkin otteluun hyvin samanlaisella kokoonpanolla kuin perjantaina PattUn vieraana. Kotiyleisön tukea tarvitaan, jotta vahvistunut KeKi Kankaanpää Areenalla kaatuisi.

Hienoa kautta pelaava KeKi löytyy sarjataulukosta viidenneltä sijalta 24 pisteellään. KeKin arvioitiinkin kauden alla olevan Hyvinkään Tahkon ohella Superpesiksen viiden suuren kovin haastaja. Ja tällä hetkellä viidestä suuresta se on onnistunut myös Joensuun Mailan pitämään takanaan. KaMa lähtee otteluun sarjataulukon 12:nnelta sijalta kuuden pisteen kanssa.

KeKin vahvuus kuluvalla kaudella on ollut tasaisuus, kun joukkue on pystynyt mittelemään hyvin vakioidulla kokoonpanolla sekä rakentamaan ja kehittämään peliään tämän myötä kaikessa rauhassa. Vakiokokoonpanosta ainoastaan Markus Keski-Petäjä on kamppaillut loukkaantumisten kanssa, mutta hänen tilalleen KeKi on saanut Aatu Saastamoisesta erinomaisen tuuraajan.

KeKin ringin vahvuudesta puhuu sekin, että KeKi pystyi ennen kauden alkua vuokraamaan Sami-Jukka Korvolan KaMaan koko kauden mittaisella sopimuksella. Lisäksi KaMalaisillekin hyvin tuttu Valtteri Kleemola vuokrattiin Ykköspesiksen Simon Kiriin. Kauden aikana myös Aappo Savikoski on ollut vuokralla Superpesiksessä Imatran Pallo-Veikoissa. Palattuaan hän syrjäytti Manse PP:stä kesken talvikauden saapuneen kotiuttajajokeri Tommi Piiraisen kokoonpanosta.

Kuluvalle kaudelle KeKi vahvisti jälleen joukkuettaan, kuten se on onnistunut tekemään nyt muutaman vuoden putkeen. Joukkueen jättivät Ykköspesiksen Oulun Lippoon siirtynyt kotiuttaja Marko Pelkonen, Sotkamoon palannut koppari Jussi Korhonen sekä uransa lopettanut Heikki Savikoski. Heidän tilalleen KeKi onnistui hankkimaan läpimurtokauttaan pelaavan Saastamoisen Sotkamosta, etenijä Sebastian Lahden Siilinjärveltä sekä myös tykkikautta pelaavan lajilegenda Sami Haapakosken Pattijoelta. Kesken talvikauden joukkueen riveihin liittyivät vielä jo mainittu Piirainen sekä KaMalaisillekin hyvin tuttu Teemu Isoketo.

Vuokrattujen pelaajien nimilistaa katsoessa tajuaa KeKin ringin vahvuuden. Asiaa vain korostaa se, että KeKin paidassa on tällä kaudella esiintynyt vain 14 pelaajaa, eli pelaajisto on ollut hyvin vakioitu. Esimerkkinä heitettäköön loukkaantumishuolien kanssa painiva KaMa, jonka riveissä on esiintynyt jo peräti 18 eri pelaajaa. KeKi myös loistaa Superpesiksen tilastoissa. Esimerkiksi tuotujen juoksujen tilastossa Onni Määttä jakaa kärkipaikkaa ja Isoketo kolmatta tilaa. Kärkilyöntitilastossa sillä on puolestaan kaksoisjohto Määtän ja Haapakosken myötä.

290010578 451705863626760 5573929288525748347 n

Edellisessä kotiottelussa nähtiin Joe Vartiamäen Superpesis-debyytti ulkopelissä. Tänään hänet nähdään kotona ensimmäistä kertaa sisäpelissä ykköskärjessä, kun hän esiintyy vaativalla numerolla 2. Kuva: Juha Levonen

KaMan pelaajatilanne ei ole yhtä hyvä kuin vierailijalla. KaMan riveistä puuttuvat Severi Piispanen, Perttu Olli, Teemu Utunen, Juuso Vuorenmäki, Teemu Rouhiainen sekä perjantaina Raahessa loukkaantunut Joona Anttila. Tähän peliin kokoonpanoon kuitenkin poissaolon jälkeen palaa Joonas Peltomäki. Lisäksi loppukauden sopimuksen tehnyt Henri Pulkkinen löytyy jokeripaidasta kuin myös uudet Superpesis-tuttavuudet Eeli Uusitalo ja Joe Vartiamäki yhdeksiköstä. Myös Rasmus Paananen jatkaa oudommalla pelipaikalla linjassa.

KaMan tilanne on siis erittäin haastava, kun pisteitä tarvittaisiin kipeästi, mutta samaan aikaan kokoonpano vaihtuu joka otteluun ja kynnelle kykenevät pelaajat joutuvat pelaamaan oudommilla pelipaikoilla. Ero vastustajiin on siis huomattava ja annettua etua ei pystytä kirimään kuin hengen voimalla. Vastoinkäymisistä pitää kerätä kiukkua ja voimaa suorittaa hyvin ottelussa. Raahessa KaMa tässä onnistuikin erityisesti sisäpelissä, kun kokoonapanon repaleisuudesta huolimatta se onnistui tekemään kahdeksan juoksua – enemmän kuin kertaakaan koko kaudella.

Raahessa voitto valui käsistä ulkopelin hieman valskatessa ja PattUlaisten iskiessä peräti kolme kunnaria sekä niiden lisäksi muitakin läpilyöntejä. Kotonaan KaMa on kuitenkin ollut läpi kauden vahva ulkona ja se tuntee oman hieman suljetunkin kentän jekut ja salaisuudet erinomaisesti. Vaikka lähtökohdat otteluun ovat lähes kaikilla mittareilla KaMaa vastaan, on KaMalla silti erinomainen mahdollisuus voittoon ja pisteisiin. Siihen tarvitaan Raahessa nähtyä sisäpeliä, aiemmissa kotiotteluissa nähtyä ulkopeliä sekä kotiyleisön vankka tuki 13. pelaajana.

Nyt kaivattaisiin pisteitä! Tänään sunnuntaina kello 17 Kankaanpää Areenalla nähdään siipirikkoinen, mutta taisteleva KaMa. KaMan riveissä Superpesis-kotidebyytti nähdään Eeli Uusitalolta sekä Joe Vartiamäeltä ykköskärjen pelaajana. KeKin riveissä esiintyvät puolestaan KaMa-kasvatti Juhani Ojala sekä erittäin tuttu Teemu Isoketo. Tervetuloa jännittämään ja kannustamaan KaMa tärkeään ja makeaan voittoon!

 -MK