Uutiset

Raportti Jyväskylä - KaMattaret


Jyväskylän Pesis - Kankaanpään Maila 0-2 (3-4, 3-7)

Ottelun kulku:

Kankaanpään Maila matkasi Jyväskylän Pesiksen vieraaksi keskiviikkona 9.7. 

Jyväskylä voitti hutunkeiton ja valitsi sisävuoron. JyPe sai heti pelinsä kulkemaan, sillä Mailan ulkokenttä nukkui niin vaihtotilanteissa kuin kahdessa ensimmäisessä kotiutuslyönnissäkin, joista emännät onnistuivat tehtailemaan juoksut ja siirtämään ottelun lukemiin 2-0. Positiivista vieraiden pelissä oli se, että vaikkei ensimmäisen tasoittavalla onnistuttukkaan kovin kaksisesti sisäpelissä, kahdessa seuraavassa vuoroparissa juoksut tehtailtiin yksitellen. Ensin Sanna Koivuniemi iski kakkoskoppari Ida Vireniukselle, joka hieman räppäsi kiinniottotilanteessa ja Ella Kaasinen juoksi kotipesään tuoden Mailan ensimmäisen juoksun. Samaisessa vuoroparissa nähtiin toinen juoksu, kun Elisa Salonen kotiutti Anniina Kiviharjun. 3L:nen lopussa Jenni Kemppainen iski vastustamattomasti pallon väliin Essi Ahosen tuodessa juoksun ja kun Ella Kaasinen karkasi kolmospesältä kotipesäheiton mentyä lukkari Stina Parantaisen ohi aidan taakse, oli lukemat KaMattarille 2-4. Viimeisellä sisävuorollaan JyPe onnistui vielä yhden juoksun kavennuksessa, mutta muutoin Mailan ulkopeli kesti, ja ensimmäinen jakso päättyi vieraille lukemin 3-4.

Toisella jaksolla nähtiin piristyneempi Kankaanpää. Sisäpeli lähti pyörimään paremmin heti ensimmäisessä sisävuorossa, ja vaikkei Salosen kotiutusyritys onnistunutkaan, saatiin painetta vieraiden ulkokentälle luotua ja Jenni Kemppainen teki työtä käskettyä ja kotiutti toistamiseen ottelussa. Tällä kertaa juoksun toi Laura Jokinen. Jyväskylä tasoitti samoin tein lukemat 1-1 Vilma Mäkelän upealla kolmosjatkelyönnillä, ja Ida Vireniuksen kelpasi juosta merkistä väliin -lyönnin turvin kotipesään. Toisen ja kolmannen aloittavilla Maila meni menojaan. Essi Ahonen juoksi ykköspesältä aina kotipesään saakka, kun etukentän polttoheitto meni reilusti kakkospesän ohi. Vaihtolyönnin lyönyt Niina Jokinen kirmasi samaisessa tilanteessa kakkospesälle saakka, ja kun nainen siirrettiin kolmoselle, ei lyömään astunut Elisa Salonen epäonnistunut toistamiseen, vaan kotiutti "Nipan" varmalla kakkospolttajalle menneellä pussarillaan. Taiju Haanpään ja Jenna Viitasen ennen sisävuoroa ääneen sanottu toive kantoi hedelmää, ja Haanpää kotiutti Viitasen kuten pari keskenään sopi. 

Kolmannessa sisävuorossa Maila jatkoi siitä mihin jäi ja tehtaili vielä kaksi juoksua. Molempien synnyssä mukana oli Elisa Salonen, joka löi joukkueen viidennen ja toi kuudennen juoksun Laura Jokisen lyönnillä. Jyväskylä onnistui kaventamaan tilanteen 3-6, mutta kun enempää juoksuja joukkueelta ei enää nähty, ja kun Elisa Salonen kotiutti neljännen kerran, jäivät lukemat 3-7, ja Maila otti puhtaan 0-2 -voiton. 

Palkinnot pokkasivat ansaitusti 4+1 tehoilla pelannut Elisa Salonen ja mainiota ulkopeliä esittänyt sekä kaksi juoksua iskenyt Jenni Kemppainen. 

Joukkueiden kokoonpanot:

Kotijoukkue JyPe:

1. Stina Parantainen L
2.Ida Virenius 2K
3. Maiju-Riikka Koponen 3P
4. Jessi Vatanen 1V
5. Vilma Mäkelä 2P
6. Saija Koski 3K
7. Roosa Aho 3V
8. Sofia Manninen 2V
9. Ellariina Koponen S
10. Roosa Hyvönen
11. Carita Vuorenmaa

Vierasjoukkue Maila:

1. Anniina Kiviharju 2K
2. Niina Jokinen 3K
3. Anu Kiviharju 1V
4. Elisa Salonen 3V
5. Taiju Haanpää L
6. Laura Jokinen 2P
7. Ella Kaasinen 3P
8. Maija Mäkeläinen S
9. Jenni Kemppainen 2V
10. Sanna Koivuniemi
11. Essi Ahonen
12. Jenna Viitanen

Lyödyt / tuodut:

1. Jakso:

1-0 Saija Koski / Maiju-Riikka Koponen
2-0 Roosa Aho / Jessi Vatanen
2-1 Sanna Koivuniemi / Ella Kaasinen
2-2 Elisa Salonen / Jenna Viitanen
2-3 Jenni Kemppainen / Laura Jokinen 
2-4 Harhaheitto / Ella Kaasinen 
3-4 Vilma Mäkelä / Ida Virenius

2. Jakso:

0-1 Jenni Kemppainen / Laura Jokinen
1-1 Vilma Mäkelä / Ida Virenius 
1-2 Harhaheitto / Essi Ahonen
1-3 Elisa Salonen / Niina Jokinen
1-4 Taiju Haanpää / Jenna Viitanen
1-5 Elisa Salonen / Anniina Kiviharju
1-6 Laura Jokinen / Elisa Salonen
2-6 Vilma Mäkelä / Carita Vuorenmaa
3-6 Saija Koski / Maiju-Riikka Koponen
3-7 Elisa Salonen / Jenna Viitanen

Palkitut:

Jyväskylän Pesis              I Vilma Mäkelä           II Jessi Vatanen

Kankaanpään Maila         I Elisa Salonen          II Jenni Kemppainen

Yleisöä:

78