Uutiset

Aapeli Suvisalmi debytoi KaMa-paidassa SMJ:tä vastaan

 

Harjoituskausi on edennyt jo kenraaliharjoitukseen saakka, kun Kankaanpään Mailan miesten edustusjoukkue kohtaa viimeisessä harjoitusottelussa ennen kauden avausta Ykköspesikseen nousseen Seinäjoen Maila-Jussit. Myös joukkueessa viimeiset palaset loksahtivat kohdilleen tällä viikolla, kun sopimukset tekivät Aapeli Suvisalmi ja Vili Siltala.

Aapeli Suvisalmi liittyi Kankaanpään Mailan Ykköspesis-miehistön mukaan tällä viikolla Koskenkorvan Urheilijoiden Superpesis-joukkueesta kaksoisedustussopimuksella. Vuonna 2000 syntynyt Suvisalmi tuo joukkueeseen laajalti kokemusta Superpesiksestä ja on oiva lisä niin sisä-kuin ulkopeliin sekä on lähtökohtaisesti KaMan mukana läpi kesän.

 – Suvisalmen kehittymisen kannalta on äärimmäisen tärkeää saada nyt vastuuta sekä ulko- että sisäpelissä, ja sitä on tarjolla nyt paremmin KaMassa. Kaksoisedustus takaa kuitenkin sen, että Aapeli pystyy täydentämään joustavasti myös KoUn Superpesiksen loukkaantumisten jättämiä aukkoja koko runkosarjan ajan. Tässä sopimuksessa voittajia ovat pelaajan lisäksi molemmat seurat, hehkuttaa Koskenkorvan Urheilijoiden puheenjohtaja Jani Karvonen.

Taitava Suvisalmi tunnetaan erityisen taitavana ja monipuolisena pelurina. Useimmiten hänet on nähty sisäpelissä vaihtajan ja ulkopelissä linjapelaajan rooleissa, mutta häneltä myös löytyy viime kausilta useita tuurauksia KoUn lautasen ääreltä. KaMa-fanit saattavat puolestaan muistaa Suvisalmen huikeat otteet viime kauden katkeransuloisista putoamiskarsinnoista, joissa nuori mies esiintyi ennakkoluulottomasti ja kuritti KaMaa etumiehenä ja kotiuttajana.

 – Aapeli on keskeisiä palasia Kossun tulevaisuuden suunnitelmissa. Tämän kaksoisedustuksen kautta voidaan varmistaa, että Sape saa tulevana kesänä riittävästi kovatasoisia pelejä. Lisäksi hänelle aukeaa Kankaanpäässä hyvä mahdollisuus ottaa joukkueessa merkittävää roolia niin sisä- kuin ulkopelissä, ja kasvaa sitä myötä ratkaisijan rooliin tulevaisuudessa myös miesten Superpesiksessä, kertoo puolestaan ilmajokisten pelinjohtaja Antti Kuusisto.

Suvisalmi on nuoresta iästään huolimatta pelannut miesten Superpesiksessä jo 60 ottelua. Näissä peleissä hän on kerännyt 0+10 lyötyä, 10 tuotua ja 122 kärkilyöntiä. Ykköspesiksestä otteluita löytyy puolestaan puolet vähemmän, 30 kappaletta, mutta tehoja on tullut lähes sama määrä 0+6 lyödyn, 18 tuodun sekä 115 kärkilyönnin myötä.

 – Hienoa saada Aapeli mukaan joukkueeseen. Uskon, että tämä kaksoisedustus on klassinen win-win tilanne kaikkien kannalta. Taitavana ja monipuolisena pelaajana Aapeli tuo paljon mahdollisuuksia meidän pelaamiseen, kehuu puolestaan KaMan pelinjohtaja Atte Hakala uutta pelaajaansa.

345282914 117449618006946 1330568466654249832 n

Suvisalmi kuritti KaMaa ratkaisevassa putoamiskarsintaottelussa 8/9 kärkilyönneillä sekä tuomalla avausjakson voittojuoksun ja lyömällä toisen jakson tasoitusjuoksun. Nyt hän on auttamassa KaMaa takaisin Superpesikseen.

KaMan kausi jatkuu lauantaina kotiharjoitusottelulla Ykköspesikseen noussutta Seinäjoen Maila-Jusseja vastaan. Kankaanpää Areenalla kello 15 alkava ottelu on samalla KaMan kenraaliharjoitus ennen ensi lauantaina käytävää kauden avausottelua Simon Kiriä vastaan. Suvisalmen otteiden lisäksi ottelussa on siis nähtävillä KaMan viimeinen iskukyky ennen tosipelien alkamista.

Vastustaja Seinäjoen Maila-Jussit on perinteikäs ja erittäin mielenkiintoinen tuttavuus tulevan kauden Ykköspesiksessä. Joukkueen tähtenä häärää Superpesis-joukkue JymyJusseista kaapattu Tero Tyynelä. Joukkueen rungon muodostavat Tyynelän lisäksi SMJ:n omat nuoret kasvatit sekä heidän kauden iskukykynsä tulee riippumaan pitkälti paikallisseura JymyJusseista saatavien kaksoisedustuspelaajien osallistumismääristä.

Parhaimmillaan SMJ:llä on täydet mahdollisuudet keikkua kesä Ykköspesiksen kärkikahinoissa sekä lähteä hakemaan Superpesis-karsinnoista jopa paikkakunnan ykkösseuran valtikkaa itselleen. Vaikka tulevan kesän todennäköisin sijoitus löytyy sarjan keskikastista, perinteikkään seuran palaaminen huippupesäpalloon tulee kuitenkin varmasti aiheuttamaan tulevina kausina punttien tutinaa JymyJusseissa sekä sapelien kalinaa etelä-pohjanmaalaisessa pesäpallossa.

Viime viikonloppuna KaMa kohtasi harjoitusottelussa Superpesis-joukkue Alajärven Ankkurit. Ottelu oli äärimmäisen tasainen, mutta lopulta vieraiden hieman parempi terävyys ulkopelissä siivitti heidät voittoon tiukoin 1-3, 1-1 jaksoin sekä 2-3 kotiutuslyöntikilpussa. Ottelun aloituskokoonpanon sekä tilastot liveseurantoineen löydät tästä linkistä.

Ottelussa KaMan paidassa pelasi koko kevätkauden joukkueen mukana ollut ankkurilainen Vili Siltala. Siltala nousi Ankkurien mukana viime kaudella Superpesikseen ja teki joukkueen kanssa syksyllä jatkosopimuksen. Keväällä hän saapui kuitenkin hakemaan pelipaikkaa KaMasta try outilla, joka tuotti tulosta, kun KaMa solmi miehen kanssa tämän kauden kestävän sopimuksen.

Siltalan otteista kankaanpääläiset ovat päässet nauttimaan jo kahdessa edellisessä harjoitusottelussa, joissa hän löi 1+3 ja toi 3 juoksua sekä keräsi 5 kärkilyöntiä. Monipuolinen Siltala on aiemmin urallaan pelannut etukentällä ja linjassa sekä kaikkia sisäpelin rooleja. KaMan paidassa hänet tultaneen näkemään pelaamissaan otteluissa useimmiten linjassa ja kakkoskärjen multipelaajana.

Viimeistä harjoitusottelua siis viedään! Kauden kenraaliharjoitus mitellään Kankaanpää Areenalla kello 15 alkaen perinteikästä Seinäjoen Maila-Jusseja vastaan. Liput harjoitusotteluun maksavat aikuisilta viisi euroa (5€). Kausikortilla sisään pääsee kuitenkin ilmaiseksi. Mikäli et ole omaasi vielä hankkinut, niin Tiketistä saat sellaisen nyt 109€ kampanjahintaan. Tervetuloa!

 -MK