Uutiset

KaMa voittoisan kenraalin kautta kohti Superlauantain kauden avausta

 

Vihdoin se on täällä! Lauantaina on luvassa KaMan edustusjoukkueen pesäpallokauden avausottelu pitkän, synkän, kylmän, pesäpallottoman talven jälkeen. Kausi avataan perinteisen Superlauantain merkeissä Porin Erku-Areenalla. KaMa kohtaa kello 14 miesten Ykköspesiksen ottelussa Simon Kirin, ja kello 17 alkaen Porin Pesäkarhut kohtaa Joensuun Mailan naisten Superpesiksessä.

Kankaanpään Maila pelasi kevätkaudella kolme harjoitusottelua. Alavus kaatui murskaluvuin ja Superpesis-joukkue Alajärven Ankkurit oli tiukan väännön jälkeen niukasti parempi luvuin 0-1. Viime viikonloppuna KaMa kohtasi Ykköspesikseen nousseen Seinäjoen Maila-Jussit. Nousujohteisen ottelun jälkeen KaMa korjasi voiton luvuin 1-0 (1-1, 3-0).

 – Ulkopeli oli harjoitusotteluissa todella hyvää oikeastaan koko kevään ajan. Jokaisessa ottelussa lisäksi kehityimme ja menimme koko ajan eteenpäin. Siihen olen todella tyytyväinen. Sisäpelissä ei oikein onnistuttu Seinäjokea vastaan ja tuli vähän peluutuksellisia virheitäkin. Ehkä ei ihan kuitenkaan niin huonoja oltu kuin miltä peli saattoi näyttää sen takia, koska hyvät osumat olivat vähän hukassa, kertaili KaMan pelinjohtaja Atte Hakala menneitä otteluita.

KaMan ulkopeli toimi läpi SMJ-ottelun huomattavasti paremmin kuin edellisessä Alajärvi-ottelussa. Sisällä sen sijaan oli avausjaksolla nihkeää, mutta peli avautui paremmin jo toiselle jaksolle. Ottelusta puuttui KaMan riveistä Arttu Vilander. Lauantaina Porissa hän on mukana, mutta sen sijaan Juuso Vuorenmäki puuttuu varotoimenpiteenä kokoonpanosta.

 – Sisäpeli jäi meillä keväällä vähän piippuun, vaikka oli talven iso ja kantava teema. Siihen keskityttiin nyt keväällä vähän vähemmän osin kelien takia ja osin tarkoituksellisesti. Seinäjokea vastaan tavoitteena oli vielä ehjä peli, mutta sitä ei ihan saatu, ja se varmasti jätti meille sopivasti nälkää nyt kauden avaukseen.

Lähtökohdat otteluun ovat erittäin kutkuttavat, sillä KaMaa ja Simoa on veikkailtu samoille sijoille kausiennakoissa. Ykköspesiksen ennakkosuosikeiksi on yleisesti listattu Puijon Pesis Kuopiosta sekä Haminan Palloilijat. Ennakoissa KaMa ja SiKi kamppailevat seuraavassa ryhmässä pääsystä ylempiin pudotuspeleihin. Simo aloitti kautensa jo perjantaina Loimaalla hakemalla tiukan 0-1 (5-5, 2-6) voiton. Heidän etelän kiertueensa kaartaa siis lauantaiksi Poriin.

 – Me ollaan nähty heiltä jo kilpailullinen peli, mutta he eivät meiltä. Toisaalta heillä on jo kokemus sellaisesta alla, kun meillä vasta edessä. Näkisin, että lähtökohdat näiltä osin ovat hyvin tasaiset eikä Simon eilisestä pelistä varmasti tule olemaan kummallekaan etua. Tunnerikas sarja-avaus varmasti edessä, kun heti kohdataan päävastustaja, jota ollaan yleisesti ennakoitu samoille sijoille meidän kanssa, ennakoi Hakala kauden avausottelun ennakkoasetelmia.

345583082 742827494218612 150211430878183910 n

Sami Mikkolanaho iski SMJ:tä vastaan KaMan toisen jakson kaikki juoksut. Samaa päättäväisyyttä kaivataan mieheltä myös huomenna Porin Superlauantaissa sekä läpi kauden. Kuva: Juha Levonen

Simon Kiri on hiipinyt pohjoisen joukkueista kaikessa hiljaisuudessa Superpesiksen porteille. Yleisesti Oulun seudun herruudesta on kilpailtu Oulun Lipon, Pattijoen Urheilijoiden ja Kempeleen Kirin välillä. Viime syksynä Lipon joukkue kuitenkin hajosi, ja SiKi oli haaskalla. Kuluvana kesänä nähtäneenkin SiKin pitkäjänteisen työn tuloksena keikaus, jossa Oulun seudun kolmosseuran status siirtyy Oulusta Simoon.

 – Heillä on ykkössarjan tasolle todella kokenut porukka. Päärooleissa heillä on paljon pelaajia, jotka ovat Ykköspesiksessä tottuneet jo menestymään. Heillä on hyvä ja tasapainoinen ryhmä, joka vielä vahvistui viime kaudesta Lipon pelaajilla. Tasoeroja ei joukkueen sisällä juuri ole, ja ne suurelle yleisölle vähän nimettömämmätkin pelaajat ovat oikein hyviä tekijöitä Ykköspesikseen, kuvaili Hakala lauantaista vatustajaa.

Simolla on joukkueessaan myös paljon Superpesis-kokemusta. Ehkä nimekkäimmät KaMa-faneillekin Superpesis-vuosilta tutut nimet ovat Harri Kolehmainen ja Tapio Salo. Lisäksi enemmän Superpesis-kokemusta löytyy myös Jonne Luhtavaaralta, Pekka Hepokankaalta, Aki Toikalta ja Markus Lehtiniemeltä.

 – Ulkopelissä meidän nollatilanteen täytyy pitää, jotta saadaan pidettyä jokerikaksikko Salo ja Lehtiniemi vähillä tilanteilla. Ulkopeli on meillä ollut jo hyvässä formussa ja eiköhän se sisäpelikin sieltä aukea. Harjoituksissa on näyttänyt jo oikeinkin hyvältä, ja otteluissakin se varmasti aukeaa hetkenä minä hyvänsä. Itselläni on oikein vahva luotto, että se tapahtuu jo huomenna.

 – Huomenna haluan myös meidän tunnelatauksen sekä käsillä olevan uuden alun teeman välittyvän ulospäin katsojillekin. Me haluamme näyttää itsellemme sekä ulkopuolisille, että olemme KaMassa nyt uuden alun edessä sekä iloisella meiningillä tekemässä hommia. Tunnepuoli on nyt kaikessa meidän tekemisessä tärkeässä osassa, jutteli KaMan viuhkavelho myös valmennuksellisista tavoitteistaan kauden avaukseen.

Vaikka peli on KaMan kotiottelu, on se silti aina vähän erilainen lähtökohta lähteä vieraalle paikkakunnalle ja vieraalle kentälle pelaamaan. Porin Superlauantai on kuitenkin jo perinteikäs tapahtuma, joka on ottanut paikkansa satakuntalaisessa pesäpallossa. Myös Hakala näkee tapahtuman arvon eikä näe kotipelireissusta mitään haittaa, pikemminkin päinvastoin.

 – Kentällä ei ole meille merkitystä, ja monet pelaajistamme ovat kokeneet tapahtuman jo aikaisemmin. Kokeneempien pelaajien kanssa on annettu tukea ja käyty kentän erikoisuuksia läpi ensikertalaisille, ja yritetty antaa vinkkejä huomista varten. Näen, että se on meille kotiottelu sekä perinteinen ja hieno avaustapahtuma. Hieno juttu päästä näyttämään sillekin osalle Satakuntaa, millaista pesäpalloa uusi KaMa oikein pelaa.

KaMa on kaikin puolin uuden edessä, ja joukkue tietenkin toivoo, että paikalle tulisi mahdollisimman paljon kankaanpääläisiä kannattajia tutustumaan uuteen joukkueeseen. Joukkueesta löytyy kuitenkin myös porilaisille silmän ruokaa ja niin sanottu "oman kylän poika" Santeri Heinimäen muodossa.

 – Meille on tärkeää huomenna lähteä peliin hyvällä fiiliksellä sekä pitää peli-ilme hyväntuulisena. "Sate" on Ulvilan kasvatti ja joukkueessamme erittäin vahva porilainen hahmo. Toivottavasti paikalla on myös mahdollisimman paljon paikallisia katsojia, sillä porilaisuus on yksi osa meidän joukkuetta sekä porilainen huumori on erittäin vahva osa meidän uutta juttua, vinkkaa Hakala haastattelun lopuksi.

Porin perinteinen Superlauantai pyöräytetään siis käyntiin kello 14 alkaen miesten Ykköspesiksen ottelulla KaMan ja Sikin välillä. Ilta jatkuu kello 17 naisten Superpesiksen koitoksella, jossa vastakkain ovat Porin Pesäkarhut ja Joensuun Maila. Ennakkoiput tapahtumaan myy Lippu.fi. KaMan ja Pesäkarhujen kausikortilla otteluun on kuitenkin vapaa pääsy. Mikäli sinulla ei KaMan kausikorttia ole, ehdit sen hankkia vielä Tiketistä 109 euron hintaan. Tervetuloa kannustamaan KaMa ja Pesäkarhut voittoihin Erku-Areenalla!

Tämän ennakon tarjosivat otteluisännät Sievi ja Tools Pori.

 -MK