Uutiset

KaMa kohtaa SMJ:n Kankaanpää Areenan kauden avauksessa

 

Kankaanpään Mailan miesten edustusjoukkueen kausi jatkuu kotiottelulla Seinäjoen Maila-Jusseja vastaan. Tällä kertaa kotiottelu käydään myös kotikentällä, sillä viime viikonlopun kauden avaus Simon Kiriä vastaan pelattiin Porin Erku-Areenalla perinteisessä Superlauantai-tapahtumassa. Ottelu perinteistä pohjalaisseuraa vastaan vihelletään käyntiin kello 17.

KaMa avasi kautensa Porin Erku-Areenalla komealla voitolla sarjan kärkikahinoihin ennakoidusta Simon Kiristä lukemin 1-0 (2-2, 3-0). Vain yhden ottelun pelannut ja kaksi pistettä kerännyt KaMa löytyy sarjataulukosta seitsemänneltä sijalta. Seinäjoen Maila-Jussit on puolestaan pelannut jo kaksi ottelua, ja on huipputasaisen Ykköspesiksen kauden alun myötä ainoana joukkueena ilman voittoa.

 – Olen todella tyytyväinen edelliseen otteluun. Se oli nappisuoritus siihen hetkeen, ja niin hyvä peli kuin johon senhetkisessä kunnossa pystyttiin. Parannettavaa toki pelistä vielä tässä vaiheessa kautta löytyy paljonkin, mutta se oli kyllä hyvä voitto, muisteli KaMan pelinjohtaja Atte Hakala vielä viime viikonlopun mallikasta kauden avausottelua.

 – Ykköspesiksessä on ollut odotetunlainen kauden alku. Kolmen pisteen voitot ovat todella tiukassa, ja pienikin lepsuilu kesken kauden kostautuu ja näkyy sijoituksissa heti. Kaikkien otteluiden lähtökohdat ovat niin tasaiset, että vähänkin kun antaa kaverille tasoitusta tunteen ja latautumisen puolella, niin joudut kyllä poistumaan kentältä pisteittä, hän jatkoi vielä yleisellä tasolla Ykköspesiksen huipputasaisesta kauden alusta, kun joukkueilla on pelattuna 1-3 ottelua.

SMJ sai kauden avausottelussaan kyytiä Kannuksen Uralta peräti 0-2 (2-11, 2-13) lukemin. Toisessa myös Seinäjoella pelatussa ottelussa se avasi pistetilinsä paikallisvastus Alavuden Peli-Veikkoja hävittyään vasta supervuoroparin jälkeen luvuin 1-2 (9-3, 0-4, 0-1). KaMa ja SMJ pelasivat myös kauden alla harjoitusottelun Kankaanpää Areenalla, jonka KaMa vei lukemin 1-0 (1-1, 3-0).

 – Vastustajalla on tasainen ja täsmäaseilla varustettu joukkue. Kelit kun tästä ovat pikkuhiljaa lämpenemään päin, niin saadaan palloonkin lisää vauhtia. Harjoituksissa on nähty jo hyviä merkkejä, kun porukalla on tullut paljon hyviä lyöntejä. Uskon, että meiltä nähdään huomenna räiskyvää sisäpeliä. Luottavaisin mielin voidaan lähteä otteluun, makusteli puolestaan KaMan kapteeni Teemu Utunen ottelua, jossa kohdataan SMJ tämän vuoden puolella jo kolmannen kerran.

342684591 220768527230149 2033841215089592183 n

Kapteeni Utunen keräsi kauden avauksessä viisi kärkilyöntiä 100% tehoilla sekä yhden tuodun. SiKin tavoin myös SMJ kohdattiin hallissa, ja vastustajan metkut ovat tutut jo pitemmältä ajalta. Kuva: Juha Levonen

KaMan ulkokausi on alkanut vahvoissa merkeissä, kun se on tähän mennessä voittanut kaikki kohtaamansa Ykköspesis-joukkueet. Ulkopelissä on nähty vielä pieniä yksittäisiä virheitä, mutta kokonaisuutena se on ollut erittäin vahvaa, ja taannut KaMan pelaavan voitosta ottelussa kuin ottelussa. Sisäpelissä on sen sijaan ollut vielä vähän hakemista, mutta harjoituksissa on saatu jo viitteitä KaMan vaarallisuudesta silläkin puolella, ja pian se nähtäneen myös otteluissa.

 – Harjoituksissa on alettu harjoittelemaan ja ottamaan mukaan uusia kuvioita ulko- ja sisäpelaamiseen, mutta tuskin nyt vielä tässä lähikierroksilla nähdään mitään uutta ja ihmeellistä. Uusia juttuja on harjoiteltu, mutta enemmän tässä lähiviikkoina otteluissa näkyy se, että yritetään omaa peliä hinkata kuntoon sekä yksittäisten tilanteiden pelaamista parantaa ja tarkentaa, kertoi Atte menneen ja tulevien viikkojen harjoituksellisista sisällöistä.

Uutta nousua tekevä perinteikäs Seinäjoen Maila-Jussit on tulevaisuuden joukkue. Se nousi kuluvaksi kaudeksi Ykköspesikseen pitkälti oman junioriputkensa pelaajilla. Nousun myötä se hankki jo syksyllä paikallisvastus JymyJusseista pitkän Superpesis-kokemuksen omaavan Tero Tyynelän. Nyt alkukaudesta sen riveihin liittyi vielä viime kaudella Superpesiksen Sotkamon Jymyä edustanut kokenut Ville Viita.

 – Tyynelä ja Viita ovat tekijämiehiä ihan Superin tasollekin puhumattakaan Ykköspesiksestä. Seinäjoki on ulkopelivahva ja hyvin harjoitellut joukkue, jolta tuskin mitään erikoisuuksia nähdään, vaan ulkopelissä erittäin vahvaa sektoripelaamista, jonka kautta he sitten yrittävät ahdistaa meidänkin sisäpeliä, näki Hakala vastustajan vahvuudet sekä aseet, joilla he lähtevät KaMaa kaatamaan.

Tähtipelaajistaan huolimatta SMJ:n pelaajarunko on erittäin nuori, ja sen menestys kuluvalla kaudella riippuukin pitkälti siitä, kuinka paljon se saa apuja paikallisjoukkue JymyJusseilta kaksoisedustuspelaajien muodossa. Parhaimmillaan joukkueella on saumat aivan terävimpään kärkeen, mutta yhtä mahdollinen on myös taulukon toinen pääty, kuten sarjataulukkokin kahden kierroksen jälkeen osoittaa.

 – Nähtäväksi jää, ketä sieltä Seinäjoen mukana Kankaanpäähän saapuu. Olivat sitten kaksoisedustusmiehet mukana tai eivät, niin aivan varmasti vahva ykköskärki heiltä löytyy. Meidän perustekemisemme tulee kyllä riittämään voittoon, mutta yhtään ei saa antaa siimaa mentaalipuolella, vaan latautumisen on onnistuttava ja kaiken loksahdettava heti sitä kautta kohdilleen, näki KaMan viuhkavelho ottelun lähtökohdat ja odotukset.

Huomenna sunnuntaina JymyJusseilla ei ole omaa ottelua, joten Kankaanpää Areenalla saatetaan nähdä alkukautta huomattavasti kovempi SMJ-nippu. Luvassa onkin varmasti loistava pesäpallo-ottelu loistavassa säässä, kun KaMakin pääsee lähtemään otteluun Juuso Vuorenmäen paluun myötä ykköskokoonpanollaan. Taistelu pisteistä tulee olemaan varmasti erittäin kovaa.

 – Terveinä ollaan kaikki pitkästä aikaa ilman edes sen suurempia vaivoja. Tässä ottelun alla olemme keskittyneetkin painottamaan joukkueelle latauksen merkitystä sekä tunnetilan luomista ja ylläpitämistä. Avausotteluun se onnistui, mutta siihen se onkin yleensä kaikkein helpointa. Tämä ottelu tulee olemaan nyt hyvä testi siitä, että osaammeko henkilökohtaisella tasolla valmistautua otteluun sen vaatimalla tavalla, heitti Hakala haasteen vielä omille pelureilleen.

Lähtökohdiltaan erittäin jännittävä huippuottelu Kankaanpää Areenalla vihelletään käyntiin kello 17. Ennakkoliput otteluun myy Tiketti. Tiketin kautta ostetut kausikortit pitäisi olla myös saapuneet jo kaikille ostaneille. Muuta kautta ostetut kausikortit ovat noudettavissa Kankaanpää Areenan lipunmyynnistä otteluun saapumisen yhteydessä. Tervetuloa kannustamaan KaMa makeaan voittoon!

Tämän otteluennakon tarjosivat otteluisännät Worker Kankaanpää sekä Aurea Steel. Worker tarjoaa huomiseen otteluun liput myös Kankaanpään ukrainalaisille. #SlavaUkraini!

 -MK


347236665 776645904085077 5644937131236145893 n