Uutiset

KaMa joutui taipumaan tiukan väännön jälkeen

 

Kankaanpään Mailan kausi Ykköspesiksessä jatkui sunnuntaina ensimmäisellä kotiottelulla Kankaanpää Areenalla, kun vastustajaksi saapui sarjanousija Seinäjoen Maila-Jussit. Lähtökohdiltaan tasainen ottelu tarjosikin jännitystä kotiyleisölle koko rahan edestä, mutta lopulta valitettavasti voittajaksi kirjattiin SMJ luvuin 0-2 (2-3, 2-3).

KaMa hallitsi ottelun alkua sekä sisällä että ulkona, ja otti johdon heti avausvuorossa, kun Arttu Vilanderin painava keskikumura kotiutti Eetu Heiniluoman. Tilanteita riitti enempäänkin, mutta vieraiden lukkarin Ville Soinin huippuotteet jäädyttivät isäntien kotiutuspelin. SMJ heräsi peliin kolmannessa vuorossa, ja siirtyikin johtoon Casper Saaren sekä Onni Riskun komeilla ottamattomilla välilyönneillä.

 – Emme olleet tänään oikein lähelläkään ensimmäisen jakson lopun läpilyöntiä lukuunottamatta. Koko ajan oli tunne, että Maila-Jussit oli hiukan edellä, tai ainakin tekivät meidän olon todella tukalaksi. Soini pelasi todella hienon pelin lautasella, ja nollatilanne oli meille Peltomäkeä lukuunottamatta aika vaikea, perkasi KaMan pelinjohtaja Atte Hakala tuntojaan ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Neljännessä vuorossa vieraiden johtoa lisäsi vielä Rasmus Teppo kolmospuolen välilyönnillään. KaMan kiri käynnistyi tasoittavalla joukkueen rakennettua palottoman ajolähdön, josta Juuso Vuorenmäki kiskaisi pallon maisemiin kakkosluukusta. Harmillisesti jatkeelle täksi kesäksi tehty aita palautti pallon takaisin kentälle jättäen KaMan yhteen juoksuun. Lisätilanteista huolimatta tämä jäi lopulta isäntien ainoaksi onnistumiseksi, ja avausjakso kirjattiin SMJ:lle 2-3.

 – Peli ei lähtenyt oikein pyörimään kakkoskärjessä niin, että olisimme pystyneet oikaisemaan sisävuoroja, joten tuli varmaan itsekin sössittyä siinä kohtaa. Vastustaja oli kova. Palloa väliin viimeisillä lyönneillä ja kahdella palolla monta kertaa. Kaikki juoksut saivat hyvillä lyönneillä, ja oli hienoa peliä siltä osin heiltä. Meillä puolestaan jäivät kotiutukset täysin piippuun. Ei kun uutta matoa koukkuun tiistaina, tässä on 22 peliä vielä jäljellä, myönsi Hakala.

348328201 610385807491985 3888311686560142123 n

Seitsemän kärkilyöntiä kerännyt Joonas Peltomäki oli tänäänkin pelipäivä. Kultakypärä kuitenkin vaihtaa omistajaa, kun KaMan ykköspalkinto meni Arttu Vilanderille. Kakkospalkinnon nappasi kopparipari Juuso Vuorenmäki. Kuva: Juha Levonen

Toisen jakson avausjuoksu nähtiin toisen tasoittavalla, kun KaMan huolimattomuus kostautui. Kahden palon tilanteessa viimeinen laittomaksi menossa ollut lyönti haettiin kopiksi, ja Markus Nokso-Koivisto iski myöhemmin pallon väliin viimeisenä lyöjänä viimeisellä lyönnillään. KaMa tasoitti seuraavassa vuorossa, kun Joona Anttilan komea kumura painui väliin. Anttilan saatteli vielä ykköseltä aivan kotipesän kynnykselle Sami Mikkolanaho, mutta lukemat säilyivät 1-1:ssä.

 – Tiesimme, että täällä on erittäin haastava paikka pelata ja kova joukkue vastassa. Olemme parantaneet joka pelissä, ja tänäänkin saimme harjoiteltuja asioita pelissä näkymään. Tasainen oli peli kolmostilanteidenkin valossa, mutta ehkä me tärkeimmissä hetkissä pystyimme sitten kuitenkin olemaan sen tarvittavan verran niskan päällä. Kotiinviemisiä täältä kuitenkin mielestäni ansaitsimme, ja tärkeintä tässä vaiheessa on, että saimme voiton, iloitsi puolestaan vieraiden pelipäällikkö Juha-Pekka Soini.

Jännitys tiivistyi viimeiseen vuoropariin, jossa KaMa rakensi aloittavalla palottoman ajolähdön. Tälläkin kertaa kotijoukkueen sankarina hääri Juuso Vuorenmäki, jonka kumura ui väliin vieden KaMan johtoon. Tämä jäi kuitenkin isäntien vuoron ainoaksi, ja SMJ lähti tasoittavalla takaa-ajoon. Paloton ajolähtö pyörähti päälle, ja lopulta parin harmillisen räpylävirheen myötä vieraat iskivät kaksi juoksua ja veivät tasaisesta ottelusta lopulta koko potin.

 – Harmittaa. Meillä oli paljon hyviä tilanteita, ja varmasti ensimmäisellä jaksolla oli monen kielen päällä, että jakso kääntyy meille, mutta Juuson lyönti pysähtyikin aitaan. Tiukkoja vääntöjä nämä ovat, ja kaveri teki juoksunsa hyvillä lyönneillä eikä meistä ollut tänään ottajaksi, kun muutamia sisävuoroja sössittiin, vaikka saimmekin nopeasti palottomia ajolähtöjä, pureksi KaMan ykköspalkinnon napannut Vilander ottelua.

 – Ehkä jatkossa pitää lyöntiratkaisuja miettiä tarkemmin, että ne ovat niihin tilanteisiin järkeviä ja saadaan jatkumoa niin, että mahdollisimman moni pääsee yrittämään niistä juoksuja. Tänäänkin oli lyöntikeli ja nähtiin paljon hyviä lyöntejä, mutta kaverille kolme pistettä ja meille nolla, niin nyt työhaalarit niskaan ja kohti seuraavaa peliä, käänsi hienon ulkopelin pelannut koppari katseet jo tulevaan.

KaMan Ykköspesis-kausi jatkuu tiistaina kauden ensimmäisellä vierasottelulla, jossa kohdataan tämän kauden paikallisottelupari Loimaan Palloilijat. Seuraava kotiottelu on vuorossa puolestaan ensi sunnuntaina, kun Kankaanpää Areenalle saapuu aina sytyttävä Jyväskylän Lohi. Kello 17 käynnistyvään jännitysnäytelmään ennakkoliput myy Tiketti. Tervetuloa kannustamaan KaMa voittoon!

Ottelun kokoonpanot, tilastot & palkitut

Ottelun lehdistötilaisuus

 -MK