KaMa kolmen pisteen makuun Loimaalla

Kankaanpään Mailan edustusjoukkue matkasi Ykköspesis-kauden ensimmäiseen vierasotteluunsa kuluvan kauden paikallisotteluvastus Loimaan Palloilijoiden vieraaksi. KaMa oli tiistain kamppailussa tyly vieras, ja nappasi täydet kolme pistettä komean 0-2 (2-3, 3-10) voiton myötä. Kausi jatkuu sunnuntaina kotiottelulla Jyväskylän Lohea vastaan, kun kolme keskipitkää vislataan kello 17.

KaMa oli koonnut rivinsä hienosti vaikeahkon SMJ-ottelun jälkeen, ja sai otteluun unelma-alun kakkospalkitun Joonas Peltomäen puhkaistua kentän kakkosrajasta kunnarin arvoisesti heti koko ottelun ensimmäisellä lyönnillä. Johtoa lisäsi Juuso Vuorenmäki, joka siirteli ensin Teemu Utusen kolmoselle ja toisellaan uitti tappikumuran väliin juoksun arvoisesti. Toisessa vuorossa KaMa siirtyi jo 0-3 johtoon, kun Eeli Uusitalo karkasi kotiin Rasmus Paanasen pudotellulla koppilyönnillä.

Kotijoukkueen otteluun herätti tasoittavalla Niko Julin, joka puhkaisi kentän kunnarin arvoisesti takaa kakkospuolelta. Julinin kotiutti vielä välilyönnillään ex-KaMa Toni Pomell herättäen ottelun 2-3 tilanteessa jälleen eloon. Molempien joukkueiden kotiutuspaikoista huolimatta luukut menivät kuitenkin tämän jälkeen kiinni eikä lisäjuoksuja nähty. Jakso päättyi KaMan tylyyn neljännen tasoittavaan ulkovuoroon, jossa loimaalaisia ei päästetty ykköspesää pidemmälle.

– Oli tosi kova lyöntikeli. Lämmintä, kova kenttä ja takatuuli. Ekalla jaksolla ulkopelimme piti, vaikka kotijoukkue yritti läpäreillä murtaa sitä. Toisella jaksolla sitten pallo pomppi kyllä meille. Osa hyviä lyöntejä, mutta myös paljon vastustajan lahjoja, tiivisti KaMan pelinjohtaja Atte Hakala ottelun kulun sen jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Paananen worker

Rasmus Paananen sai Loimaalla päähänsä Worker Työmies-lätsän, joka jaetaan edukseen esiintyneelle pelaajalle otteluiden jälkeen joukkueen itsensä toimesta. Palkitut löydät KaMan SoMe-kanavilta otteluiden jälkimainingeissa.

Toiselle jaksolle oli puolestaan isäntien vuoro saada unelma-alku, kun LP rakensi yhden palon ajolähdön, josta kuparisen rikkomisessa onnistui KaMaa vanhemmissa junioreissa edustanut Tommi Angervisto sekä myöhemmin Pomell toistamiseen. Tasoittavallaan KaMa rakensi palottoman ajolähdön, josta kirjattiin kuitenkin taululle nopeasti kaksi paloa. Tämän jälkeen taivaat aukenivat, ja alkoi ottelun ratkaissut ilotulitus.

Kahdella palolla KaMa onnistui pyörittämään kaksi lyöntikierrosta, jonka aikana se mätti yhdeksän juoksua. Joona Anttila löi loistavalla lyöntivuorollaan alkutahdit tasoittaen jakson heti 2-2:een. Tämän jälkeen nähtiin mm. Eetu Heiniluoman ensimmäinen lyöty Ykköspesiksessä sekä Rasmus Paanasen molempien lyöntikierrosten läpilyönnit, joista kirjattiin yhteensä 1+3 lyötyä. Vuoron jälkeen ottelun loppu meni enemmän tai vähemmän pelailuksi. LP:n Angerviston sekä KaMan Sami Mikkolanahon tärkeän onnistumisen myötä jakso kirjattiin lopulta 3-10.

– Oli mukava pelata, kun sekä syöttölautasen äärellä että mailassa tuli tänään onnistumisia. Seinäjoki-pelistä haettiin vähän henkeä tähän matsiin. Meidän mottona on tällä kaudella ”hullujenhuone” eli pyritään pelaamaan sillai rempseesti, ja siitä ammennetaan voimia, jutteli puolestaan ansaitusti KaMan ykköspalkinnon nimiinsä keräillyt lukkari Paananen pressissä.

Voiton myötä KaMa katkaisi myös pitkän kuivan putkensa, sillä edellinen täysi kolmen pisteen potti oli tullut 3.8.2021, kun Imatran Pallo-Veikot kaatui 2-0 (2-0, 3-1). Täyttä pottia vieraskentiltä oli odotettu vielä pidempään, sillä edellinen kerta oli 5.8.2018 Vallikentältä, kun KaMa kaatoi nykyään myös Ykköspesiksessä pelaavan Haminan Palloilijat 0-2 (1-7, 1-4). Erilaisia 2-0 voittoja toki mahtuu matkan varrelle useampia, mutta erilaisten nippelitietojen ja tilastoknoppien ystävät saivat nyt kirjoihinsa nimenomaan kolmen pisteen vieraspottien väliseksi ajaksi 1752 päivää.

KaMan kausi jatkuu sunnuntaina Kankaanpää Areenalla pelattavalla kotiottelulla, kun Pohjois-Satakunnan sydämeen saapuu ympäri Suomen sytyttävä joukkue Jyväskylän Lohi. Ottelu kauden 2021 Superpesis-karsintavastustajaa vastaan vihelletään käyntiin kello 17. Ennakkoliput otteluun saat kätevästi Tiketistä. Tervetuloa kannustamaan KaMa voittoon!