Uutiset

Otteluennakko: Kouvola taistelemaan tärkeistä pisteistä Kankaanpäähän

 

Kouvolan Pallonlyöjät saapuu toisen kerran tällä kaudella TH-Kumi Areenalle. Ottelu on jo joukkueiden neljäs ja viimeinen runkosarjakohtaaminen tällä kaudella. Ottelussa nähdään tukku Itä-Länsi –pelaajia molempien seurojen riveistä.


Sarjatilanne:
Kankaanpään Maila on 18 pelaamansa ottelun jälkeen saalistanut 15 pistettä ja on sarjassa kymmenentenä. Vierailija KPL löytyy yhtä monen pelatun ottelun jälkeen sijan ylempää 24:llä pisteellä.

Viimeisimmät 3 peliä: Kankaanpään Maila: 3 tappiota, 0 pistettä. Kouvolan Pallonlyöjät: 1 voitto, 2 tappiota, 3 pistettä.

Kauden kohtaamiset: 10.6. KPL – KaMa 2-1 (5-1, 2-3, 0-0, 2-1)
26.6. KaMa – KPL 0-2 (0-2, 1-2)
28.6. KPL – KaMa 0-1 ( 4-4, 3-3, 0-1)

Ennakkoasetelmat: Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kolmesti. Kouvolan Pallonlyöjät on voittanut näistä otteluista kaksi ja KaMa yhden. Pisteet ovat kouvolalaisten hyväksi 5-3. Vaikka joukkueet löytyvät sarjataulukosta peräkkäisiltä sijoilta, ovat joukkueiden tilanteet sikäli hyvin erilaiset, että KaMa taistelee pisteistä välttääkseen jumbosijan, kun taas Kouvola taistelee pudotuspelipaikasta, sillä joukkueiden välinen piste-ero on jo 9 pistettä.

Kotijoukkue Maila on vahvan kauden avauspuoliskon jälkeen valahtanut jo neljän ottelun tappioputkeen. Joukkueen edellinen voitto tuli juuri nimenomaan Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan joukkueiden viimeisimmässä kohtaamisessa, jossa Maila vei tiukkaakin tiukemman ottelun supervuoroparissa. Kotiottelut ovat olleet nuorelle joukkueelle kuin tervanjuontia, mutta nyt peli-ilme kotiotteluissa olisi tärkeää saada kääntymään, sillä lisäpisteitä kaivataan kipeästi.

Vierailija Kouvolan Pallonlyöjät on esiintynyt koko kauden pirteästi ja on varmasti monien mielestä edelleen hieman yllättäenkin täysillä mukana pudotuspelipaikkataistelussa. Joukkue on vain yhden pisteen päässä Hyvinkään Tahkosta, joka on pelannut yhden ottelun Koplaa enemmän. Joukkue tuleekin hakemaan Kankaanpäästä tärkeämpääkin tärkeämpiä pisteitä.

Kokoonpanot: Kotijoukkue Maila on viime kierroksilla ollut melko siipirikkoinen, mutta tilanne paranee koko ajan. Jukka Lankinen on edelleen sivussa kylkivamman johdosta ja Erno Painilaisen esiintyminen on kysymysmerkki. Myös Miro Marttilan työkiireet saattavat pitää miehen sivussa vielä tästä ottelusta. Miika Anttila ja Mika Ihanamäki eivät täydellisessä 100% pelikunnossa ole, mutta pystynevät silti pelaamaan yhdeksikössä. Ville-Veikko Olli oli lepovuorossa edellisessä kotiottelussa, mutta palasi lautasen äärelle edellisessä ottelussa Seinäjoella ja nähtäneen myös tässä ottelussa.

Kouvolalla ei suuria loukkaantumishuolia ole. KPL päässeekin iskemään lähes vastaavalla kokoonpanolla kuin edellisessä Hyvinkää-ottelussaan. Joukkueessa siis nähtäneen Itä-Länteen valitut ensikertalaiset Sasu Toikka ja Tommi Mäentausta, jolle viime kierroksilla on suotu lepotaukoja kakkoskärjessä, sekä kokeneempi kävijä Anssi Lammila.

Taistelupari: Ottelun ykköstaistelu käydään lautasen äärellä, kun mainiota debyyttikauttaan pelaava Ville-Veikko Olli sekä hirmu vireeseen viime kierroksilla äitynyt Joni Rytkönen ottavat mittaa toisistaan. Kumpi onnistuu tylsyttämään vastustajansa pelinrakentelun ja kotiutustyöskentelyn paremmin sekä nappaamaan maukkaita kärpäsiä?

Ottelun ratkaisee: Kotijoukkueen peli-ilme. Nuori joukkue on ollut tällä kaudella kotiotteluissaan melko vaisu. Pelinjohtaja Jukka Karttunen onkin noitunut pelaajiensa ilmettä monen kotiottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa. Nyt olisi hyvä aika katkaista tappioputki ja ottaa maukkaat pisteet kotiyleisön edessä, sillä tällä kaudella kotona on saalistettu vain yksi voitto. Joukkue on kuitenkin jo osoittanut, että Kouvola on täysin lyötävissä, kuten joukkueiden edellinen kohtaaminen osoitti. Nyt se käsijarru pois päältä ja antakaa pojat palaa!

Tule nauttimaan upeasta kesäsäästä TH-Kumi Areenalle ja kannustamaan KaMa kotivoittoon! Äläkä tälläkään kertaa unohda ostaa arpoja, sillä ottelussa arvotaan yhdelle onnekkaalle Expert Kankaanpään lahjoittama kuivausrumpu!